Connect with us

Σαμιακά

Μαζική στείρωση 30 σκυλιών στη Σάμο

Published

on

Στην μαζική στείρωση 30 αδέσποτων σκυλιών από την περιοχή της Σάμου, προχωράει απο σήμερα Σάββατο 21/4 ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και με εξιδεικευμένη ομάδα Κτηνιάτρων απο την Αθήνα. 

Η μαζική στείρωση θα γίνεται για δυο ήμερες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, απο τον κτηνίατρο κ. Δημήτριο Τράκα και την Φοιτήτρια κτηνιατρικής κ. Αικατερίνη Λεοπούλου.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείο Σάμου, συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης, μεταφέροντας με φορτηγό τα σκυλιά που θα στειρωθούν,απο το καταφύγιο, στο χειρουργείο που έχει στηθεί στην Αντιπεριφέρεια Σάμου. 

Τα σκυλιά μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους, θα οδηγηθούν και πάλι στο προσωρινό καταφύγιο, στειρωμένα και «τσιπαρισμένα» όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, θα συνεχίσουν τις δράσεις τους ώστε ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.

Το Samos24, βρέθηκε στο χώρο όπου γίνονται οι στείρωσεις αλλά και το «τσιπάρισμα»των ζώων, παρακολουθώντας απο κοντά την διαδικασία.

Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Αντιπεριφεριάρχη Σάμου κ Νίκο Κατρακάζο που παραχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη, τους άψογους χώρους της κτηνιατρικής υπηρεσίας για την πραγματοποίηση της δράσης.Ο ίδιος συνομίλησε απο κοντά με τους κτηνιάτρους και τους εθελοντές του Σωματείου.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Καρλόβασι

Published

on

By

Λόγω εκτέλεσης εργασιών διευθέτησης απορροής ομβρίων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Καρλόβασι .

Συγκεκριμένα απο σήμερα Τρίτη 16-10-2018 έως το Σάββατο 20-10-2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην είσοδο της πόλης από το Φουρνιώτικο ρέμα (Βενζινάδικο) έως τα φανάρια του Αγίου Νικολάου. Τα οχήματα,θα κατευθύνονται μέσω του δρόμου βυρσοδεψείων Καρλοβάσου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Η Κίνηση Σάμος SOS συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Published

on

By

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σάμος SOS , σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις των φορέων της Σάμου για το μεταναστευτικό, σημειώνει τα παρακάτω:

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σάμος SOS συμπαρίσταται, στις κινητοποιήσεις των φορέων της Σάμου, όπως του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συλλόγων για το Μεταναστευτικό, που συσσωρεύει συνεχώς προβλήματα στο νησί μας και την Πατρίδα. Από την αρχή δημιουργίας  της Σάμος  SOS είχαμε επισημάνει την ανάγκη αφύπνισης και ενωτικής επαγρύπνησης των Σαμιωτών.

Καλωσορίζουμε λοιπόν σήμερα, όσους κινητοποιούνται  για διαμαρτυρία, μπαίνοντας στον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια κι επίσημα, με συλλαλητήρια και άλλες πολλές εκδηλώσεις καταγγελίας της ασκούμενης μεταναστευτικής πολιτικής, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια για να έχει ουσιαστική πολιτική βαρύτητα η κινητοποίηση των εν λόγω φορέων και αφού ενστερνίζονται τα βασικά εξ αρχής του αγώνα μας αιτήματα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, με πνεύμα ενωτικό, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις.Διαφορετικά, αυτές οι κινητοποιήσεις θα φαντάζουν ως ενέργειες ευκαιριακές,  προεκλογικού χαρακτήρα.

Είδαμε ότι η κυβέρνηση φρόντισε επιμελώς να στήσει το επικοινωνιακό της παιχνίδι με κατηγορίες ανυπόστατες – όπως ρατσιστές, ακραίοι, φασίστες και άλλα φαιδρά – για όσους θεωρεί ότι την αντιστρατεύονται, στην έκφραση της αγάπης τους για το νησί και την πατρίδα…

Ας βάλουμε όλοι μαζί οι Σαμιώτες, φραγμό σ’ αυτή τη διχαστική για την κοινωνία μας πολιτική, με δημοκρατική προσήλωση, ενωτική και ειρηνική διάθεση.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Έναρξη μαθημάτων στο ΔΙΕΚ Σάμου

Published

on

By

Ανακοινώνεται από τη διεύθυνση του ΙΕΚ Σάμου σε παλιούς και νέους καταρτιζόμενους, καθώς και στους εκπαιδευτές, ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου.
Παρακαλείσθε να είστε στις 15:00 στον χώρο του ΙΕΚ, όπου θα πραγματοποιηθεί αγιασμός, ενημέρωση σε καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές από την Διεύθυνση και θα ακολουθήσει κατάρτιση, σύμφωνα με το πρόγραμμα μαθημάτων που θα σας ανακοινωθεί εκείνη τη μέρα.
Καλή αρχή σε όλους!

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017