14.4 C
Σάμος
06/12/2022
Πολιτιστικά

Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Στο νησί της Πάρου από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, πρόκειται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά την 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, έναν σπουδαίο πολύχρονο πολιτιστικό θεσμό που αναδεικνύει την τοπική θεατρική δημιουργία και αποτελεί βήμα έκφρασης της ερασιτεχνικής υποκριτικής τέχνης στο χώρο του Αιγαίου.

Για δέκα ημέρες, 27 ερασιτεχνικοί θίασοι από 17 νησιά θα παρουσιάσουν στην Πάρο 24 περίπου θεατρικές παραστάσεις δωρεάν για το κοινό ενώ πρόκειται να διεξαχθούν κατά τις ημέρες αυτές και παράλληλες εκδηλώσεις όπως σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις και μουσικές βραδιές όλες εμπνευσμένες από την τέχνη του θεάτρου.

Ο κόσμος της Πάρου θα έχει τη χαρά να ζήσει τη μαγεία του θεατρικού σανιδιού όταν περισσότεροι από 500 ερασιτέχνες ηθοποιοί από κάθε γωνιά του Αιγαίου θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής το ταλέντο και το μεράκι τους εκφράζοντας δημιουργικά το πάθος τους για την αγαπημένη τους θεατρική τέχνη.

Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η οποία κάθε φθινόπωρο δίνει ραντεβού και σε διαφορετικό Αιγαιοπελαγίτικο νησί, είναι πάνω από όλα μια γιορτή επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών, μια συνάντηση ενθάρρυνσης και προβολής της τοπικής θεατρικής παραγωγής των θιάσων στους ομοτέχνους τους και στο κοινό, μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμιλλας μεταξύ των τοπικών πολιτιστικών δράσεων, ένα εγχείρημα ενημέρωσης και ηθικής υποστήριξης των ερασιτεχνών καλλιτεχνών του Αιγαίου που υπηρετούν με αγάπη την θεατρική τέχνη.

Οι τόσο δραστήριες θεατρικές ομάδες του Αιγαίου σε κάθε νησί, ενισχύουν αναμφίβολα την τοπική πολιτιστική ανάπτυξη, πραγματώνουν την πολιτιστική αποκέντρωση και ενδυναμώνουν την ποιοτική αναβάθμιση του ερασιτεχνικού θεάτρου δίνοντας ευγενή διέξοδο στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνικών τους αναζητήσεων.

Στην Πάρο, που για πρώτη φορά στα χρονικά φιλοξενεί Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. στην Παροικία με χωρητικότητα περίπου 350 θεατών, στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με χωρητικότητα περίπου 230 θεατών, και στην Αίθουσα ΑΜΕΣ «Νηρέας» στη Νάουσα με χωρητικότητα περίπου 230 θεατών
Η επιτυχία αυτής της γιορτής του Θεάτρου βασίζεται και στην συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.

Κανείς δεν θα πρέπει να παραλείψει να γίνει θεατής αυτού του οργασμού θεατρικής δημιουργίας, αυτής της ποιοτικής εκδίπλωσης του ταλέντου και της χαράς της ερασιτεχνικής προσπάθειας, αυτής της μοναδικής συνάντησης καλλιτεχνών του Αιγαίου οι οποίοι θα ανεβούν στο θεατρικό σανίδι για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας ή προβληματισμού τις οποίες προσφέρει η αγαπημένη, προαιώνια, μαγευτική τέχνη της υποκριτικής!

Πολύ σημαντική είναι φέτος η παρουσία των καλεσμένων του φεστιβάλ. Οι καταξιωμένοι σκηνοθέτες Κατερίνα Ευαγγελάτου και Σταύρος Τσακίρης καθώς και ο βραβευμένος συγγραφέας Σάκης Σερέφας τιμούν και κοσμούν την 29η Συνάντηση.
Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Πάρου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου. Την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ).

Το Πρόγραμμα των Παραστάσεων

Πληροφορίες από το parianostypos.gr

Related posts

«Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Σάμο (1922-1940)» – Διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή τον δρ. Μανόλη Γιαννούτσο

admin

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Απανταχού Σπαθαριωτών Σάμου «Ο Ταξιάρχης»

admin

Διοργάνωση εικαστικών κύκλων μαθημάτων από τη «Δelta Art Gallery»

admin

Επαναλειτουργεί η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής

admin

Επετειακή εκδήλωση της 79 ΑΔΤΕ: «Σάμος, από την Ηγεμονία στην Ένωση με την Ελλάδα»

admin

Ο Σύλλογος Αγωνιστικού Μπριτζ “Ο Σάμιος” ξεκινάει τον νέο κύκλο μαθημάτων!

admin

Το γλέντησαν μέλη και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στην Ταβέρνα Αλισαβώ

admin

Εκδήλωση του Εκπολιτιστικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών για την 28η Οκτωβρίου

admin

«Απόπλους» – Κυκλοφορεί με 3 τεύχη, αφιερωμένα στην Μικρασιατική Καταστροφή

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα