14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Επιστολή-Κραυγή Αγωνίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου.Ο δήμος ακούει ;

Επιστολή απέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, προς τον Δήμαρχο Σάμου και τις δημοτικές παρατάξεις, για την άμεση πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Το Σωματείο παράλληλα ζητά, την κάλυψη των εξόδων για τις αναγκαίες μαζικές στειρώσεις που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και την δρομολόγηση της αδειοδότησης του προσωρινού κυνοκομείου.

Αναλυτικά η επιστολή:

                                                                                                                                                           Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

 Για άλλη μια φορά θέλουμε την υποστήριξη σας για την πρόσληψη προσωπικού του προσωρινού καταφύγιου. Στις 15.3.2018 πήρατε απόφαση για δίμηνη σύμβαση, αλλά ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Λίγοι εθελοντές συνεχίζουν να καλύψουν τα τεράστια κενά προσωπικού: μόνο τις εργάσιμες μέρες υπάρχει «μισός» υπάλληλος για περίπου τρεις ώρες, τα  Σαββατοκύριακα, τις αργίες, σε περίπτωση άδειας και ασθένειας μέλη του σωματείου  αναλαμβάνουν  εδώ και τέσσερεις μήνες την φροντίδα των φιλοξενούμενων σκύλων καθώς και σε καθημερινή βάση την χορήγηση φαρμάκων, την κοινωνικοποίηση και την μεταφορά αδέσποτων στον κτηνίατρο. Όπως τονίσαμε αμέτρητες φορές προφορικά και εγγράφως αδυνατούνε οι εθελοντές με την έναρξη της τουριστικής σεζόν να συνεχίσουν την προσφορά τους.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την διαφαινομένη εγκατάλειψη του καταφύγιου και την έλλειψη φροντίδας των φιλοξενούμενων σκύλων με καταστροφικές συνέπειες για τα ζώα, αλλά και την εικόνα του Δήμου σε κατοίκους και τουρίστες.

Ζητάμε από τους αρμόδιους την άμεση πραγματοποίηση της απόφασης σας.

Σας παρακαλούμε επίσης να πάρετε σήμερα ξανά απόφαση για την επόμενη σύμβαση.

Αποδείχτηκε πως η γραφειοκρατία μέχρι την υλοποίηση μίας απόφασης θέλει τουλάχιστον ενάμιση μήνα. Επομένως πρέπει από τώρα να προβλεφτεί η κάλυψη μελλοντικού κενού προσωπικού. Εννοείται πως τα σκυλιά στο κυνοκομείο απαγορεύεται να μένουν έστω μία μέρα χωρίς φροντίδα. Θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν οι πόρτες του καταφυγίου παρά να αργοπεθαίνουν εκεί εγκαταλειμμένα.

Προτείνουμε την πρόσληψη τουλάχιστον δύο κατάλληλων υπαλλήλων και την παραμονή του τωρινού πολύ πρόθυμου και εργατικού, αλλά «μισού» υπαλλήλου (κ. Βασίλη Τσουκαλά). Να επισημάνουμε, ότι  πέρυσι εργαστήκαν τρείς υπάλληλοι στο κυνοκομείο.  Θα θέλαμε να μεριμνήστε ένας των υπαλλήλων να γνωρίζει Αγγλικά για την υποδοχή αλλοδαπών επισκεπτών που από τα χρόνια του ANIMAL CARE συνηθίζουν να επισκέπτονται το καταφύγιο και πολλές φορές να υιοθετούν σκυλάκια.

Επίσης χρειάζεται η απόφαση σας για την κάλυψη των δαπανών των επόμενων μαζικών στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους (αναλώσιμα, εισιτήρια, διαμονή). Όπως τονίσαμε σε προηγούμενα Δ.Σ. πρέπει να επαναλαμβάνονται μαζικές στειρώσεις τουλάχιστον 3 με 4 φορές του χρόνου για να αποφύγουμε την αύξηση αδέσποτων στο νησί μας. Το κόστος για ένα θηλυκό αδέσποτο υπολογίζεται μαζί με την ηλεκτρονική σήμανση και το τεστ Καλααζάρ περίπου στα 50 Ευρώ σε μια τέτοια εθελοντική δράση.

Έτσι κερδίζει ο Δήμος περίπου τα δύο τρίτα του κόστους για τέτοιες επεμβάσεις και προχωρά πιο γρήγορα στη μείωση αδέσποτων.

Τέλος θεωρούμε υποχρέωση μας να σας υπενθυμίσουμε, ότι μετά την αδειοδότηση του προσωρινού καταφυγίου θα μπορούσε ο Δήμος χωρίς κανένα πρόβλημα να προσλάβει προσωπικό και να πάρει χρηματοδότηση. Καλό θα ήταν να προχωρήσετε χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση αυτήν την υπόθεση.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα δείξετε κατανόηση για τα αιτήματα μας και θα πάρετε θετικές αποφάσεις.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin