26.1 C
Σάμος
20/08/2022
Σαμιακά

210 μαθητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η Μόρφωση, η Παιδεία και το Ήθος αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα, για μια κοινωνία των ανθρώπων, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Τα παιδιά των νησιών μας σημείωσαν, για άλλη μια χρονιά, σημαντική επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2018, γίνεται γνωστό ότι εισήχθησαν 210 μαθητές, των Λυκείων των νησιών μας, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Χώρας. Αναλυτικά ανά Λύκειο οι επιτυχίες έχουν ως εξής:

ΛύκειοΕπιτυχόντεςΑΕΙΑΤΕΙΣυμμετέχοντες%
Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου72 + 7*48 + 7*2410767%
ΓΕΛ Καρλοβάσου4630166571%
ΓΕΛ Μαραθοκάμπου6151250%
ΓΕΛ Αγ.Κηρύκου Ικαρίας16792467%
ΓΕΛ Ευδήλου Ικαρίας9361369%
Γυμνάσιο Λ.Τ. Ραχών6511443%
Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου3717205963%
ΕΠΑΛ Καρλοβάσου10371663%
Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου11334%

*παλαιοτέρων ετών με το 10%

Το ποσοστό επιτυχίας είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από τους μαθητές δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν παρουσιάστηκαν στις εξετάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση του ποσοστού επιτυχίας των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ της Σάμου σε ΑΕΙ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εισαγωγής μαθητών από τα ΕΠΑΛ σε τμήματα και σχολές του  ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του ΔΠΘ κ.α. που φανερώνουν τη νέα δυναμική στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική του Υπουργείου με το πρόγραμμα «μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ.Ταμπαχανιώτης Δημήτριος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας με την ευχή, ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι κοπιαστικές προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των αυριανών φοιτητών, οι οποίοι με την  ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που μέσα από δύσκολες συνθήκες πίστεψαν και στήριξαν τα παιδιά τους.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές τους, συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στην προσπάθεια τους οι οποίοι τους παρείχαν τα απαραίτητα εφόδια.

Τέλος  για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς να έχει θέση η απογοήτευση, καθώς η ενήλικη ζωή τους μόλις άρχισε και το μέλλον επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες ακόμα.

Δήλωση Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη:

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων άρχισε μια νέα περίοδος της ζωής σας· η μεταλυκειακή. Κι αυτή είναι για όλους/ες, και για αυτούς που το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο των προσδοκιών τους, αλλά και για όσους υπάρχει απόκλιση από τις επιθυμίες τους.

Αν μπορούσατε να κάνετε άλμα στον μέλλοντα χρόνο, και αντικρίζατε τον εαυτό σας μετά 4 – 5 χρόνια, θα διαπιστώνατε ότι πάλι θα επιχειρήσετε μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο αέναος κύκλος της συνεχούς προσπάθειας. Και όσο αφορά την απόκτηση γνώσεων και τη συνεχή εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στις μέρες μας η ρήση  «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα.

Μαζί με τις σπουδές, τις επαγγελματικές ή άλλες ασχολίες ας έχετε κατά νου την ανάπτυξη της ψυχικής καλλιέργειάς σας. Αυτή «ούτε γίνεται κι από τη μια μέρα στην άλλη, παρά πρέπει να έρθει από μέσα μας, να ωριμάσει με τον καιρό, να πηγάσει από τη ψυχή μας», μας λέει ο Δελμούζος. Αυτή διακρίνει τον ανώτερο κοινωνικό άνθρωπο.

Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας. Χαρείτε οι μεν την επιτυχία σας, προχωρήστε με αισιοδοξία στη ζωή σας οι δε, κάντε όλοι σας μια νέα αρχή. Όσοι δεν είχατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε θυμηθείτε ότι πολλοί σημαντικοί συνάνθρωποί μας γεύτηκαν την αποτυχία στη ζωή τους, συνάντησαν εμπόδια. Όμως συνέχισαν.

Κι ως νησιώτες που είμαστε σας εύχομαι Πρόσω συνεχώς.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του ” Μαυρογένειου” ΕΠΑ.Λ ΣΑΜΟΥ

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολικού έτους 2017-18 οι μαθητές του «Μαυρογένειου» ΕΠΑΛ Σάμου σημείωσαν εξαιρετικές επιτυχίες στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τους 44 μαθητές που προσήλθαν στις εξετάσεις οι 35 εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 17 σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αξίζει να αναφερθούν οι επιτυχίες των μαθητών μας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο  (Ηλ/γων Μηχ/κων &Μηχ/κων Υπολογιστών), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Ηλ/γων Μηχ/κων &Μηχ/κων Υπολογιστών), Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Μηχανολογίας & Αεροναυπηγικής , ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιά (Χρηματοοικονομικής &Τραπεζικής Διοικητικής), Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Διοίκηση Επιχειρήσεων) και Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Διοίκηση Επιχειρήσεων), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

( Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών σχέσεων).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των όποιων οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους βιώνοντας κάθε στιγμή της αγωνιώδους προσπάθειάς τους. Τέλος συγχαρητήρια και στους καθηγητές του σχολείου μας που με την εξαιρετική δουλειά τους υποστήριξαν και υποβοήθησαν την προσπάθεια των μαθητών τους. Οι επιτυχίες αυτές μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

 

 

Related posts

Ο τρύγος, κάποτε στη Σάμο

admin

Η «Aegean Regatta 2022» ανοίγει πανιά με ρεκόρ 62 συμμετοχών στο Αιγαίο

admin

Κήρυξη της Κοινότητας Μαραθοκάμπου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

admin

50 χρόνια εκκλησιαστικό γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

ΕΛ.ΑΣ: 586 νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών έχουν συλληφθεί στη Σάμο (από 01-01-2022 έως 18-08-2022)

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Στο Ποτοκάκι για διακοπές η Έλλη Κοκκίνου

admin

Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών από 22.8.22 έως και 27.8.22

admin

Παρίσι: Παρουσίαση της Πυθαγόρειας Σύνδεσης ενόψει του Φεστιβάλ μουσικής και μαθηματικών στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα