Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

ΣΟΚ.”Ασφυξία” στα προσωρινά κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου

Published

on

Επιστολή προς στον Αρχηγό της  Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ.Τσουβαλά  για την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου απέστειλε σημερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ν Σάμου.

Η Ένωση καταγγέλλει, τον ακατάλληλο χώρο που χρησιμοποιείται σαν κρατητήρια, οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων (52 άτομα)όσο και των αστυνομικών.

Επισημαίνουν τέλος ,ότι είναι θεμα χρόνου να συμβούν αποδράσεις κρατουμένων και να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί αλλά και συμπλοκές μεταξύ τους .

Η επιστολή  της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ν Σάμου αναφέρει :

“κ. Αρχηγέ

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή και να καταγγείλουμε την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου.

Το γεγονός ότι τα κρατητήρια της Διεύθυνσής μας δεν λειτουργούν  (συνέπεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε την 02-07-2017) δεν δίνει άλλοθι σε κανένα να στοιβάζει σε έναν ακατάλληλο χώρο -52- ανθρώπους, χώρος ο οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών που διατάσσονται για την φύλαξή τους.

Η ταυτόχρονη παρουσία δε σε έναν τέτοιο χώρο ποινικών κρατουμένων ( -21- υποδίκων ενόψει συνεδρίασης του Εφετείου Αιγαίου με μεταβατική έδρα την Σάμο), μαζί με αλλοδαπούς που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά ( -14- άτομα), αλλά και αυτών που προορίζονται για επανεισδοχή (-17- αλλοδαπών εκ των οποίων οι -13-προερχόμενοι από την Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου προκειμένου μεταχθούν στην Δ.Α. Λέσβου),  μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Επιπλέον προβληματισμό μας δημιουργεί και η στάση των υπευθύνων οι οποίοι κωφεύουν επιδεικτικά στις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

κ. Αρχηγέ

Η κατάσταση που σας περιγράψαμε παραπάνω, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα υποτυπώδη υπάρχοντα κρατητήρια και παράλληλα να ολοκληρωθούν άμεσα οι επισκευές των κρατητηρίων της Δ.Α. Σάμου, για να προλάβουμε καταστάσεις (αποδράσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, συμπλοκές κ.α.) που είναι θέμα χρόνου πότε θα εκδηλωθούν”.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη στο Καρλόβασι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα

Published

on

By

Συνελήφθη την Παρασκευή στο Καρλόβασι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φιαλίδιο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), θρυμματοποιητής κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι και καραμπίνα, δύο μαχαίρια, και συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλα όπλα.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, για την κατοχή των παραπάνω όπλων, δεν πληρούνταν προβλεπόμενες από νομοθεσία προϋποθέσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αυξημένη χρηματοδότηση και 6 νέες άγονες γραμμές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών

Published

on

By

Την προκήρυξη 6 νέων γραμμών, που θα χρηματοδοτηθούν ως άγονες, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η πολύ ενισχυμένη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια (από 90,7 εκ. ευρώ το 2019, 130 το 2020 και 138 το 2021), επέτρεψε την αύξηση των άγονων γραμμών κατά 26 (18 το 2020 και 6 το 2021).

Η αύξηση της χρηματοδότησης και η προσθήκη μεγάλου αριθμού άγονων γραμμών, σε συνδυασμό με τη θέσπιση ποιοτικότερων κριτηρίων και ρήτρας «πλοίου αντικατάστασης, έχει διασφαλίσει την ποιοτική βελτίωση του προσφερόμενου μεταφορικού έργου, αλλά και τη σύνδεση πολλών νησιών μεταξύ τους, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση, τη διακίνηση αγαθών καθώς και την επικοινωνία χιλιάδων νησιωτών.

«Με τα πρόσθετα αυτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, «ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και παρέχουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση του τουρισμού και του εμπορίου. Με σωστό σχεδιασμό και εξασφάλιση αυξημένων πόρων, αλλάζουμε το τοπίο στην επικοινωνία των νησιών μας, δημιουργώντας αυξημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες».

Οι 6 νέες γραμμές είναι:

  1. Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από 19/04/2021 έως 03/10/2021.
  2. Σύμη-Ρόδος, καθημερινό δρομολόγιο από 03/05/2021 έως 03/10/2021 (το πλοίο θα παραμένει το βράδυ στη Σύμη).
  3. (Σκάλα Καμείρου)- Χάλκη- Τήλος (Μισθούμενο Τμήμα το Χάλκη-Τήλος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  4. Κως-Αστυπάλαια, 2 φορές την εβδομάδα από τις 17/05/2021 έως τις 03/10/2021.
  5. Πάτμος-Φούρνοι-Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  6. Σαμοθράκη-Λήμνος, 3 φορές την εβδομάδα από 26/4/2021 έως 06/06/2021 και από 06/09/2021 έως 31/10/2021.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε ακόμα την επαναπροκήρυξη των γραμμών Πάτρα – Ιθάκη με καθημερινά δρομολόγια έως 31/10/21 και Φούρνοι – Θύμαινα με 10 δρομολόγια την εβδομάδα έως 31/10/21.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή