Connect with us

Σαμιακά

3 Καταστροφικά συμπτώματα που πρέπει να αναγνωρίσετε στο γάμο σας

Published

on

Υπάρχει μια σειρά δυναμικών που είναι ασύμβατες με έναν βιώσιμο και στοργικό γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση, που οφείλονται στα αισθήματα της δυσπιστίας, της ασέβειας και της αδιαφορίας. Αυτά τα συμπτώματα είναι ικανά να “σκοτώσουν” τη σχέση σας, με πολλαπλούς τρόπους. Μπορούν πολύ αποτελεσματικά να σπάσουν τους ισχυρούς δεσμούς του γάμου και να οδηγήσουν σε μια πραγματική διάλυση της έννοιας του ανθρώπινου δεσμού.

 

Δυσπιστία

Η δυσπιστία σε κάποιο άτομο παρουσιάζεται, όταν παρατηρείται το αίσθημα της αμφιβολίας για την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του άλλου συντρόφου. Φυσικά για ένα ζευγάρι, το να μοιραστούν τις προσωπικές τους αλήθειες, τους φόβους και τις φιλοδοξίες τους, είναι απαραίτητη η ύπαρξη του αισθήματος της ασφάλειας. Κάτι που η δυσπιστία το αποκλείει και το εξαφανίζει από μια σχέση.

 

Η δυσπιστία σε μια σχέση μπορεί να προκύψει από διάφορες πηγές, όπως την άρνηση του ενός συντρόφου να μοιραστεί πληροφορίες για την οικογένεια, τη δουλειά του, το ιστορικό των σχέσεων και τους φίλους του, κάτι το οποίο θα αυξήσει τη μυστικότητα, που πιθανότατα θα δημιουργήσει μια ρήξη στη σχέση.

 

Η δυσπιστία αρκετές φορές συγχέεται και με την απιστία. Για την πλειοψηφία των ζευγαριών, ένα περιστατικό απιστίας είναι και ο λόγος που οδηγεί στον τερματισμό μιας σχέσης. Στην ουσία το “τελειωτικό χτύπημα” ενός ανθρώπινου δεσμού, αποτελεί η απιστία.

 

Για μερικά ζευγάρια, μετά από ένα γεγονός απιστίας, προσπαθούν να ζητήσουν συγχώρεση, συμφιλίωση και επιδιόρθωση της κρίσης στη σχέση τους. Σε μερικές περιπτώσεις η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης επιτυγχάνεται και με την βοήθεια ενός επαγγελματία-συμβούλου ψυχολόγου. Η θεραπεία του ζευγαριού σίγουρα απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά είναι κάτι που μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα άτομα της σχέσης.

 

Μια κοινή αλλά και επώδυνη επιλογή για τη σχέση, είναι και η αμοιβαία άρνηση του ζευγαριού για το σύμπτωμα της δυσπιστίας ή τις απιστίας. Σε αυτή την κατάσταση τα άτομα αποφεύγουν να “αγγίξουν” αυτό το ευαίσθητο θέμα, με κίνδυνο και φόβο τη ρήξη της σχέσης τους. Βέβαια στην επιστήμη της ψυχολογίας πάντοτε ισχύει το αντίστροφο. Όταν αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε το σύμπτωμα της δυσπιστίας, τότε αδυνατούμε να το αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά.

 

Έλλειψη σεβασμού

Μπορεί για κάποιους να είναι δύσκολο να συλλάβουν τη φύση και το πραγματικό αντίκτυπο του σεβασμού σε μια σχέση, επειδή τα όρια που έχουν δημιουργήσει στη σχέση τους μπορεί να είναι πολύ λεπτά και δυσδιάκριτα. Ένας σύντροφος σε μια σχέση, προστατευμένος πίσω από υποκριτικές δικαιολογίες, μπορεί με τα σχόλια και τις ενέργειές του να έχει καταστροφική επιρροή στον άλλον σύντροφό του. Ο σεβασμός αρκετές φορές μπορεί να γίνει συνώνυμος και με την περιφρόνηση. Η ασέβεια και η περιφρόνηση αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά του συντρόφου, με διάφορους και ποικίλους τρόπους, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στο χωρισμό και την καταστροφή της σχέσης. Γιατί μην ξεχνάτε πως είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μια υγιής σχέση που στερείται αλληλοσεβασμού και κατανόησης. Η έλλειψη σεβασμού λοιπόν παρουσιάζει μια καταστροφική δυναμική για κάθε είδους σχέση και να δημιουργήσει κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα στα άτομα, μέχρι και την εμφάνιση κατάθλιψης.

 

 

Αδιαφορία

Η αδιαφορία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για το άδοξο τέλος μιας σχέσης. Οι περισσότεροι σίγουρα θα προτιμούσαν τον σύντροφό τους να τους θυμώνει παρά να δείχνει αδιαφορία για εκείνους. Εξάλλου και ο θυμός αποτελεί  μια ένδειξη ενδιαφέροντος. Η αδιαφορία αναφέρεται στην απώλεια του ενδιαφέροντος για το σύντροφο της ζωής σας και δεν είναι συμβατή με τα αισθήματα της συμπόνοιας, του πάθους, της επιθυμίας και της οικειότητας. Με την αδιαφορία κάθε δραστηριότητα του ζεύγους μετατρέπεται σε υπόθεση ρουτίνας, οδηγώντας έτσι στην έλλειψη της πραγματικής έννοιας της σύνδεσης των δύο ατόμων. Θυμηθείτε πως η αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων στη σχέση σας, αποτελεί το πρώτο βήμα για την πραγματική αλλαγή.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Πώς η βρετανική μετάλλαξη κυριάρχησε στην Κρήτη (VIDEO)

Published

on

By

Οδεύουμε προς την κορύφωση του τρίτου κύματος κορωνοϊού. Αναμένουμε σοβαρή αύξηση κρουσμάτων στη χώρα τις επόμενες ημέρες και αύξηση των διασωληνωμένων», αναφέρει στο zougla.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη, Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και προσθέτει:

«Εν τω μεταξύ, η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Κρήτη και θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. Το 97-99% των κρουσμάτων πλέον στο νησί, είναι της βρετανικής παραλλαγής. Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όπου το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές».

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους συνεργάτες του διαχειρίζονται και ένα υπολογιστικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Έχοντας επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στους υπολογισμούς του, διευκρινίζει πως σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγουν, «τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν σύντομα τις 2.000 και σε κάποιες ημέρες μπορεί να φτάσουν και πάνω από τα 2.500». Την ίδια ώρα επισημαίνει πως «ενώ μπορεί αυτή την περίοδο να δέχεται την πίεση της επιδημίας η Αττική, σε άλλες πόλεις – περιοχές τώρα ξεκινά, ενώ σε άλλες αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το βρετανικό στέλεχος επικράτησε στην Κρήτη, ένα νησί το οποίο αποτελούσε τους προηγούμενους μήνες παράδειγμα, αφού τα κρούσματα ήταν πολύ λίγα, ο καθηγητής Τζανάκης είναι σαφής: «Λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης του νησιού, της καλοκαιρίας αλλά και των μέτρων, εξαφανίσαμε έως έναν βαθμό το παλαιό στέλεχος. Ο εκτοπισμός αυτός έδωσε έδαφος στο να αναπτυχθεί το βρετανικό στέλεχος το οποίο ποια δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν. Και κυριάρχησε σε λιγότερο από έναν μήνα.Προφανώς χρειαζόμαστε άλλου είδους μέτρα».

Ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρεται και στη διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στα παιδιά και στους εφήβους. Όπως τονίζει, «στα μικρά παιδιά παρατηρείται λιγότερος χρόνος μεταδοτικότητας, αλλά τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξηθεί κατά 14,5%». Υπενθυμίζεται πως οι Ιταλοί ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει για σαρωτική διασπορά της συγκεκριμένης μετάλλαξης σε παιδιά και εφήβους.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα δεδομένα για την κλινική εικόνα ασθενών με βρετανική μετάλλαξη, διευκρινίζει ότι «η βαρύτητα της νόσου δεν φαίνεται να διαφέρει σε σχέση με αυτή του αρχικού στελέχους, όμως διασωληνώνονται πια ασθενείς μικρότερων ηλικιών».

  Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο καθηγητής:

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Κοινή επιστολή δημάρχων Σάμου με αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου και στον τοπικό πληθυσμό

Published

on

By

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς στο νησί της Σάμου με κύριο αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού, (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό με διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης ενισχύοντας το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή