21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ο εορτασμός της «28ης Οκτωβρίου 1940»στη Σάμο

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στη Σάμο . Οι  εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου και με την παρουσία της Υπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου και αρχών του νησιού.

Είναι η πρώτη φορά που δεν εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας,λόγω ασυνεννοησίας μεταξύ των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε  επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού,Βουλευτή Σάμου , Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπρόεδρου  Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.

Ακολούθησε  η Στρατιωτική και μαθητική παρέλαση ενώπιον της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Κατά μήκος της  παραλιακής λεωφόρου Σάμου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου (καθώς βοήθησαν οι καλές καιρικές συνθήκες) που χειροκρότησε θερμά τα τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Αυτό που χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε είναι ότι τα δώρα που έχουμε σήμερα σαν πολίτες θα πρέπει να τα σεβόμαστε. Η ελευθερία η αξιοπρέπεια η αλληλεγγύη είναι αξίες που κάποιοι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους, ότι πιο πολύτιμο.

Χρειάζεται να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε και στη δική μας ζωή να κρατάμε αυτές τις αξίες”,δήλωσε η Υπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη πόλη της Σάμου.

 

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin