13.3 C
Σάμος
10/12/2023
Σαμιακά

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών : Οχι στα κηρύγματα μίσους, στις ρατσιστικές κραυγές

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας.  Η αύξηση των ροών που δε λέει να σταματήσει, το «πάστωμά» τους στο HOTSPOT που δεν τους χωράει, η αθλιότητα των συνθηκών ζωής τους, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πληθυσμό του νησιού μας.

Η πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος από τη κυβέρνηση και την ΕΕ που τους κρατούν εγκλωβισμένους στα νησιά είναι τόσο απαράδεκτη και απάνθρωπη όσο αντιλαϊκή είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας που υποφέρουν από την μείωση μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την απληρωσιά, την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς,  την υποβάθμιση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.

Εκφράζουμε, επίσης, την ανησυχία και τη λύπη μας για όσα απίστευτα και επικίνδυνα ακούστηκαν  στη συγκέντρωση της κίνησης ΣΑΜΟΣ SOS με τη στήριξη και συμμετοχή του προέδρου της κοινότητας μας,  στις 7/10/2017 που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές της πατρίδας μας χωρίς, μάλιστα, τότε να υπάρχουν μετανάστες.

Αγαπητοί συγχωριανοί, καμιά συμφωνία και κανένα σύνορο δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους που φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα. Και οι Σαμιώτες έζησαν στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις.

Καλούμε τις γυναίκες του χωριού μας, όλους τους χωριανούς  να πούνε όχι στα κηρύγματα μίσους, στις ρατσιστικές κραυγές και αδιασταύρωτες πληροφορίες που διχάζουν το λαό μας.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στους πραγματικούς ενόχους, που είναι η πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης και το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι «μεγάλοι» καθορίζουν τη ζωή μας, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας κι όχι ο κάθε κατατρεγμένος άνθρωπος που εγκλωβίστηκε από αυτούς στη χώρα μας.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών συντάσσεται στο πλευρό όσων απαιτούν από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και μαζί με το εργατικό κίνημα:

Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους

Αξιοπρεπείς χώρους και συνθήκες προσωρινής διαμονής αποκλειστικά για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών.

Όχι στα hotspots και τα κέντρα κράτησης

Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι διαδικασίες ταυτοποίησης και ασύλου

Να εξασφαλισθεί η συμμετοχή των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην εκπαιδευτική διαδικασία για όσο καιρό παραμένουν στην Ελλάδα με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΦΡΟΝΤΕΞ από το Αιγαίο. Καμιά εμπλοκή (άμεση ή έμμεση) της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ευθύνονται για την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση.

Να δυναμώσουμε τη συμμετοχή μας στους αγώνες ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, για τη ζωή που μας αξίζει.

 

Related posts

Μεγάλη νίκη της ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου

admin

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin