12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

ΣΟΚ.”Ασφυξία” στα προσωρινά κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου

Επιστολή προς στον Αρχηγό της  Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ.Τσουβαλά  για την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου απέστειλε σημερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ν Σάμου.

Η Ένωση καταγγέλλει, τον ακατάλληλο χώρο που χρησιμοποιείται σαν κρατητήρια, οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων (52 άτομα)όσο και των αστυνομικών.

Επισημαίνουν τέλος ,ότι είναι θεμα χρόνου να συμβούν αποδράσεις κρατουμένων και να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί αλλά και συμπλοκές μεταξύ τους .

Η επιστολή  της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ν Σάμου αναφέρει :

“κ. Αρχηγέ

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή και να καταγγείλουμε την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου.

Το γεγονός ότι τα κρατητήρια της Διεύθυνσής μας δεν λειτουργούν  (συνέπεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε την 02-07-2017) δεν δίνει άλλοθι σε κανένα να στοιβάζει σε έναν ακατάλληλο χώρο -52- ανθρώπους, χώρος ο οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών που διατάσσονται για την φύλαξή τους.

Η ταυτόχρονη παρουσία δε σε έναν τέτοιο χώρο ποινικών κρατουμένων ( -21- υποδίκων ενόψει συνεδρίασης του Εφετείου Αιγαίου με μεταβατική έδρα την Σάμο), μαζί με αλλοδαπούς που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά ( -14- άτομα), αλλά και αυτών που προορίζονται για επανεισδοχή (-17- αλλοδαπών εκ των οποίων οι -13-προερχόμενοι από την Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου προκειμένου μεταχθούν στην Δ.Α. Λέσβου),  μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Επιπλέον προβληματισμό μας δημιουργεί και η στάση των υπευθύνων οι οποίοι κωφεύουν επιδεικτικά στις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

κ. Αρχηγέ

Η κατάσταση που σας περιγράψαμε παραπάνω, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα υποτυπώδη υπάρχοντα κρατητήρια και παράλληλα να ολοκληρωθούν άμεσα οι επισκευές των κρατητηρίων της Δ.Α. Σάμου, για να προλάβουμε καταστάσεις (αποδράσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, συμπλοκές κ.α.) που είναι θέμα χρόνου πότε θα εκδηλωθούν”.

 

 

Related posts

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

admin

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Καρλόβασι

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Με 17 αστυνομικούς και 50 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Θύμαινας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

admin

Θάνατος αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο

admin

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin