13.9 C
Σάμος
05/12/2022
Δήμος

Η”Δράση Ενότητα Προοπτική”για το πρόσφατο Δ.Σ Σάμου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η παράταξη “Δράση Ενότητα Προοπτική” για το πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Με το Δελτίο Τύπου η παράταξη σημειώνει ότι, ζήτησε ενημέρωση από την δημοτική αρχή για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα της προσωρινής στέγασης του 2ου δημοτικού σχολείου,για τους ελέγχους ποιότητας υδάτων και την κατάσταση των φίλτρων αρσενικού του νερού στις πηγές του Καρλοβάσου και τέλος το θεμα που είχε υποβάλει η “Δράση”να εκφραστεί από το σώμα του συμβουλιου, διαμαρτυρία(ψήφισμα) στην Κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ ,που τελικά δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου.

Αναλυτικά :

“Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 28ης/9/17 η παράταξη μας μεταξύ άλλων θεμάτων στα εκτός ημερησίας θέματα ζήτησε ενημέρωση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα της προσωρινής στέγασης του 2ου δημοτικού σχολείου. Το να «χρεώνουμε» την εκπαιδευτική κοινότητα για ασυμφωνία δεν δικαιολογεί την αδράνεια του Δήμου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Λύση έπρεπε να είχε δοθεί από την μέρα που τελείωσε το προηγούμενο σχολικό έτος. Δυστυχώς η αναταραχή σε παιδιά και γονείς εξακολουθεί να υπάρχει όσο ο Δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κι ενώ πριν 1 μήνα έλεγαν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν προκάτ κατασκευές τώρα «εξετάζεται κι αυτό το ενδεχόμενο». Παρά τις έως τώρα αοριστολογίες κινδυνεύει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος έναρξης εργασιών μιας και οι προθεσμίες χρονοδιαγράμματος του προγράμματος ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένες κάτι που ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την μη υλοποίηση του έργου. Μας διαβεβαίωσαν πως ότι και να γίνει τα παιδιά θα είναι το Σεπτέμβρη του νέου έτους στις τάξεις με το έργο ολοκληρωμένο.
Απαράδεκτα καθυστερημένη είναι και η έναρξη του έργου επισκευής

του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίων Σάμου.

Ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους ποιότητας υδάτων και την κατάσταση των φίλτρων αρσενικού του νερού στις πηγές του Καρλοβάσου καθώς και τον λόγο για τον οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση στο αίτημα μας μέχρι σήμερα.

Το τόσο σημαντικό θέμα που είχαμε ζητήσει να μπει στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και 3 εβδομάδες, αυτό του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την μη αύξηση του ΦΠΑ τελικά δεν μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί όπως φαίνεται από δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον του… διέφυγε! Ευελπιστούμε ότι θα μπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο…

Συνεχίζοντας την ενημέρωση των συνδημοτών μας για τα πεπραγμένα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνουμε πως η παράταξη μας ζήτησε ενημέρωση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε το κλειστό Μαραθοκάμπου στις αδειοδοτήσεις γηπέδων που πλέον δίνονται από τον ίδιο τον Δήμο.

Στο ερώτημα πότε θα δοθεί η επιχορήγηση των 3.000 ευρώ στην ομάδα βόλεϊ που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος απάντηση δεν πήραμε. Διαμαρτυρηθήκαμε επίσης για τις πολλές καμένες λάμπες στον Μαραθόκαμπο.

Ερώτημα θέσαμε και την τουριστική μαρίνα Μαραθοκάμπου η οποία ανήκει στο Δήμο και έχει παραληφθεί σαν έργο εδώ και 1 χρόνο. Παραμένει χωρίς φορέα διαχείρισης με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα φύλαξης, ασφάλειας, ανύπαρκτων παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού, συντήρησης και είσπραξης εσόδων. Απάντηση συγκεκριμένη δεν λάβαμε.

Εκφράσαμε επίσης την δυσαρέσκεια όλων για την κατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Καρλοβάσου του οποίου η είσοδος έχει σχεδόν κλείσει από άμμο. 3 χρόνια τώρα παίρνουμε υποσχέσεις ότι άμεσα θα ανοίξει και θα αποσυμφορηθεί.

Απαράδεκτη είναι και η εικόνα του παρακείμενου χώρου πρώην beach front για το οποίο ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα κάνουν εφικτή την εκμετάλλευση του έτσι ώστε να πάψει να είναι εστία μόλυνσης και τουριστικής δυσφήμισης.

Τέλος σχετικά με τη μισθοδοσία συμβασιούχων υπαλλήλων πήραμε διαβεβαίωση ότι όλοι πληρώνονται ολόκληρο το μισθό κανονικά στην ώρα τους”.

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα