16.1 C
Σάμος
26/02/2024
Σαμιακά

 4ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

Ο  Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου  και η ΕΝΙΣ στην Γενική Συνέλευση   την Παρασκευή  6 Ιουλίου 2018 αποφάσισαν ομόφωνα  την προκήρυξη  4ωρης Στάσης Εργασίας  την Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018  9:00  με 13:00  μμ και   συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου ,για τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Δημόσιας Υγείας  και ειδικότερα στο  νοσοκομείο μας.

Η υποστελέχωση  του νοσοκομείου μας σε ανθρώπινο δυναμικό έχει φέρει τους εργαζόμενους  σε απόγνωση και σε εργασιακή εξουθένωση.

Στην συνάντηση του Σωματείου και της ΕΝΙΣ με τον Υπουργό Υγείας, είχαμε θέσει μεταξύ άλλων το πρόβλημα  που θα αντιμετωπίζαμε τον Ιούλιο, με τις ακάλυπτες εφημερίες Ιατρών στα ΤΕΠ και την επισφαλή λειτουργία τους.  Στην απάντηση  του  Υπουργού  <<βάλτε πλάτη>>, οι εργαζόμενοι απαντούν  με κινητοποιήσεις  με εξώδικη διαμαρτυρία προς όλους τους αρμόδιους και με επιστολή προς  τα πολιτικά κόμματα.

Για να σταματήσει ο εμπαιγμός , η τρομοκράτηση και η στοχοποίηση των εργαζομένων ,για να πάψουν να υπάρχουν ακάλυπτες  εφημερίες ,για να σταματήσει  να καλύπτει μια νοσηλεύτρια 2 και 3 τμήματα ταυτόχρονα ,για να σταματήσει να υπάρχει ένας νοσηλευτής απόγευμα νύχτα και τις αργίες  στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, για να σταματήσει να υπάρχει το πρωί μόνο ο προϊστάμενος στην καρδιολογική κλινική ,για να σταματήσει το νοσηλευτικό προσωπικό να μετακινείται από τμήμα σε τμήμα, για να σταματήσει να λειτουργεί η Αιμοδοσία με ακάλυπτες νυχτερινές βάρδιες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Να καλυφθούν άμεσα οι ακάλυπτες εφημερίες από Ιατρό υποδοχής στα ΤΕΠ. Δεν δεχόμαστε η ενημέρωση των εφημερευόντων Ιατρών να γίνεται  από την νοσηλεύτρια χωρίς ιατρική εκτίμηση. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός με αποτέλεσμα η λειτουργία τμημάτων και χειρουργείου να είναι επισφαλής.
 • Προσλήψεις μόνιμων Ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης . Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμο Ιατρικό προσωπικό τα τμήματα(Ακτινοδιαγνωστικό ,Αναισθησιολογικό ,Ορθοπεδικό, Παθολογικό ,Παιδιατρικό ,Αιμοδοσία ).
 • Να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες των Ιατρών.
 • Να προχωρήσουν οι κρίσεις – προσλήψεις που εκκρεμούν με συνοπτικές διαδικασίες .
 • Άμεση πρόσληψη Μόνιμου προσωπικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού , τεχνικής υπηρεσίας , Διοικητικού και όλων των βοηθητικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.
 • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί.
 • Να ενισχυθεί τώρα με ανθρώπινο δυναμικό κυρίως η παθολογική κλινική και όλες οι άλλες κλινικές καθώς και οι μονάδες του Νοσοκομείου. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος της υγείας των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της εργασίας και την κόπωση.
 • Στελέχωση και ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, του ΕΚΑΒ, του ΚΕΦΙΑΠ, του ΚΨΥ του ΕΟΠΥΥ και όλων των Αγροτικών Περιφερειακών Ιατρειών με γιατρούς Γενικής Ιατρικής Μόνιμους με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
 • Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας.
 • Να λειτουργήσει τώρα ιατρείο πλήρη στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμένο μέσα στο ΚΥΤ-hotspot.
 • Άμεσα να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά. Να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα για να εξεταστούν τα αιτήματα τους και στην συνεχεία να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

 

ΤΟ Δ.Σ Του Συλλόγου εργαζομένων                                                Το  Δ.Σ της ΕΝ

Related posts

Σεισμός στην Τουρκία – Αισθητός και στη Σάμο

admin

Γιώργος Αυτιάς: “Η Σάμος πρέπει να είναι στο προσκήνιο της Ευρώπης”

admin

Εθελοντική Δράση του ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου στο προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Σάμος : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο εκτυπωτή

admin

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες στη Σάμο στις 28.2

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου απο την Ικαρία: Η οικογένεια είναι το κύτταρο της οικοδομής της κοινωνίας μας

admin

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Ελλείψεις προσωπικού και δυσλειτουργία στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Επιμελητήριο Σάμου – Σεμινάρια για την έκδοση άδειας ναυαγοσώστη

admin

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ ΕΟΣ Σάμου και ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

admin