Connect with us

Περιφερειακά

30.000 ευρώ πρόστιμο στο ΚΥΤ Σάμου

Published

on

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο  Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο προχώρησε το τμήμα Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) ΠΕ Σάμου μετά από αυτοψία που έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Ειδικότερα, για το ΚΥΤ Σάμου επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 ευρώ μεταξυ άλλων για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων, «γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής»

Τι διαπιστώθηκε: 

Εντός του χώρου του Κ.Υ.Τ. Σάµου διαπιστώθηκε ροή λυµάτων στο έδαφος (χώµα)και ροή τους προς τα κατάντη διαµέσου των σκηνών, από διαρροές σε σπασµένες αποχετευτικές σωληνώσεις σε ορισµένους από τους οικίσκους των αποχωρητηρίων(wc) και των λουτήρων. Επίσης, διαπιστώθηκαν στάσιµα και ρέοντα επί του εδάφους λύµατα, τα οποία προέρχονταν από τις καθηµερινές δραστηριότητες των διαµενόντων,όπως το πλύσιµο ρούχων, σκευών, χεριών κ.α.Στάσιµα λύµατα διαπιστώθηκαν και εντός αρκετών οικίσκων που είχαν χρήση ως αποχωρητήρια (wc) και λουτήρες.

Οι καθηµερινές ανάγκες υγιεινής των διαµενόντων εξυπηρετούνταν από κάποιες βρύσες,οι οποίες όµως δεν κατέληγαν στο αποχετευτικό δίκτυο του Κ.Υ.Τ. Σάµου, µε αποτέλεσµα τη δηµιουργία στάσιµων λυµάτων γύρω από τους οικίσκους.Τα ως άνω θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των διαµενόντων και συνιστούν κίνδυνο υποβάθµισης του περιβάλλοντος,.

Στις υπάρχουσες υποδοµές του Κ.Υ.Τ. Σάµου διαπιστώθηκαν προβλήµατα όπως για παράδειγµα, σε χώρο όπου προορίζεται για την διαµονή ασυνόδευτων ανηλίκων δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύµα, υπήρχαν κατεστραµµένες πόρτες και παράθυρα, οι τουαλέτες ήταν κατεστραµµένες και µε περιττώµατα.

Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων και συνιστά υποβάθµιση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

∆υσοσµία υπήρχε τόσο στους χώρους κατάληψης των γειτονικών γηπέδωνανατολικά και δυτικά του Κ.Υ.Τ. Σάµου, όσο και στους χώρους εντός του Κ.Υ.Τ.Σάµου που προορίζονται για την προσωπική υγιεινή των διαµενόντων (π.χ.αποχωρητήρια, λουτήρες κλπ).

Comments

comments

Περιφερειακά

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Published

on

ByΤο μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου,κ. Νικόλαος Κατρακάζος. Μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει ότι:Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και  απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες.

 

 Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

Published

on

By

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του για την Σάμο παρουσίασε απόψε στο ξενοδοχείο “Σάμος” ο επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Γιάννης Σπιλάνης.


Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους αλλα και συνεργάτες του. Πρόκειται για τον γιατρό και πρώην Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα, την Συντονίστρια Επ. Έρευνας Δράσεων Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, κ Αναστασία Μήλιου και τον επιχειρηματία, άριστο γνώστη επί των τουριστικών θεμάτων κ. Ηλία Γιαννουλόπουλο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού ειδικότερα στη Σάμο που παρουσιάζει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο.

Για το θέμα του τουρισμού ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται για τον τουρισμό εδώ και 20 χρόνια είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά για την αναζωογόνηση του Βαθιού τόνισε ότι αυτή περνά μέσα από την ανάδειξη της ιστορικότητας του, της δημιουργικής αξιοποίησης των όποιων παρεμβάσεων έχουν γίνει και τον σχεδιασμό νέων.

Το Επικούρειο μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο ενημέρωσης για την ιστορία της Σάμου με βάση την έκδοση “Σάμος, η πατρίδα μου”, του Ιδρύματος Δημήτριου, των ΓΑΚ και της Δ/νσης Εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις συνεργάτες της «Συμπαράταξης Πολιτών» όπου αναλύσαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον συνδυασμό , τη Σάμο αλλά και συνολικά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου του συνδυασμού «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» κ. Νίκος Ζάχαρης ,ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κ. Νίκος Κακλαμάνης ,ο διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος και φίλοι του συνδυασμού.Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Η Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη με την Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

ByΟ συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου, ανακοινώνει την υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου , Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη.

Γεννήθηκε το 1977 στον Μαραθόκαμπο της Σάμου. Πολιτισμολόγος με εξειδίκευση στη διαχείριση πολιτισμού (Msc). Επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης. Συνεργάτης των ΕΛΤΑ για την ευρύτερη περιοχή του Μαραθόκαμπου. Είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα του Μαραθόκαμπου του Δήμου Σάμου.

 

 Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017