12.2 C
Σάμος
09/12/2023
Σαμιακά

210 μαθητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η Μόρφωση, η Παιδεία και το Ήθος αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα, για μια κοινωνία των ανθρώπων, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Τα παιδιά των νησιών μας σημείωσαν, για άλλη μια χρονιά, σημαντική επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2018, γίνεται γνωστό ότι εισήχθησαν 210 μαθητές, των Λυκείων των νησιών μας, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Χώρας. Αναλυτικά ανά Λύκειο οι επιτυχίες έχουν ως εξής:

Λύκειο Επιτυχόντες ΑΕΙ ΑΤΕΙ Συμμετέχοντες %
Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου 72 + 7* 48 + 7* 24 107 67%
ΓΕΛ Καρλοβάσου 46 30 16 65 71%
ΓΕΛ Μαραθοκάμπου 6 1 5 12 50%
ΓΕΛ Αγ.Κηρύκου Ικαρίας 16 7 9 24 67%
ΓΕΛ Ευδήλου Ικαρίας 9 3 6 13 69%
Γυμνάσιο Λ.Τ. Ραχών 6 5 1 14 43%
Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου 37 17 20 59 63%
ΕΠΑΛ Καρλοβάσου 10 3 7 16 63%
Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου 1 1 3 34%

*παλαιοτέρων ετών με το 10%

Το ποσοστό επιτυχίας είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από τους μαθητές δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν παρουσιάστηκαν στις εξετάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση του ποσοστού επιτυχίας των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ της Σάμου σε ΑΕΙ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εισαγωγής μαθητών από τα ΕΠΑΛ σε τμήματα και σχολές του  ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του ΔΠΘ κ.α. που φανερώνουν τη νέα δυναμική στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική του Υπουργείου με το πρόγραμμα «μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ.Ταμπαχανιώτης Δημήτριος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας με την ευχή, ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι κοπιαστικές προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των αυριανών φοιτητών, οι οποίοι με την  ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που μέσα από δύσκολες συνθήκες πίστεψαν και στήριξαν τα παιδιά τους.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές τους, συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στην προσπάθεια τους οι οποίοι τους παρείχαν τα απαραίτητα εφόδια.

Τέλος  για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς να έχει θέση η απογοήτευση, καθώς η ενήλικη ζωή τους μόλις άρχισε και το μέλλον επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες ακόμα.

Δήλωση Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη:

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων άρχισε μια νέα περίοδος της ζωής σας· η μεταλυκειακή. Κι αυτή είναι για όλους/ες, και για αυτούς που το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο των προσδοκιών τους, αλλά και για όσους υπάρχει απόκλιση από τις επιθυμίες τους.

Αν μπορούσατε να κάνετε άλμα στον μέλλοντα χρόνο, και αντικρίζατε τον εαυτό σας μετά 4 – 5 χρόνια, θα διαπιστώνατε ότι πάλι θα επιχειρήσετε μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο αέναος κύκλος της συνεχούς προσπάθειας. Και όσο αφορά την απόκτηση γνώσεων και τη συνεχή εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στις μέρες μας η ρήση  «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα.

Μαζί με τις σπουδές, τις επαγγελματικές ή άλλες ασχολίες ας έχετε κατά νου την ανάπτυξη της ψυχικής καλλιέργειάς σας. Αυτή «ούτε γίνεται κι από τη μια μέρα στην άλλη, παρά πρέπει να έρθει από μέσα μας, να ωριμάσει με τον καιρό, να πηγάσει από τη ψυχή μας», μας λέει ο Δελμούζος. Αυτή διακρίνει τον ανώτερο κοινωνικό άνθρωπο.

Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας. Χαρείτε οι μεν την επιτυχία σας, προχωρήστε με αισιοδοξία στη ζωή σας οι δε, κάντε όλοι σας μια νέα αρχή. Όσοι δεν είχατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε θυμηθείτε ότι πολλοί σημαντικοί συνάνθρωποί μας γεύτηκαν την αποτυχία στη ζωή τους, συνάντησαν εμπόδια. Όμως συνέχισαν.

Κι ως νησιώτες που είμαστε σας εύχομαι Πρόσω συνεχώς.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του ” Μαυρογένειου” ΕΠΑ.Λ ΣΑΜΟΥ

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολικού έτους 2017-18 οι μαθητές του «Μαυρογένειου» ΕΠΑΛ Σάμου σημείωσαν εξαιρετικές επιτυχίες στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τους 44 μαθητές που προσήλθαν στις εξετάσεις οι 35 εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 17 σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αξίζει να αναφερθούν οι επιτυχίες των μαθητών μας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο  (Ηλ/γων Μηχ/κων &Μηχ/κων Υπολογιστών), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Ηλ/γων Μηχ/κων &Μηχ/κων Υπολογιστών), Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Μηχανολογίας & Αεροναυπηγικής , ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιά (Χρηματοοικονομικής &Τραπεζικής Διοικητικής), Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Διοίκηση Επιχειρήσεων) και Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Διοίκηση Επιχειρήσεων), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

( Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών σχέσεων).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των όποιων οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους βιώνοντας κάθε στιγμή της αγωνιώδους προσπάθειάς τους. Τέλος συγχαρητήρια και στους καθηγητές του σχολείου μας που με την εξαιρετική δουλειά τους υποστήριξαν και υποβοήθησαν την προσπάθεια των μαθητών τους. Οι επιτυχίες αυτές μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

 

 

Related posts

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Mε λαμπρότητα τα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των Θαλασσών

admin

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στους χώρους της τέχνης

admin

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin