13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Ζωοφιλική ενημέρωση στο Δημοτικό Σχολείο των Μυτιληνιών

Την Τετάρτη, 25/4/2018 στο Δημοτικό Σχολείο των Μυτιληνιών συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου με τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θεωρείται από τους πιο βασικούς στόχους του σωματείου μας, επειδή τα παιδιά και οι νέοι είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλοζωίας.

Γίνανε δύο παρουσιάσεις, πρώτα για την 3. και 4. τάξη και μετά για την 5. και 6. τάξη. Συνολικά παρακολούθησαν 60 παιδιά αυτό το μάθημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Κεντρικό ρόλο έπαιξε και πάλι ο αρχιφύλακας κ. Καζόγλου Δημήτρης με τον σκύλο του Τζάκσον, που έκανε εξαιρετική παρουσίαση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μείνανε κατενθουσιασμένοι.  Τις εξηγήσεις του κ. Καζόγλου συμπλήρωσαν  και μέλη του σωματείου μας.

Ο κ. Καζόγλου ξεκίνησε το μάθημα με πληροφορίες για την σωστή συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά, για τις ανάγκες, τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες τους. Με έναν ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο μετέδωσε αρκετές πληροφορίες στους μαθητές, οι οποίοι τον παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή. Εννοείται πως η πιο σημαντική στιγμή του μαθήματος ήταν η εμφάνιση του πολύ φιλικού και πανέξυπνου σκύλου του.

Ο Τζάκσον κέρδισε γρήγορα τις καρδιές των παιδιών, ακόμα και αυτών, που φοβούνται τα σκυλιά. Όπως τους είχε τονίσει από πριν ο κ. Καζόγλου, περιμένανε όλα με ηρεμία και υπομονή να έρθει ο Τζάκσον από μόνος του κοντά στον καθένα για τον χαϊδέψουν με μεγάλη τρυφερότητα. Ο αρχιφύλακας τους έδειξε αρκετές περιπτώσεις θεμιτής συμπεριφοράς απέναντι στα σκυλιά, πως ανταποκρίνεται ένας σκύλος, τι σημαίνουν διάφορες στάσεις του σώματος του και ότι χρειάζεται προσοχή το πως προσεγγίσουμε έναν σκύλο. Τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε τα σκυλιά, απλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν τα πλησιάσουμε.

Από μέλη του σωματείου μας έγινε αναφορά στα αδέσποτα ζώα, στους λόγους εγκατάλειψης, την ανάγκη και υποχρέωση φροντίδας και σίτισης τους. Επίσης εξηγήσαμε στους μαθητές, εφόσον θέλουν να πάρουν σκύλο (μόνο βέβαια με την έγκριση των γονέων), να μην αγοράσουν, αλλά να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και τους ενημερώσαμε σχετικά για αυτήν την διαδικασία.

Πολύ ενδιαφέρουσες για τα παιδιά ήταν οι εξηγήσεις της νηπιαγωγού κα. Καλλιόπη  Μητσού για το μικρό σκυλάκι της, που έχει την ικανότητα να ανιχνεύσει διαβήτη.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών και τόσες πολλές οι ερωτήσεις τους, που αγνόησαν ακόμα και το χτύπημα του κουδουνιού…..

Το σωματείο, ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κυρία Πέλλα Παππά, την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών  κα. Παπαεμμανουήλ Μακή, τους δασκάλους, τον διευθυντή της αστυνομίας κ. Μαϊστρέλη Δημήτρη, την νηπιαγωγό Μητσού Καλλιόπη  και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον. Το εκπληκτικό μάθημα του θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά.

Φυσικά θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία.

Related posts

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin