18.8 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Διέρρηξαν το παγκάρι του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Καρλόβασι

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Σταματία Ράπτη, στο μπλογκ Στο φως της δημοσιότητας, εύκολος στόχος για τους δράστες η απόλυτη ησυχία του κοιμητηρίου Καρλοβάσου, όπου είναι

κτισμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου , τον οποίο διέρρηξαν πιθανόν χτες βράδυ για πολλοστή φορά τα δύο τελευταία χρόνια. Οι επιτήδειοι παραβίασαν τα συρτάρια και το παγκάρι και πήραν ότι χρήματα υπήρχαν μέσα .

Ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις κοινωνίες αποδίδουν αυτές τις ενέργειες οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

´Ο Ναός έχει γίνει στόχος επειδή τους παρέχει ησυχία μέσα στο κοιμητήριο για να κάνουν ανενόχλητα τις πράξεις τους, οι οποίες, δυστυχώς, αποτελούν φαινόμενα της κρίσης που μαστίζει τις κοινωνίες.

Ο εν λόγω ναός τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά στόχος διαρρηκτών, ενώ οι άνθρωποι που τον επιμελούνται έχουν τοποθετήσει χοντρές αλυσίδες με λουκέτα, τα οποία όμως δεν στέκονται ικανά να τους εμποδίσουν.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι παρόμοια περιστατικά γίνονται σε πολλά εξωκλήσια του νησιού μας κατά καιρούς, αλλά ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες .

Εκτιμάται ότι πρόκειται για σπείρα που έχει βάλει στο στόχαστρο τα παγκάρια από τις Εκκλησίες και ιδιαίτερα τα εξωκλήσια ,τα οποία αποτελούν και εύκολη λεία για αυτούς.

Related posts

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin