16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Φεύγουν οι φοιτητές με μεταγραφές απο το Καρλόβασι

Γράφει η Σταματία Ράπτη 

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις μεταγραφές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αρκετοί πρωτοετείς φοιτητές υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά και ένας μεγάλος αριθμός των παιδιών έχει ήδη αποχωρήσει από το Καρλόβασι της Σάμου. Φυσικά τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας είναι διαφορετικά από εκείνα που κάποιοι μας έδιναν και έχουν ως εξής:

Τμήμα Μαθηματικών : 246 και έχουν φύγει 20. Όμως η διαδικασία των μετεγγραφών δεν έχει ολοκληρωθεί (θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου) και αναμένεται συνολικά να φύγουν περίπου 100 – 120 άτομα.

Επομένως θα μείνουν περίπου 110 – 120. Στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών γράφτηκαν 184 και αναμένεται να φύγουν 32, δηλαδή θα μείνουν περίπου 150 άτομα.

Τέλος στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων γράφτηκαν 240 και έχουν φύγει 5. Φυσικά πρέπει και πάλι  να αναφέρουμε ότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μεταγραφών. 

Αρκετοί καθηγητές Πανεπιστημίων ισχυρίζονται ότι πολλοί εισακτέοι βλέπουν τα περιφερειακά ΑΕΙ ως ένα σκαλί –μέσω μετεγγραφής– για να φοιτήσουν στο τμήμα που επιθυμούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Οι μετεγγραφές δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καταλύουν την αξιοκρατία μεταξύ των υποψηφίων. Επιβαρύνουν τα κεντρικά Ιδρύματα, ενώ τα περιφερειακά χάνουν φοιτητές που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια στιβαρή ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά δυστυχώς και ως συνήθως φωνή βοώντος. 

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin