7.2 C
Σάμος
01/02/2023
Ικαριακά

Κινητοποίηση στο Επαρχείο Ικαρίας για την Παιδεία

Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017 κινητοποιήθηκαν πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων,για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο με τη δυναμική συμμετοχή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων καθώς και των Συλλόγων Γονέων από τα Σχολεία της Ικαρίας.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έπαρχο Ικαρίας κ.Π.Γενούζο:

  1. Εκφράσαμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας προς τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φούρνων που παλεύουν με κινητοποιήσεις για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση ενάντια στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων από 6θέσιο σε 4θέσιο. Απαιτήσαμε την ανάκληση της απόφασης για τον υποβιβασμό του συγκεκριμένου σχολείου. Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με πρόσληψη εκπαιδευτικών κι όχι προσωρινή μεταφορά εκπαιδευτικών από άλλη σχολική μονάδα.
  2. Εκθέσαμε τα πολλά κενά σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, στα περισσότερα σχολεία της Ικαρίας. Διεκδικήσαμε πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
  3. Διαμαρτυρηθήκαμε για το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, η οποία σε αρκετές περιοχές της Ικαρίας, όπως στο Φραντάτο, στο Μονοκάμπι, στο Πλωμάρι και στον Φάρο, είτε δεν γίνεται καθόλου, είτε εκτελείται με πολλά προβλήματα (πέντε μαθητές σε ένα ταξί, ανασφαλή μέσα μεταφοράς κλπ). Τέλος Σεπτέμβρη και υπάρχουν μαθητές στην Ικαρία που δεν έχουν ακόμη πατήσει το πόδι τους στο σχολείο!!! Απαιτήσαμε ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ.Σταμούλος ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στα αιτήματά μας, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε επικοινωνία μέσω skype με την Διευθύντρια Π.Ε. Σάμου κα Εμμανουηλίδου, στην οποία εκθέσαμε τα προβλήματά μας. Όταν ζητήσαμε απαντήσεις για τα κενά στα σχολεία αλλά και την υποβάθμιση του Σχολείου των Φούρνων, αρκέστηκε σε γενικόλογες απαντήσεις τύπου «υπάρχουν και οι αριθμοί», «αυτή είναι η νομοθεσία,» ξεχνώντας προφανώς το συνταγματικό δικαίωμα για εκπαίδευση όλων των παιδιών χωρίς όρους και διακρίσεις και επιφυλάχθηκε για προσωπική επίσκεψη τόσο στους Φούρνους όσο και στην Ικαρία.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ!

Κλιμακώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέσα από τους Συλλόγους μας, συμπορευόμαστε με τους γονείς των μαθητών μας και το εργατικό κίνημα για μια παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση και  σύγκρουση με τα μέτρα και τις πολιτικές που βασανίζουν το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Related posts

Το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Κτηριακά ζητήματα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

admin

Νηπιαγωγείο Ευδήλου Ικαρίας: Άμεση στελέχωση του Τμήματος Ένταξης

admin

Ορκίστηκε μόνιμη παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Ικαρίας

admin

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στους Φούρνους

admin

Φωτιά στους Φούρνους

admin

Ανακοίνωση της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για το «Blue Star Myconos»

admin

Η 19χρονη αθλήτρια και διαιτητής Ευτυχία Χαϊντούτη απó την Ικαρία

admin

Πρόσληψη Επικουρικού Iατρού Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στο Γ.Ν – Κ.Υ. Ικαρίας

admin