16.1 C
Σάμος
21/03/2023
Σαμιακά

33ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου

33ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου –Σάββατο 8 Φλεβάρη, στις 5:00 το απόγευμα

 

Ενωτικά και Μαζικά δυναμώνουμε τα σωματεία μας,

παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες,

για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια,

για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι του νομού μας,

Αντιπρόσωποι του 33ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Σ.,

Το Συνέδριο μας γίνεται σε μια περίοδο όπου κυβέρνηση και εργοδοσία οξύνουν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή με το χτύπημα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ιδιωτικοποιώντας την, θωρακίζοντας το νόμο Κατρούγκαλου και μονιμοποιώντας τις απώλειες που έχουν επιβάλει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τα προηγούμενα χρόνια.

Η βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε., η υποστελέχωση των μονάδων υγείας και η μετατροπή της σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας με τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Ρωσίας, Κίνας με την εμπλοκή δεκάδων κρατών και της χώρας μας σε αυτούς, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο εκρηκτική και επικίνδυνη για τους λαούς, οδηγώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ξενιτιά αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Είναι ολοφάνερο ότι τόσο η «ανάπτυξη» της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προς όφελος της πλουτοκρατίας και εις βάρος του λαού. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τα κόμματα του κεφαλαίου παρά μόνο από τη δική του δύναμη και την οργανωμένη δράση.

Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και να υψωθεί απροσπέλαστο τοίχος στην επίθεση της εργοδοσίας, σε κατασχέσεις-πλειστηριασμούς, ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση.

Απευθύνουμε στους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους κάλεσμα ενότητας και αγώνα. Καλούμε τους Αντιπροσώπους και τα Δ.Σ. των Σωματείων να συμμετέχουν σε μια από τις κορυφαίες στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό μας, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, θέλοντας να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων. Να ακουστούν απόψεις και να αναπτυχθεί προβληματισμός για το πώς θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργατών και η συμμετοχή της νεολαίας. Πως αποφασιστικά θα συμβάλουμε στην ισχυροποίηση των σωματείων, άρα των διεκδικήσεων και των αγώνων, κόντρα στις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με πίστη στο δίκιο και στη δύναμη της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί και σπρώχνει μπροστά την εξέλιξη της κοινωνίας, με εργαλείο μας την οργάνωση και τη συλλογική, μαζική δράση, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προχωράμε μπροστά για την ανασύνταξη του κινήματος, για το δυνάμωμα των αγώνων! Κριτήριο και πυξίδα μας τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού! Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών!

Related posts

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Εκδήλωση από τον Ερυθρό Σταυρό για την σημασία της δωρεάς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος

admin

Η οστεοπόρωση σε 10+1 απλές ερωτήσεις

admin

Έναρξη των δρομολογίων της εταιρείας Meander Travel από και προς Κουσάντασι

admin

Διαβητολογικό Ιατρείο κάθε Τετάρτη στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Θέση εργασίας στην ποτοποιΐα Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης

admin

Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

admin

Την Τρίτη 21 Μαρτίου απεργούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί

admin

Αλλάζει η ώρα την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου

admin