Connect with us

Ικαριακά

Συμπαράσταση στον αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

Published

on

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων, οι οποίοι αντιστέκονται στην υποβάθμιση του Δημοτικού τους σχολείου, από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών και τασσόμαστε ενάντια σε πολιτικές και πρακτικές που το υποβιβάζουν.

Το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης.

Η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Θεωρούμε ότι δεν περισσεύει καμία τάξη, κανένα σχολείο, κανένας εκπαιδευτικός. Απαιτούμε τη ΜΗ υποβάθμιση κανενός σχολείου στα νησιά μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Φούρνων, οι οποίοι αντιστέκονται στην υποβάθμιση του Δημοτικού τους σχολείου. Θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών και τασσόμαστε ενάντια σε πολιτικές και πρακτικές που το υποβιβάζουν.

 

ΠΡΟΣ:   Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποίηση:  ΔΙ.Π.Ε Σάμου

Επαρχείο Ικαρίας

Περιφ.Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου

Μ.Μ.Ε

 

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων &Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Γονέων Δ.Σ. Φούρνων και των γονέων της Χρυσομηλιάς ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων τους (από 6θέσιο σε 4θέσιο και υποχρεωτική μετακίνηση του δασκάλου της Χρυσομηλιάς). Σε  ένα ακριτικό νησί με δεκάδες προβλήματα και ελλείψεις στην υγεία, την συγκοινωνία, την απασχόληση, δεν χωράνε περαιτέρω περικοπές στην παιδεία. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε συρρίκνωση του πληθυσμού ενός ήδη απομονωμένου νησιού μας. Στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές που μοναδικό σκοπό έχουν την εξοικονόμηση πόρων για ένα ανύπαρκτο χρέος  που σίγουρα δεν έχουμε δημιουργήσει εμείς και τα παιδιά μας.

Ζητάμε να παραμείνει το σχολείο Φούρνων 6θέσιο, να επιστρέψει ο δάσκαλος στη Χρυσομηλιά και να στελεχωθούν όλα τα σχολεία των Φούρνων με το απαραίτητο προσωπικό και σε ειδικότητες. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΠΡΟΣ:
Μέλη του Συλλόγου
Δ/νση ΠΕ Σάμου
Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου
Υπουργείο Παιδείας
ΜΜΕ

Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

Η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε ξανά τη λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων από 6/θέσιο σε 4/θέσιο! Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές καθώς το εν λόγω σχολείο το 2014 συμπεριλήφθηκε στο μαζικό πανελλαδικό κύμα συμπτύξεων-συγχωνεύσεων-υποβιβάσεων σχολικών μονάδων που προχώρησε το τότε Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού έγινε αναστολή της απόφασης χάρη στις συνεχείς διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τους αναπληρωτές στην ανεργία και παρουσιάζει σαν πολυτέλεια το να έχουν τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη!

Μόνο που το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Μόνο που οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων Ικαρίας είναι κάτι παραπάνω από αριθμοί. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και από όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!
√ Καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία του νησιού, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την Εκπαιδευτική κοινότητα και τη Δημοτική αρχή να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με το εργατικό κίνημα, αντιδρώντας δυναμικά σε αυτήν την κατάπτυστη απόφαση των αρμόδιων αρχών!
√ Εκφράζουμε αμέριστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη μη υποβάθμιση της σχολικής μονάδας των Φούρνων!
√ Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού από άλλη σχολική μονάδα που στόχο έχει την κάλυψη της πολιτικής αναλγησίας του Υπουργείου και την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Χρυσομηλιάς – Θύμαινας!

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε :

⦁ Τη Δευτέρα 25/09/2017 σε στάση εργασίας 08:00–11:00 π.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Αγίου Κηρύκου στις 09:00 π.μ. ενάντια στον υποβιβασμό οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στην περιοχή μας!

⦁ Την Παρασκευή 29/9 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων και παλεύουμε ενάντια στον υποβιβασμό του ΔΣ των Φούρνων, παλεύουμε για δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών στην περιοχή μας με στάση εργασίας 11-14:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο στον Άγιο Κήρυκο.

Διεκδικούμε αταλάντευτα:

Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΙΣΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΚΑΡΙΑ, 21/9/2017

Share this post:

Comments

comments

Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Published

on

By

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Published

on

By

Απο το Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε «Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας»για τις κάτωθι τρεις (03) ειδικότητες ως εξής:

Α/ΑΦΟΡΕΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΒΑΘΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1
2Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1
3Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια (πλην όσων προέρχονται από Κράτη Μέλη της Ε.Ε.)

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με την θέση ιατρικής ειδικότητας.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16-02-2021 ώρα 12.00 και λήγει στην 03-03-2021 ώρα 12.00.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr, εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων (παρούσα), συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή