24.4 C
Σάμος
07/07/2022
Σαμιακά

2ος Σαμιακός μαθητικός διαγωνισμός επίλυσης σκακιστικών ασκήσεων

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον 2ο Σαμιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» σε συνεργασία με την σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου, την σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απρίλη 2022 στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 6934685843 μέχρι και το Σάββατο 2 του Απρίλη 2022. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο του διαγωνισμού, την Κυριακή 3 Απρίλη 2022 (10:30 – 11:00).

Τα θέματα του διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τον εθνικό μετρ ΕΜ Νίκο Μενδρινό, πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι. Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Στους διαγωνιζόμενους θα δοθούν προς επίλυση, σε φωτοτυπίες, 15 σκακιστικές ασκήσεις (προβλήματα που οδηγούν σε ματ σε μια ή δυο κινήσεις) μαζί με σκακιέρα και κομμάτια που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την επίλυση των ασκήσεων. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να λύσουν τις ασκήσεις σε 120 λεπτά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Άφιξη συμμετεχόντων &επιβεβαίωση συμμετοχών 10:30- 11:00
Έναρξη 11:00
Λήξη των αγώνων 13:00

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι τρεις πρώτες – πρώτοι της τελικής κατάταξης θα βραβευθούν με μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής που θα αποσταλούν στα σχολεία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι θα τηρηθούν με αυστηρότητα και σχολαστικότητα τα ισχύοντα μέτρα COVID.

Η οργανωτική επιτροπή

Αικατερίνη Σφέτσου Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου

Αντώνης Τσολομύτης Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

Αντώνης Κοντογιάννης Εκπαιδευτικός – Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Δημήτρης Δαγκλής

Νίκος Ροκοπάνος Εκπαιδευτικός – Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Related posts

Κατατέθηκε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της δημιουργίας καταφυγίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων (πλησίον ΧΥΤΑ)

admin

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» – Βιβλιοπαρουσίαση

admin

Αριστεύσαντες μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σάμου

admin

ΕΟΣ Σάμου: 2η εθελοντική δράση αιμοδοσίας και δειγματοληψίας μυελού των οστών

admin

Μαζική δηλητηρίαση 10 σκύλων με φόλες

admin

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αναπληρωτής Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαιου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» 

admin

«Alcatrash» Παρασκευή 8 Ιουλίου στη Πορφυριάδα Σχολή

admin

Εορτάζει η Αγία Κυριακή στους Κουμαραδαίους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα