21.1 C
Σάμος
03/12/2023
Σαμιακά

Παναγιώτης Κοτρίδης: Φορητή κατασκευή ανίχνευσης αερίων απο απόσταση ασφαλείας, με την χρήση ασυρμάτου

Παναγιώτης Κοτρίδης /Πυράρχος Σάμου /Ανήσυχο πνεύμα.

Ο κ.Κοτριδης έφτιαξε μια εντυπωσιακή φορητή κατασκευή (GAS SENSOR GRENADE) για την ανίχνευση αερίων (LPG), μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και καπνού, που εντοπίζει τυχόν επικίνδυνα αέρια στον χώρο ,από απόσταση ασφαλείας, με την χρήση ασυρμάτου.

Η κατασκευή λειτουργεί ως εξής:

Ο πυροσβέστης ρίχνει τον ανιχνευτή αερίων στο σημείο που θέλει να μετρήσει πχ σε ένα πηγάδι,  χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία.

Στην συνέχεια τα σήματα από την μέτρηση του χώρου έρχονται κατευθείαν στον ασύρματο του πυροσβέστη σε ειδική συχνότητα και στα αγγλικά  και με αυτό τον τρόπο ο πυροσβέστης είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει επικίνδυνο αέριο στο χώρο.

Η νέα αυτή κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθει για την αποτελεσµατική βελτίωση της εκπαίδευσης στο Σώμα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των πυροσβεστών  .

Δείτε την παρουσίαση της κατασκευής από τον Πύραρχο Σάμου Παναγιώτη Κοτρίδη.

 

Related posts

Συγκίνηση στην τελετή ονοματοδοσίας του Σταδίου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου»

admin

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

admin

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

admin

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

admin

Επιμελητήριο Σάμου: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»,

admin

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

admin

Τα δρομολόγια του “Νήσος Κάλυμνος” για Σάμο

admin

Αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης για την υγεία στη Σάμο

admin

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Καρλοβάσου κατά της Covid-19

admin