Connect with us

Σαμιακά

180 ευρώ το μήνα ανά στρέμμα σε Σάμο, Κω, Λέρο για κλειστά κέντρα μέχρι το 2030

Published

on

Με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ το στρέμμα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά εκτάσεις σε Σάμο, Κω και Λέρο για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που θα λειτουργήσουν ακόμα και μέχρι το 2030. Με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη μίσθωση γεωτεμαχίων σε συγκεκριμένες περιοχές των 3 αυτών νησιών, όπου θα εγκατασταθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα ήδη «τρέχουν».

Πρόκειται για εκτάσεις στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» του δήμου Ανατολικής Σάμου, δημοτικής ενότητας Βαθέως, για την επέκταση του κέντρου υποδοχής, στη θέση «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ», περιοχή «Μεσοβούνι», του δήμου Κω, για την επέκταση του υφιστάμενου κέντρου υποδοχής και στη θέση «Όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου με σκοπό τη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δομής.

Η διάρκεια των ανωτέρω μισθώσεων θα ξεκινήσει από την υπογραφή της σύμβασης και θα λήγει την 31-12-2025. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για 5 επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους. Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε 180,00ευρώ ανά στρέμμα.

Αναφορικά με την καταβολή του, εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως θα προκαταβληθεί στον εκμισθωτή ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα μισθώματα των μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι την 31-12-2020. Από 1-1-2021 και μέχρι την 31-12-2025, τα μηνιαία μισθώματα θα προκαταβάλλονται ανά εξάμηνο, εντός 2 μηνών από την έναρξη του εξαμήνου αυτού.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στις παραπάνω θέσεις καθώς και κάτοχοι-μισθωτές γεωτεμαχίων των περιοχών αυτών εφόσον προσκομίσουν έγγραφη συναίνεση-υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του γεωτεμαχίου.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας σε Βαθύ και Καρλόβασι

Published

on

By

Σε Βαθύ και Καρλόβασι θα λειτουργήσει η Σχολή εκμάθησης Βυζαντινής Αγιογραφίας από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Στη Σχολή προσφέρονται περιορισμένες θέσεις και οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο  6976743000 και στο email id.mitropolitou.samou@gmail.com.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 20.20 το βράδυ στο ΚΥΤ Σάμου, λίγο έξω από το Βαθύ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Από την φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν τρία κοντέινερ , ενώ ένα ασυνόδευτο παιδί οδηγήθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σάμου με επιφανειακά εγκαύματα στο πόδι.

Πενήντα τέσσερα ασυνόδευτα παιδιά θα φιλοξενηθούν απόψε σε ξενοδοχείο της περιοχής και για τέσσερις ημέρες για προληπτικούς λόγους.

Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη είχε εκδηλωθεί και άλλη πυρκαγιά σε χώρο εξωτερικά του ΚΥΤ.

Σήμερα Κυριακή από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 22 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού στη Σάμο με τα 21 από αυτά να αφορούν διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Ο δημαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος με αφορμή την αποψινη πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου ανεφέρε σχετικά στο Facebook :

«Απόψε πάλι πυρκαγιά στο ΚΥΤ. 3 κοντέινερ καμένα παρ όλες τις προσπάθειες των πυροσβεστών, της αστυνομίας και του προσωπικού. Εν μέσω υγειονομικού αποκλεισμού του ΚΥΤ τώρα 56 ασυνόδευτοι μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της πόλης, παρ όλες τις αντιρρήσεις του Δήμου . Χώρος εσωτερικά του ΚΥΤ για να φιλοξενηθούν υπάρχει.
Ο Δήμος έχει υποδείξει σε όλες τις συσκέψεις την ανάγκη και το χώρο για τη δημιουργία υποδομής καραντίνας ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ της περιμέτρου του υπάρχοντος ΚΥΤ.
ΖΗΤΟΥΜΕ
1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντα πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.
2. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα ) και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με την διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ )
3. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της Δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.
4. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά την διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής».

Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου

Publiée par Samos24.gr sur Dimanche 20 septembre 2020

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή