14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Καμμένος και Μαρούσης «αδειάζουν» τους τρεις Φουρνιώτες

Επικριτικός ως προς την πράξη των τριών νεαρών Ελλήνων, που ύψωσαν ελληνικές σημαίες στις πέντε νησίδες στους Φούρνους, εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη (18/04/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε : «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».  «Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι τώρα που είναι το Πάσχα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει το φυλάκιο να την υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε όπου και αν είναι αλλά είναι μια πράξη που είναι υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης, εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος για την πράξη των τριών Φουρνιωτών, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αν ήταν στο νησί την ήμερα της ανάρτησης των σημαιών στις βραχονησίδες, δεν θα το επέτρεπε ο ίδιος.

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin