Connect with us

Σαμιακά

4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σάμο

Published

on

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οδοντιατρικών Συλλόγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου) θα διοργανώσουν το 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σάμο, στις 6-8 Ιουλίου 2018, στο Doryssa Bay Seaside Resort. Οργανωτής έχει αναλάβει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου.

Μετά από την Αδελφοποίηση των παραπάνω Οδοντιατρικών Συλλόγων, που κάναμε το 2012 και την εκ περιτροπής διοργάνωση του, κάθε 2 (δύο) χρόνια σε όλα τα παραπάνω νησιά, το Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο ολοκληρώνει με επιτυχία το πρώτο κύκλο των εργασιών του στην Σάμο και απλώνει τα φτερά του σε όλο το Αιγαίο, με τη αδελφοποίηση των παραπάνω συλλόγων με τις Κυκλάδες.

Η οργανωτική επιτροπή διοργάνωσε ένα επιστημονικά υψηλό πρόγραμμα με αξιόλογους ομιλητές σε συνδυασμό με πρακτικά σεμινάρια. Παράλληλα οργανώσαμε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα συνωδά μέλη με στόχο να γίνει ένα ελκυστικό συνέδριο με μεγάλη συμμετοχή.

Με την οικονομική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει στους πολίτες την δράση του, διοργανώνοντας πρακτικά Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή / CPR/AED – BLS/AED, εκπαιδεύοντας πολίτες στο Βαθύ, Πυθαγόρειο και Καρλόβασι.

Έτσι δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στη Σάμο, Πυρήνες Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών (από τον ERC), οι οποίοι θα μπορούν να εκπαιδεύουν όλο τον κόσμο της Σάμου με ελάχιστο κόστος.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τον Δήμο Σάμου, τον Ιατρικό σύλλογο Σάμου, τον Δ.Ο.Π.ΠΟΝ.Α.Σ, το Επιμελητήριο Σάμου και όλους τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράσταση και την βοήθεια τους, στην διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, η οποία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς αυτές.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου
Εμμανουήλ Μαυρίκης

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-197 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή