22.8 C
Σάμος
27/05/2024
Πολιτικά

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για το προσφυγικό

Ο αυξημένος αριθμός προσφύγων και μεταναστών του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η  Ε.Ε. και η κυβέρνηση, όσο δεν παύει η αιτία του προβλήματος (ο πόλεμος, η καπιταλιστική εκμετάλλευση), καμιά συμφωνία και κανένα σύνορο δε μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους από τη φυγή από τις εστίες του πόλέμου κι από την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στις χώρες της Ε.Ε..

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και είναι τουλάχιστον γελοίο – αν όχι επικίνδυνο – η ΝΕ Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ να περιγράφει το προσφυγικό λες κι είναι φυσικό φαινόμενο που θα σταματήσει τον Οκτώβρη.

Ευθύνη έχουν κι όσοι λένε «να φύγουν από δω κι όπου θέλουν ας πάνε». Πρόκειται για λογική που σιγοντάρει εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις που εκφράζει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και η εθνικιστική ομάδα Σάμος SOS που βρήκε αφορμή να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο για άλλη μια φορά. Ενώ «βρέχει» αντιλαϊκά μέτρα όλο το χρόνο παρουσιάζουν σαν πηγή όλων των δεινών τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι άραγε τυχαίο οτι επιλέγουν το κλείσιμο της σεζόν για να «θυμηθούν» το προσφυγικό – μεταναστευτικό;

Προφανώς ο μακρόχρονος εγκλωβισμός σε ακατάλληλες συνθήκες, πόσο μάλλον ο συνωστισμός σε εγκαταστάσεις που είναι προορισμένες για πολύ μικρότερο αριθμό ατόμων, δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους. Δεν πρέπει, όμως, στο όνομα τέτοιων ζητημάτων η αιτία να αναζητείται στους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα δηλαδή κι όχι στους θύτες.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στους πραγματικούς ενόχους, που είναι η πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης, το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι «μεγάλοι» είναι οι αντίπαλοί μας κι όχι ο κάθε κατατρεγμένος άνθρωπος που βρίσκεται στη χώρα μας.

Ο λαός του νησιού μας πρέπει να  συσπειρωθεί και να παλέψει ενάντιά σε αυτούς και για τη δική του ζωή πρώτα απ’όλα. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη. Να απαιτήσει εδώ και τώρα:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους
  • Αξιοπρεπείς χώρους και συνθήκες προσωρινής διαμονής αποκλειστικά για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών. Ιδιαίτερη μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, οικογένειες με παιδιά, εγκύους κλπ. Οχι στα hotspots και τα κέντρα κράτησης.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα ΚΥΤ για την πλήρη κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική συμβουλή κλπ.
  • Να εξασφαλισθεί η συμμετοχή των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων (πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εμβολιασμοί κλπ.).
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους εκτός συνόρων.

 

Related posts

Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στη Σάμο

admin

Την άμεση τοποθέτηση της Παιδιάτρου κ. Λάμπρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ζητούν οι Πολύτεκνοι Σάμου

admin

Ο Βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο Ν. Σάμου

admin

Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η γνωστή ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου

admin

Ο Υπουργός Μετανάστευσης στη Σάμο: Μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

admin

Πέτη Πέρκα: Οι σεισμόπληκτοι της Σάμου ξεχασμένοι από το κράτος

admin

Τριήμερη επίσκεψη στο Ν. Σάμου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη

admin

Συνάντηση του Προέδρου της Κυκλικής Δημοκρατίας με τον Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για τις γυναίκες

admin