16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών οι Μυτιληνιοί Σάμου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Μυτιληνιών, η ανοιχτή συγκέντρωση- συζήτηση που προκάλεσε ο πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερόγλου με θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Ο πρόεδρος αρχικά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του .

Ο ίδιος, χαρακτήρισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως “λαθροεισβολείς και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται,ενώ παράλληλα δηλώνει κάθετα αντίθετος στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στους Μυτιληνιούς.

Ο κ. Ελευθερόγλου ,καταφέρθηκε εναντίον της “Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου” που τον στοχοποιεί με το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα μια μέρα πριν,ενώ για την Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Σύριζα δήλωσε χαρακτηριστικα ότι ζητά την κεφαλή του επί πίνακι.

Αιχμές και κατά του Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη,τον οποίο κατηγόρησε ότι παρά τις συνεχείς προσκλήσεις του να επισκεφτεί την Κοινότητα , δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα .

Ο πρόεδρος των Μυτιληνιών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

“Στην περίπτωση που πιαστούν(στα χέρια) μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι δεν θα χυθεί αίμα ; θα γίνει μία σύρραξη! θα πρέπει να την καταστείλουμε. Εδώ στο χωριό μας δεν έχουμε τα μέσα καταστολής, δεν έχουμε αστυνομία ,δεν έχουμε πυροσβεστική πως θα την καταστείλουμε ;δεν θα χρειαστεί να πέσουν δύο τρεις τουφεκιές στον αέρα με την καραμπίνα μας για εκφοβισμό ; για να κατασταλεί, μέχρι που να έρθουν οι ενισχύσεις από το Βαθύ ; Αναρωτήθηκε δημοσίως.

Αυτά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομά μου και δεν επιτρέπω σε κανένα να γράφει το όνομά μου, με εκνεύρισαν και “καλώς ή κακώς” με βάζουν σε αντιπαράθεση με αυτούς που γράφουν αυτά τα πράγματα”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος Πυθαγορείου και μέλος της κίνησης πολιτών “Σάμος SOS” Νίκος Μάρκου ο οποίος ανάφερε χαρακτηριστικά :

“Σκοπός μας είναι να συγχαρούμε αυτή την πρωτοβουλία. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πρέπει να γίνουν σε κάθε χωριό του νησιού μας ,ειδικά σε αυτά που είναι κοντά στο Βαθύ. Όπως φαίνεται παίρνουν μέρος του κύματος του λαθρομεταναστευτικoύ προβλήματος . Παροτρύνουμε και ενισχύουμε το αίσθημα αγάπη στην πατρίδα μας, διότι εδώ έχουμε Εθνικό πρόβλημα”.

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε το ιδρυτικό  μέλος της κίνησης πολιτών “Σάμος SOS” κ. Βασίλης Βασιλείου διαβάζοντας το ψήφισμα που θα ακουστεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Κυριακή  22 Οκτωβρίου στην πλατεία Πυθαγόρα το οποίο αναφέρει τα εξής :

  1. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, θυσίασε τα Νησιά μας και συμφώνησε να γίνουν ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το δήλωσαν καθαρά, παλαιότερα ο Κος Μουζάλας λέγοντας ότι οι μετανάστες ήρθαν στα Νησιά ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ και πρόσφατα ο Κος Λάμπρου με τον Κο Κακλαμάνη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Αθηνών και τις Σάμου, συμπληρώνοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουμε την ΩΣΜΩΣΗ (ενσωμάτωση) των μεταναστών με τους ντόπιους πληθυσμούς.
  2. Κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ πάνω από 4000 μετανάστες, σε απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, αλλοιώνοντας την σύνθεση του πληθυσμού στην ευαίσθητη περιοχή μας, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ, εν όψει του Χειμώνα, σε οργανωμένα κέντρα της ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ.
  3. Ανέθεσε την φύλαξη των συνόρων μας στην FRONDEX και ΟΧΙ στον Ελληνικό Στρατό, ή τουλάχιστον εν συνεργασία με αυτόν.
  4. Επέτρεψε στην FRONDEX και στις ΜΚΟ να ενεργούν ΠΑΝΩ από τους νόμους, χωρίς η Αστυνομία να επιτρέπεται να τις ελέγξει!!!! Έτσι στην Σάμο έχουμε μια ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
  5. Το σύνθημα της Κυβέρνησης είναι: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΑΠΟΔΟΧΗ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, των μεταναστών. Δηλαδή σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο, της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, επετεύχθη και με την δική μας συμπαράσταση, ΤΩΡΑ βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο της ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ Κύριοι της Κυβέρνησης ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!! Το δικό μας σύνθημα είναι: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΣΑΜΙΑΚΕ ΛΑΕ, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Τέλος ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε ,

“Oτι η Γερμανία, για να μην διασπαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης,θέλει να τους περιορίσει στα νησιά του Αιγαίου.Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία ώστε η Ευρώπη να την στηρίξει και με αυτό τον τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία”.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση  ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου ,Αντώνης Σίμος(ΑΚΙΣ),αναφερόμενος για άλλη μια φορά στην διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος ,τα μέλη της κίνησης πολιτών ΅Σάμος SOS΅ Γιακουμής Αμυρσώνης  και Λευτέρης Στυλιανίδης και εκπρόσωπος του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου

Σήμερα Σάββατο 7 Οκτωβρίου του 2017 συγκεντρωθήκαμε οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας, σε ανοικτή συγκέντρωση, συζήτηση με θέμα το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων από ΜΚΟ σε σπίτια του χωριού μας.
Ακούσαμε τους ομιλητές αλλά και τις τοποθετήσεις των συγχωριανών μας και αποφασίζουμε ομόφωνα τα κάτωθι.
1. Δεν αποδεχόμαστε την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου.
2. Ο όποιος αριθμός μεταναστών – προσφύγων θα επιβαρύνει τον ήδη μειωμένο και υποβαθμισμένο γηγενή τοπικό πληθυσμό.
3. Η τακτική της φιλοξενίας και μετεγκατάστασης μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε μικρές κοινωνίες, εγκυμονεί κινδύνους εγκληματικότητας αλλοίωσης και αφομοίωσης του τοπικού πληθυσμού από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους μη καταγεγραμμένων και ταυτοποιημένων πολλές φορές αλλά και παρανόμως εισελθόντων εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
4. Δεν αποδεχόμαστε την Ισλαμοποίηση της τοπικής κοινωνίας για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά και παραμεθορίου περιοχής.
5. Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου από τους 5000 και πλέον εισβολείς στον τόπο μας.
6. Δεν αποδεχόμαστε τη δημιουργία δευτέρου HOT SPOT στο νησί μας.

Ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους  και διευκρινιστικές τοποθετήσεις.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα απο την ανοιχτή συγκέντρωση- συζήτηση στους Μυτιληνιούς .

 

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin