21/08/2025
Σαμιακά

Περηφάνια! Νεαροί Φουρνιώτες ύψωσαν την γαλανόλευκη στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς

Περιγραφή εικόνας

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, ύψωθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!
Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Μπράβο στα παλικάρια μας !!

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin