Connect with us

Ικαριακά

Κινητοποίηση στο Επαρχείο Ικαρίας για την Παιδεία

Published

on

Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017 κινητοποιήθηκαν πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων,για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο με τη δυναμική συμμετοχή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων καθώς και των Συλλόγων Γονέων από τα Σχολεία της Ικαρίας.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έπαρχο Ικαρίας κ.Π.Γενούζο:

  1. Εκφράσαμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας προς τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φούρνων που παλεύουν με κινητοποιήσεις για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση ενάντια στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων από 6θέσιο σε 4θέσιο. Απαιτήσαμε την ανάκληση της απόφασης για τον υποβιβασμό του συγκεκριμένου σχολείου. Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με πρόσληψη εκπαιδευτικών κι όχι προσωρινή μεταφορά εκπαιδευτικών από άλλη σχολική μονάδα.
  2. Εκθέσαμε τα πολλά κενά σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, στα περισσότερα σχολεία της Ικαρίας. Διεκδικήσαμε πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
  3. Διαμαρτυρηθήκαμε για το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, η οποία σε αρκετές περιοχές της Ικαρίας, όπως στο Φραντάτο, στο Μονοκάμπι, στο Πλωμάρι και στον Φάρο, είτε δεν γίνεται καθόλου, είτε εκτελείται με πολλά προβλήματα (πέντε μαθητές σε ένα ταξί, ανασφαλή μέσα μεταφοράς κλπ). Τέλος Σεπτέμβρη και υπάρχουν μαθητές στην Ικαρία που δεν έχουν ακόμη πατήσει το πόδι τους στο σχολείο!!! Απαιτήσαμε ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ.Σταμούλος ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στα αιτήματά μας, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε επικοινωνία μέσω skype με την Διευθύντρια Π.Ε. Σάμου κα Εμμανουηλίδου, στην οποία εκθέσαμε τα προβλήματά μας. Όταν ζητήσαμε απαντήσεις για τα κενά στα σχολεία αλλά και την υποβάθμιση του Σχολείου των Φούρνων, αρκέστηκε σε γενικόλογες απαντήσεις τύπου «υπάρχουν και οι αριθμοί», «αυτή είναι η νομοθεσία,» ξεχνώντας προφανώς το συνταγματικό δικαίωμα για εκπαίδευση όλων των παιδιών χωρίς όρους και διακρίσεις και επιφυλάχθηκε για προσωπική επίσκεψη τόσο στους Φούρνους όσο και στην Ικαρία.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ!

Κλιμακώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέσα από τους Συλλόγους μας, συμπορευόμαστε με τους γονείς των μαθητών μας και το εργατικό κίνημα για μια παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση και  σύγκρουση με τα μέτρα και τις πολιτικές που βασανίζουν το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Share this post:

Comments

comments

Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Published

on

By

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Published

on

By

Απο το Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε «Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας»για τις κάτωθι τρεις (03) ειδικότητες ως εξής:

Α/ΑΦΟΡΕΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΒΑΘΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1
2Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1
3Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια (πλην όσων προέρχονται από Κράτη Μέλη της Ε.Ε.)

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με την θέση ιατρικής ειδικότητας.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16-02-2021 ώρα 12.00 και λήγει στην 03-03-2021 ώρα 12.00.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr, εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων (παρούσα), συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή