25.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Παράσταση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό έξω από το γραφείο του βουλευτή Σάμου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και η Επιτροπή Ειρήνης Σάμου καλούν τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 6:00΄ το απόγευμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό έξω από το γραφείο του βουλευτή Σάμου στο Βαθύ.

Όπως σημειώνουν  , “Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για τον εγκλωβισμό, τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών και για την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά μας. Έχει υποχρέωση να δώσει άμεσα λύση”.

Στα πλαίσια της παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει συνάντηση με το Βουλευτή όπου θα επιδοθούν τα αιτήματα τους .

 

Το ΕΚΤ Σάμου απαιτεί  από την Κυβέρνηση:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας και από τη χώρα, με ταξιδιωτικά έγραφα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Αξιοπρεπείς χώρους και συνθήκες προσωρινής διαμονής αποκλειστικά για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών, (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία, σίτιση, στέγαση κλπ.). Κατάλληλες συνθήκες και δομές για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, τις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κλπ. Όχι στα hotspots και τα κέντρα κράτησης.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα ΚΥΤ για την πλήρη κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική συμβουλή κλπ.
  • Να εξασφαλισθεί η συμμετοχή των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, κατ’ αρχάς στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων (πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εμβολιασμοί κλπ.).

Related posts

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

Αλλαγή σκυτάλης στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου: Η Αγάπη Μαγαλιού η νέα Πρόεδρος

admin

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Φώκου-Λαχανά

admin