Connect with us

Σαμιακά

33ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου

Published

on

33ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου –Σάββατο 8 Φλεβάρη, στις 5:00 το απόγευμα

 

Ενωτικά και Μαζικά δυναμώνουμε τα σωματεία μας,

παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες,

για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια,

για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι του νομού μας,

Αντιπρόσωποι του 33ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Σ.,

Το Συνέδριο μας γίνεται σε μια περίοδο όπου κυβέρνηση και εργοδοσία οξύνουν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή με το χτύπημα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ιδιωτικοποιώντας την, θωρακίζοντας το νόμο Κατρούγκαλου και μονιμοποιώντας τις απώλειες που έχουν επιβάλει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τα προηγούμενα χρόνια.

Η βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε., η υποστελέχωση των μονάδων υγείας και η μετατροπή της σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας με τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Ρωσίας, Κίνας με την εμπλοκή δεκάδων κρατών και της χώρας μας σε αυτούς, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο εκρηκτική και επικίνδυνη για τους λαούς, οδηγώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ξενιτιά αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Είναι ολοφάνερο ότι τόσο η «ανάπτυξη» της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προς όφελος της πλουτοκρατίας και εις βάρος του λαού. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τα κόμματα του κεφαλαίου παρά μόνο από τη δική του δύναμη και την οργανωμένη δράση.

Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και να υψωθεί απροσπέλαστο τοίχος στην επίθεση της εργοδοσίας, σε κατασχέσεις-πλειστηριασμούς, ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση.

Απευθύνουμε στους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους κάλεσμα ενότητας και αγώνα. Καλούμε τους Αντιπροσώπους και τα Δ.Σ. των Σωματείων να συμμετέχουν σε μια από τις κορυφαίες στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό μας, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, θέλοντας να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων. Να ακουστούν απόψεις και να αναπτυχθεί προβληματισμός για το πώς θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργατών και η συμμετοχή της νεολαίας. Πως αποφασιστικά θα συμβάλουμε στην ισχυροποίηση των σωματείων, άρα των διεκδικήσεων και των αγώνων, κόντρα στις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με πίστη στο δίκιο και στη δύναμη της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί και σπρώχνει μπροστά την εξέλιξη της κοινωνίας, με εργαλείο μας την οργάνωση και τη συλλογική, μαζική δράση, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προχωράμε μπροστά για την ανασύνταξη του κινήματος, για το δυνάμωμα των αγώνων! Κριτήριο και πυξίδα μας τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού! Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών!

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Πώς η βρετανική μετάλλαξη κυριάρχησε στην Κρήτη (VIDEO)

Published

on

By

Οδεύουμε προς την κορύφωση του τρίτου κύματος κορωνοϊού. Αναμένουμε σοβαρή αύξηση κρουσμάτων στη χώρα τις επόμενες ημέρες και αύξηση των διασωληνωμένων», αναφέρει στο zougla.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη, Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και προσθέτει:

«Εν τω μεταξύ, η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Κρήτη και θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. Το 97-99% των κρουσμάτων πλέον στο νησί, είναι της βρετανικής παραλλαγής. Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όπου το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές».

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους συνεργάτες του διαχειρίζονται και ένα υπολογιστικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Έχοντας επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στους υπολογισμούς του, διευκρινίζει πως σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγουν, «τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν σύντομα τις 2.000 και σε κάποιες ημέρες μπορεί να φτάσουν και πάνω από τα 2.500». Την ίδια ώρα επισημαίνει πως «ενώ μπορεί αυτή την περίοδο να δέχεται την πίεση της επιδημίας η Αττική, σε άλλες πόλεις – περιοχές τώρα ξεκινά, ενώ σε άλλες αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το βρετανικό στέλεχος επικράτησε στην Κρήτη, ένα νησί το οποίο αποτελούσε τους προηγούμενους μήνες παράδειγμα, αφού τα κρούσματα ήταν πολύ λίγα, ο καθηγητής Τζανάκης είναι σαφής: «Λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης του νησιού, της καλοκαιρίας αλλά και των μέτρων, εξαφανίσαμε έως έναν βαθμό το παλαιό στέλεχος. Ο εκτοπισμός αυτός έδωσε έδαφος στο να αναπτυχθεί το βρετανικό στέλεχος το οποίο ποια δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν. Και κυριάρχησε σε λιγότερο από έναν μήνα.Προφανώς χρειαζόμαστε άλλου είδους μέτρα».

Ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρεται και στη διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στα παιδιά και στους εφήβους. Όπως τονίζει, «στα μικρά παιδιά παρατηρείται λιγότερος χρόνος μεταδοτικότητας, αλλά τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξηθεί κατά 14,5%». Υπενθυμίζεται πως οι Ιταλοί ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει για σαρωτική διασπορά της συγκεκριμένης μετάλλαξης σε παιδιά και εφήβους.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα δεδομένα για την κλινική εικόνα ασθενών με βρετανική μετάλλαξη, διευκρινίζει ότι «η βαρύτητα της νόσου δεν φαίνεται να διαφέρει σε σχέση με αυτή του αρχικού στελέχους, όμως διασωληνώνονται πια ασθενείς μικρότερων ηλικιών».

  Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο καθηγητής:

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Κοινή επιστολή δημάρχων Σάμου με αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου και στον τοπικό πληθυσμό

Published

on

By

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς στο νησί της Σάμου με κύριο αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού, (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό με διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης ενισχύοντας το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή