14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Μαζική στείρωση 30 σκυλιών στη Σάμο

Στην μαζική στείρωση 30 αδέσποτων σκυλιών από την περιοχή της Σάμου, προχωράει απο σήμερα Σάββατο 21/4 ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και με εξιδεικευμένη ομάδα Κτηνιάτρων απο την Αθήνα. 

Η μαζική στείρωση θα γίνεται για δυο ήμερες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, απο τον κτηνίατρο κ. Δημήτριο Τράκα και την Φοιτήτρια κτηνιατρικής κ. Αικατερίνη Λεοπούλου.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείο Σάμου, συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης, μεταφέροντας με φορτηγό τα σκυλιά που θα στειρωθούν,απο το καταφύγιο, στο χειρουργείο που έχει στηθεί στην Αντιπεριφέρεια Σάμου. 

Τα σκυλιά μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους, θα οδηγηθούν και πάλι στο προσωρινό καταφύγιο, στειρωμένα και «τσιπαρισμένα» όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, θα συνεχίσουν τις δράσεις τους ώστε ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.

Το Samos24, βρέθηκε στο χώρο όπου γίνονται οι στείρωσεις αλλά και το «τσιπάρισμα»των ζώων, παρακολουθώντας απο κοντά την διαδικασία.

Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Αντιπεριφεριάρχη Σάμου κ Νίκο Κατρακάζο που παραχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη, τους άψογους χώρους της κτηνιατρικής υπηρεσίας για την πραγματοποίηση της δράσης.Ο ίδιος συνομίλησε απο κοντά με τους κτηνιάτρους και τους εθελοντές του Σωματείου.

 

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin