22.8 C
Σάμος
29/09/2023
Πολιτιστικά

Ο φωτογράφος Ορέστης Σεφέρογλου στη Σάμο

Η Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαιίκων Σάμου «Φωτόνησος» και η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου φιλοξενούν τον φωτογράφο Ορέστη Σεφέρογλου. Ο φωτογράφος θα παρουσιάσει το έργο του και θα συνομιλήσει με το κοινό για θέματα που αφορούν στη Φωτογραφία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα (Καρλόβασι), το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 8.00 μ.μ..

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Ορέστης Σεφέρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί, το 1990.

Από το 2013 μεγάλο μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς έχει επικεντρωθεί στην προσφυγική κρίση και τη ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα. Έχει δουλέψει ως μόνιμος φωτογράφος για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ. Επίσης φωτογραφίες και ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά όπως τα ΒΗΜΑgazino, ΜΕΤΡΟ, Die Welt BLAU Magazin, Die Dame, WOZ. Συνεργάζεται με το πρακτορείο SOOC και το VICE Greece, όπως επίσης και με τα περιοδικά Κ, Γαστρονόμος και το Aegean Airlines BLUE Magazine. Παράλληλα δουλεύει σε φωτογραφικά πρότζεκτ σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι CARE, SolidarityNow, HumanRights360.

Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκθέσεις και φεστιβάλ όπως στα Athens Photo Festival, Medphoto Mediterranean Photography Festival, Docfield Barcelona, Menontrenuno Sardinia, Festival Territories en Images Paris, Kythera Photographic Encounters, TEDxAthens, The Hunt Museum. LSE, King’s College.

Το 2016 προτάθηκε για το ετήσιο World Press Photo Joop Swart Masterclass

Related posts

Μουσείο Μπενάκη: Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο

admin

Το πρόγραμμα για την Ψυχική Ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων σε ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου ξεκινάει!

admin

Τα δυο νέα βιβλία του Σαμιώτη Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη

admin

Σάμος – Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας «Agatha”

admin

Έναρξη λειτουργίας της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας «ΕυΩΔΗα»

admin

Εκδήλωση Μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή

admin

Δωρεά βιβλίων στην βιβλιοθήκη Σάμου από το ηλεκτρονικό e-shop.gr

admin

3ο Φεστιβάλ του Γυαλού» – Ο «Μπρούνο» στον Όρμο Μαραθοκάμπου

admin

Ετήσια έκθεση Φωτογραφικής Oμάδας Σάμου

admin