Connect with us

Πολιτιστικά

7ήμερη εκδρομή στη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 21-27 Oκτωβρίου 2017

Published

on

7ήμερη εκδρομή στη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 21-27 Oκτωβρίου 2017  διοργανώνει η  «Ένωση Μικρασιατών Σάμου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Οκτωβρίου 1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (Pamukkale)
Συγκέντρωση νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Σάμου με ώρα αναχώρησης 17,00 για το Κουσάντασι. Άφιξη περίπου 18.30 έλεγχος διαβατηρίων και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό το ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (Ιεράπολη Φρυγίας). Άφιξη στο Παμούκαλε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκκαλε). HOTEL RICHMONT

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Οκτωβρίου 2η ΗΜΕΡΑ: – ΙΚΟΝΙΟ (konya) ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο της λευκής ασβεστολιθικής πλάκας που καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους με ρηχές φυσικές λεκάνες ζεστού νερού. Αναχώρηση με προορισμό το ΙΚΟΝΙΟ. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο Καραβάν Σεράϊ του 13ου αιώνα και παίρνοντας το δρόμο των καραβανιών μπαίνουμε στο Άκσαράι (Αρχελαΐδα) και στην περιοχή της Καππαδοκίας. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Προκόπι (urgup) Δείπνο και διανυκτέρευση. HOTEL PERISSIA 5
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Οκτωβρίου 3η ΗΜΕΡΑ:- ΙΧΛΑΡΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ (Güzelyurt) – ΜΑΛΑΚΟΠΗ (Derinkuyu) – ΠΡΟΚΟΠΙ (urgup)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τις επισκέψειςμας στην Καπαδοκία. Διασχίζουμε την κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην ΚΑΡΒΑΛΗ με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη ΜΑΛΑΚΟΠΗ με την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στην συνέχεια απολαμβάνουμε την καταπληκτική θέα των «νεραιδοκαμινάδων» στο ΠΡΟΚΟΠΙ που βρίσκεται στο κέντρο της Καππαδοκίας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ΠΡΟΚΟΠΙ HOTEL PERISSIA 5*****
Προαιρετική παρακολούθηση χορού δερβίσηδων στο ιστορικό χάνι «Καραβάν Σαράι».
ΤΡΙΤΗ 24 Οκτωβρίου 4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΟ (Avanos) – ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑ – ΟΥΣΤΧΙΣΑΡ (Uchisar) – ΠΡΟΚΟΠΙ (urgup)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ΠΡΟΚΟΠΙ/ HOTEL PERISSIA 5 ****

Προαιρετική πτήση με ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πάνω από τις κοιλάδες της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Οκτωβρίου 5η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΣΟΣ (Mustafapaşa) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (Kayseri) – ΙΚΟΝΙΟ.
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σινασό. Περπατάμε στις ελληνικές γειτονιές με τα πανέμορφα αρχοντικά με πλούσιο εσωτερικό και εξωτερικό διάκοσμο, με σκαλιστά φορούσια, μαιάνδρους και τοιχογραφίες, 95 από αυτά έχουν κριθεί διατηρητέα από την UNESCO. Επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζουμε στην Καισάρεια στους πρόποδες του όρους Αργαίου, πατρίδα του επισκόπου Μεγάλου Βασιλείου. Θα επισκεφθούμε την γύρω περιοχή και το χωριό Μουταλάσκη φημισμένο για την παραγωγή του τζεχριού. Στην Καισάρεια μέχρι το 1922 έμεναν πολλοί Έλληνες, περίπου 75.000. Στη βυζαντινή εποχή ήταν θρησκευτικό κέντρο και φημισμένη μητρόπολη, με τα τείχη του Ιουστινιανού φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα του 6ου αιώνα. Θα δούμε το κάστρο του Alaattin Keykubat, τον μεντρεσέ Cifte. Ελεύθερος χρόνος στην σκεπαστή αγορά της πόλης με τα καταστήματα που πωλούν μαντί και παστουρμά, γεύμα (προαιρετικά) στο διάσημο τετραώροφο εστιατόριο του «Μπεσίογλου» με την εξαιρετική τοπική κουζίνα του. Και στην συνέχεια αναχώρηση για το Ικόνιο Άφιξη δείπνο και διανυκτερεύση HOTEL DUNDAR 4 ****
ΠΕΜΠΤΗ 26 Οκτωβρίου 6η ΗΜΕΡΑ: ΙΚΟΝΙΟ -ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για επισκέψεις μέσα στην πόλη του Ικονίου, την πόλη με τη μεγάλη θρησκευτική (διασταύρωση) της έδρας του χριστιανού επισκόπου Αμφιλοχίου αλλά και του ιδρυτή του τάγματος των Μεβλεβήδων (περιδινούμενοι Δερβίσηδες) Μεβλανά, Τζέλα-Αλ-Ντιν Ρουμί Επίσκεψη στο μαυσωλείο του. Συνεχίζουμε στην λίμνη Μπεϊσεχίρ, από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού σε υψόμετρο 940 μ. Περνάμε από την λίμνη Εγιρδίρ την 4η μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και από την Σπάρτη που αποτελούσε την εκκλησιαστική έδρα της επαρχίας Πισιδίας, που διέμενε ο Aρχιερατικός Eπίτροπος. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Κουσάντασι Δείπνο και διανυκτέρευση HOTEL PALMIN 4****

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Οκτωβρίου 7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΣΑΜΟΣ)
Νωρίς το πρωί στο λιμάνι για την επιστροφή. Το πλοίο φεύγει 09.00 το πρωί και φθάνουμε στην Σάμο περίπου 10.30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• 6 Διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία στο Παμούκαλε, στο Προκόπι, στο Ικόνιο και στο Κουσάντασι.
• Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό.
• Αρχηγός – συνοδός.
Ακτοπλοικά εισιτήρια Σάμος Κουσάντασι Σάμος

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
. Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
. Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων . – Φιλοδωρήματα
• Το κεντρικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους σκοπούς αυτού του ταξιδιού μας στη γείτονα Τουρκία είναι οι περιηγήσεις και οι επισκέψεις στους χώρους και τους τόπους που η παρουσία του ελληνισμού έμεινε αδιάκοπη μέχρι το 1924. Ωστόσο πάντα υπάρχει η ανάπαυλα για ψώνια, περίπατο και διασκέδαση στη διάρκεια του προγράμματος όπου ο χρόνος των προγραμματισμένων επισκέψεων το επιτρέπει ή όταν αυτές χαρακτηρίζονται ως προαιρετικές.
• Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται μόνο με απόφαση των υπευθύνων του γκρουπ και εφ΄όσον αυτοί κρίνουν ότι γίνεται για το συμφέρον των εκδρομέων. Οι τροποποιήσεις του προγράμματος γνωστοποιούνται εγκαίρως καθώς και οι λόγοι για τους οποίους γίνονται.
• Το μεσημεριανό γεύμα προγραμματίζεται και ανακοινώνεται καθημερινά ανάλογα με τις μετακινήσεις μας.
• Οι ώρες επιβίβασης – αναχώρησης, οι οδηγίες και οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, τηρούνται αυστηρά.
• Η συνεχής αλλαγή των θέσεων στο πούλμαν, από τις θέσεις εμπρός προς τις θέσεις πίσω, επιβάλλεται.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
• Αν επιθυμείτε να απολαύσετε τα θερμά και ιαματικά λουτρά πάρτε μαζί το μαγιό σας.
• Πριν το αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
• Οι κάτοχοι διαβατηρίου άλλης χώρας πληρώνουν βίζα στην Τουρκία.
• Στα τελωνεία πραγματοποιείται έλεγχος αποσκευών σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τις διεθνείς (είσοδο – έξοδο Τουρκία).
ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ/ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ= 330,00 ευρώ.
ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ =430,00 ευρώ.
ΤΙΜΗ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ/ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ= 325,00 ευρώ

Τηλ.επικοινωνίας : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ κ. Άννα Ψαρά 6973025220.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτιστικά

Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη”: Διαδικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Published

on

By

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, συνεχίζει τις δράσεις για την κοινότητα του νησιού και τη νέα χρονιά.

Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας!

«Δημ –e– ουργώ» Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Κάθε Τετάρτη στις 15:30 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να παίζουν με λίγα… έως καθόλου υλικά!

Μέχρι τώρα τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές με τη μέθοδο origami, με πηλό και παρακολούθησαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα.

Διάρκεια: 1 ώρα

Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη | 15.30 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 9:30-16:30 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν

«Το Καπλάνι απαντάει στα γράμματα σας…»

ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;

Ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ανάμεσα στο Κέντρο μας και τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού

Τον τελευταίο χρόνο, η ανθρώπινη επαφή, η αγκαλιά, το φιλί θέτουν την υγεία μας σε κίνδυνο και όλοι μας βιώνουμε μία αναγκαστική αποξένωση που μας καθιστά τόσο ασφαλείς όσο και μόνους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, που γιορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου κάθε έτους, το Καπλάνι σάς προσκαλεί να εκφράσετε τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις προσδοκίες σας για τη νέα, πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε. Τι θέλετε να κρατήσετε και τι να αλλάξετε μετά την επιστροφή στη ζωή όπως την ξέραμε; Τι ρόλο παίζει η αγκαλιά στη ζωή σας;

«Αγκαλιάστε» το Καπλάνι και ψιθυρίστε του όσα φωλιάζουν στην καρδιά σας. Χαρούμενη ημέρα αγκαλιάς!

Τα γράμματά σας μπορείτε να τα αφήνετε στο γραμματοκιβώτιο ακριβώς έξω από την είσοδο του «Άλκη Ζέη», επί της οδού Μαλαγαρίου ή να τα ταχυδρομείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

Κέντρο ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Λεωφόρος Μαλαγαρίου (πριν από το κτίριο Crystal), 83100, Σάμος

«Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!»

Στα πλαίσια των δράσεών μας πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2020 δια-δικτυακή συζήτηση για ενήλικες με το Νίκο Σιδέρη, με αφορμή το μπεστ σέλερ βιβλίο του «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!».

Με έμπνευση από το βιβλίο, ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής μίλησε για την τέχνη της γονεϊκής αγάπης, της ύψιστης σημασίας του να είναι κανείς παρών στη ζωή των παιδιών αλλά και για τους τρόπους διατήρησης της κανονικότητας, υπό τις δύσκολες συνθήκες μιας πανδημίας ή ενός σεισμού.

Πως εξηγούμε στα παιδιά τα φυσικά φαινόμενα μέσα από αφηγήματα ή ιστορίες, μιλώντας τη γλώσσα τους… Χρήσιμες συμβουλές, ιδέες για χειρισμό ειδικών καταστάσεων μέσα από την εμπειρία και το… χιούμορ!

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του Νίκου Σιδέρη αλλά και να συζητήσουν στη συνέχεια πάνω σε θέματα που τους απασχολούν είτε από τη θέση του γονιού ή του εκπαιδευτικού.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” ευχαριστεί το Νίκο Σιδέρη και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για την συνεργασία και συμβολή τους στο έργο μας.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Η ονειρούπολη και το μουσικό σχολείο Δράμας στηρίζει τα παιδιά της Σάμου

Published

on

By

Με τηλεδιάσκεψη και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης μας παρουσιάστηκε, χθες, από το Δήμο Δράμας, η διασκευή του τραγουδιού «Σαμιώτισσα», που αφιέρωσε το Μουσικό Σχολείο Δράμας προς τη δοκιμασθείσα από τον φονικό σεισμό Σάμο.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η ελπίδα πήρε μορφή από τους μαθητές του μουσικού σχολείου της πόλης της Δράμας, οι οποίοι μέσω τηλεκπαίδευσης, μαζί με τους ακούραστους εκπαιδευτικούς τους, ετοίμασαν, με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, ένα βίντεο αγάπης.

Αυτή η εξαιρετική δουλειά αποδεικνύει πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμα και σε δύσκολες στιγμές…

 

Επίσης μια μεγάλη ποσότητα σε παιδικά παιχνίδια και δώρα θα αποστείλει ο Δήμος Δράμας και η «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ» στα παιδάκια της Σάμου που έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες να ζήσουν το όνειρο και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στο Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκοκαι στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κ.Τόλιου Αναστασία για την πρωτοβουλία τους και την έμπρακτη στήριξή τους στον τόπο μας.

ΑυτήείναιηΔράμα!

Η Πρωτεύουσα της Αγάπης

ΑυτοίείναιοιΔραμινοί!Οι πρωταγωνιστές της Ελπίδας!

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά7 ημέρες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

COVID-196 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Δημοφιλή