Connect with us

Δήμος

3ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Αρχιτεκτονικές και Τεχνολογίες Δικτύων 5ης Γενιάς»

Published

on

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 το 3ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Αρχιτεκτονικές και Τεχνολογίες Δικτύων 5ης Γενιάς» – «Emerging Architectures and Key Technologies for 5G Networks» (Aegean-NetCom 2017), που συνδιοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Δήμος Σάμου.

Το 3ο Θερινό Σχολείο του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών (ΕΣΥΕ) φιλοξενείται στο νέο κτίριο του Δήμου Σάμου στο Πυθαγόρειο με προσκεκλημένους εισηγητές διακεκριμένους καθηγητές διεθνούς κύρους, αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην επιτομή της τεχνολογίας γύρω από αυτό το αντικείμενο.

Το Σχολείο συνδυάζει θεωρητικές διαλέξεις, αλλά και Workshops σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως και άλλων τμημάτων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  Την οργανωτική επιτροπή, απαρτίζουν οι καθηγητές: Δημοσθένης Βουγιούκας (Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σχολείου), Χαράλαμπος Σκιάνης (Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων), Γεώργιος Κορμέντζας (Αναπληρωτής Καθηγητής), Χρήστος Γκομόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής) και Δημήτριος Σκούτας (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να προσφέρει γνώση πάνω στις νέες μορφές τεχνολογίας στον τομέα των δικτύων και των επικοινωνιών, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, υγιών και αναπτυσσόμενων μορφών τουρισμού όπως είναι τα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Η ετήσια διοργάνωση του Θερινού Σχολείου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας είναι μια από τις πλέον γόνιμες και ουσιαστικές δράσεις που πιστοποιούν το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Σάμου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο νέο κτίριο του Πυθαγορείου, που αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα και μοντέλο λειτουργικότητας για το νησί μας.

Ο κ. Αγγελόπουλος, πρόσθεσε: «Αποτελεί πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η συνεργασία  αυτή έχει μόνον οφέλη να αποφέρει και για τα δύο μέρη και από πλευράς της θα συνεχίσει να επιδιώκει την διεύρυνση και τον εμπλουτισμό της με πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το σπουδαίο επιστημονικό έργο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και τη σημασία που έχει η ενίσχυση και διάχυση της παρουσίας του στην τοπική κοινωνία.»

Το θερινό σχολείο αναδεικνύει 3 σημαντικά στοιχεία για τις σύγχρονες επιστήμες  (5G Network)

  1. Τη Διασύνδεση (Interconnecting)
  2. Τη Διαλειτουργικότητα (Interoperability)
  3. Τη Δικτύωση (Networking)»

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή