18.1 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Απάντηση ΣΑΜΟΣ SOS προς τους 23 αυτοδιοικητικούς

Απάντηση απο την Κίνηση Πολιτών Σάμος SOS στην παρέμβαση που έκαναν οι 23 πρώην αυτοδιοικητικοί της Σάμου για το μεταναστευτικό.

Η Κίνηση Πολιτών Σάμος SOS αναφέρει :

Αγαπητοί συμπολίτες “πρώην” αυτοδιοικητικοί.

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ  SOS στον έναν και πλέον χρόνο λειτουργίας της , έχει δεχθεί επιθέσεις ,ύβρεις, και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς από συγκεκριμένα τοπικά πολιτικά κέντρα και από κυβερνητικά πρόσωπα.

Εσείς επιτέλους (;!)-αποφασίσατε να μιλήσετε για την μεταναστευτική κρίση, και για τα προβλήματα που επισύρει στο νησί μας. Καθυστερήσατε πολύ όμως , κάποια χρόνια, γιατί; Επιτρέπει η συνείδηση σας , η προσωπική σας διαδρομή αυτή την απάθεια;  Επιτέλους το θυμηθήκατε και ανακοινώσατε την δημόσια παρέμβασή σας! Είστε όμως ειλικρινείς; Το πράξατε λίγες μέρες μετά την αποφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΣΑΜΟΣ  SOS στις 22 Οκτωβρίου. Θορυβηθήκατε;

Το κείμενο που υπογράψατε δεν γράφτηκε από κίνητρα προσέγγισης  του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά για να χτυπήσετε λοιδορήσετε την ΣΑΜΟΣ SOS και όποιον αντιστρατεύεται την Κυβερνητική πολιτική και   τους υπεύθυνους εγκλωβισμού των μεταναστών. Είναι κείμενο αβάσιμο, εμπαθές, αφελές ευχολόγιο, αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης των τραγικών λαθών της απούσας ανίκανης  Κυβέρνησης , φορτώνοντάς  τα σε άλλους.

Δεν σας συγχωρούμε! Θα σας ακολουθεί η ρετσινιά της εμπάθειας και του διχαστικού λόγου που επιχειρήσατε.

Η ΣΑΜΟΣ SOS σημείο προς σημείο  θα αποδομήσει το κείμενο αυτό και θα καταρρίψει τις βαριές, ψευδείς ,ανυπόστατες κατηγορίες του.

  1. Μας κατηγορούν ότι”με λόγια και έργα οδηγούμε τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις , και δυσφημούμε το νησί μας¨. Κλασικό επιχείρημα χειραγώγησης , και εκφοβισμού των πολιτών  από την  προπαγάνδα, ολοκληρωτικών ιδιαιτέρως καθεστώτων, ώστε να μην τολμούν  οι πολίτες να αμφισβητήσουν και να αντιπαλέψουν τις εκάστοτε, κατά την κρίση τους, καταστροφικές Κυβερνητικές επιλογές. Εκτός και αν πιστεύουν οι 23 ,ότι οι αιρετοί παντού και πάντα έχουν δίκιο , και  οι πολίτες   αναντίρρητα ,οφείλουν  να υπακούν .
  2. Εύχονται, όπως όλοι μας άλλωστε,”να σταματήσουν οι πόλεμοι, η φτώχια η εκμετάλλευση κ.λ.π. στον  κόσμο, να γίνει παγκόσμια ειρήνη για να σταματήσει και το προσφυγικό”Αλήθεια πότε ξανάγινε αυτό από καταβολής κόσμου και δεν το  μάθαμε; Και πόσο πρέπει να περιμένουμε για να συμβεί; Και μέχρι τότε τι κάνουμε; Τι κάνουμε εμείς οι Σαμιώτες εδώ για το νησί μας;
  3. Ισχυρίζονται ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν τηρήθηκε επαρκώς  εκ μέρους της Τουρκίας. Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης τηρήθηκε; Διότι στο σημείο αυτό ένοχα σιωπούν οι κύριοι καταγγέλλοντες.  Συγκεκριμένα στην παρ. 1 της συμφωνίας προβλέπεται , ότι όσοι δεν  υποβάλουν αίτημα ασύλου  επιστρέφονται στην Τουρκία,  όσοι δεν δικαιούνται άσυλο επιστρέφονται ομοίως, και στην παρ.2 για κάθε Σύρο που επιστρέφει στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος θα πηγαίνει από Τουρκία κατ ευθείαν Ευρώπη. Τι από όλα αυτά έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι τώρα; Μήπως μπορούν να μας πληροφορήσουν;  Εμείς γνωρίζουμε  ότι μόνο 159  επεστράφησαν στην Τουρκία έναντι   δεκάδων χιλιάδων που ήλθαν από την έναρξη της συμφωνίας.  Μήπως υπερβάλλουμε; Γνωρίζουν η όχι ότι οι επιστροφές στην Τουρκία , αντιμετωπίζουν την αντίδραση του “βαθέος” ΣΥΡΙΖΑ;  Αποτέλεσμα  να ακυρώνεται στην πράξη με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η προαναφερθείσα συμφωνία.

4.Σύμφωνα με τα λεγόμενά  τους “από τα μεγάλα μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έδωσαν οι Σαμιώτισσες και Σαμιώτες το 2015, φτάσαμε στον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία,   του σήμερα με ευθύνη της ΣΑΜΟΣ SOS”. Μας κατηγορούν ότι διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, υποκινούμε σε βιαιοπραγίες κατά διαφωνούντων, στρεφόμαστε κατά των προσφύγων και επιρρίπτουμε σ αυτούς όλα τα δεινά,  εξάπτουμε τα πάθη και ενσπείρουμε διχόνοια,  διεγείρουμε τον φόβο και τη ανασφάλεια των πολιτών ,αμαυρώνουμε την εικόνα του τόπου,  συμμετέχουμε σε πολιτικές ίντριγκες, επιλέξαμε στρατόπεδο  και άλλα πολλά .  Βαριές, συκοφαντικές  κατηγορίες αλλά αστήρικτες ΑΝΟΗΤΕΣ κατά βάση .

Πρώτη παρατήρηση. Στις πραγματικές δημοκρατίες και όχι στις απομιμήσεις, ΟΛΟΙ κρίνονται με βάση αυτά που λένε , γράφουν και πράττουν, δηλ αυτοπροσδιορίζονται . Βασικό  πανανθρώπινο δικαίωμα. Στις απομιμήσεις όμως τύπου δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ετεροπροσδιορίζονται  από τους κλικαδόρους  τα τσιράκια  και τους ωφελιμιστές  καιροσκόπους, φυσικά με την παραίνεση και εποπτεία  της αδίστακτης εξουσίας. . Τους κολλούν ταμπέλες, τους συκοφαντούν  χυδαία, για να μην μιλούν και να σκύβουν το κεφάλι κατά τις επιταγές τους. Όμως δυστυχώς γι αυτούς δεν πιάνει πάντα η κατάμαυρη προπαγάνδα τους, γιατί είμαστε μικρός τόπος , και όλοι μας είμαστε γνωστοί, διάφανοι. Τους προκαλούμε λοιπόν να μας πουν πότε η ΣΑΜΟΣ SOS είπε, έγραψε η έκανε κάτι από αυτά που την κατηγορούν .Σεβαστοί  “πρώην”θα έπρεπε πριν υπογράψετε αυτό το λιβελογράφημα να είχατε ζητήσει  , ενημέρωση για την ΣΑΜΟΣ SOS , και γιατί όχι και από την ίδια την ΣΑΜΟΣ SOS ,που ευχαρίστως θα σας έκανε.  Θα  ήτανε καλύτερο για όλους.     Η εμπάθειά σας όμως δυστυχώς υπερίσχυσε.

Δεύτερη παρατήρηση. “Ο περήφανος και με υψηλά ιδανικά εμφορούμενος  Σαμιακός λαός”, σύμφωνα με το κείμενό τους, πρέπει να είναι μειωμένης νοημοσύνης, κρίσης και αντίληψης. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως μία μικρή  αρχικά ομάδα απλών πολιτών , χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές,  χωρίς υψηλές γνωριμίες και διασυνδέσεις ,χωρίς χρήματα, και προ παντός χωρίς κομματική υποστήριξη ,να σαγηνέψει , να παραπλανήσει, να χειραγωγήσει και να παρασύρει τον κόσμο, και να κάνει όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που κατηγορείται μέσα σε ένα χρόνο. Κάτι  δεν πάει καλά εδώ. Η εσείς βρίσκεστε εκτός πραγματικότητας η ο κόσμος. Εμείς λέμε ΕΣΕΙΣ για τους ακόλουθους λόγους.

Α. Κατηγορούμαστε ότι  με πρόθεση συνωμοσιολογούμε  και κατασκευάζουμε ευφάνταστα σενάρια για μουσουλμανοποίηση των νησιών,  κατάληψη από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, και για επικείμενη απώλεια εθνικών εδαφών.  Γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού κ. Μουζάλα  είπε επανειλημμένως  , ότι οι μετανάστες ήρθαν στα νησιά για να μείνουν;  Γνωρίζετε ότι ο κ Λάμπρου κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του στο ξεν. Σάμος  μπροστά σε άλλο τοπικό στέλεχος είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί ενσωμάτωση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, και μάλιστα χωρίς καμία αντίδραση; Γνωρίζετε ότι οι Μουσουλμάνοι ποτέ και πουθενά δεν έχουν ενσωματωθεί, αλλά παραμένουν πάντα, λόγω ισχυρού θρησκευτικού δεσμού, μία ξεχωριστή οντότητα;  Γνωρίζετε ότι με βάση  τις διεθνείς συνθήκες αλλά και την  συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας όσων απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να επιστρέφονται απ όπου ήλθαν, αλλά  αυτό δεν γίνεται με ευθύνη της Κυβέρνησης; Γνωρίζετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών στη Σάμο αλλά και στα άλλα νησιά δεν μπορούν να πάρουν άσυλο σύμφωνα με δηλώσεις και πάλι του κ Μουζάλα ως μη προερχόμενοι από εμπόλεμες περιοχές; Ταυτόχρονα  η Κυβέρνηση εγκλωβίζει τους μετανάστες στα νησιά ,αλλά  οι ροές  δεν σταματούν. Στις 16/9/17 έληξε η ημερομηνία που θα μπορούσαν πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη από Ελλάδα .

Το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης άλλαξε προς το δυσμενέστερο για το μεταναστευτικό. Στην Γαλλία στην Γερμανία στην Ολλανδία οι εκλογές ανέδειξαν συντηρητικά κοινοβούλια. Στην Αυστρία νέος καγκελάριος ο πρώην Υπουργός εξωτερικών  Σ.Κούρτς ο εμπνευστής και  αρχιτέκτονας του τοίχους των Βαλκανίων. .Πρωθυπουργός της Σλοβακίας  και άτυπος  εκπρόσωπος των χωρών του Βίσεγκραντ ( Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία)  ο Ρόμπερτ Φίτσο απόλυτα αρνητικός στην υποδοχή και εγκατάσταση μεταναστών στις χώρες αυτές.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  Hospodarske Noviny στις 2/3/2016 δήλωσε  ιταμά .  “Τσίπρα αν δεν κάνεις ότι πρέπει θα υπάρχει ένα Hot Spot στην Ευρώπη και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα”.Αυτή είναι η κατάσταση , και αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις και μάλιστα ομόφωνα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Τα γνωρίζετε όλα αυτά; Εάν ναι μπορείτε να μας εξηγήσετε που εδράζετε την αισιοδοξία σας ότι οι μετανάστες που είναι στη Σάμο , αλλά και αυτοί που θα έρθουν  θα φύγουν; Τι θα απογίνει λοιπόν ο απροσδιόριστος αριθμός μουσουλμάνων πολυεθνικού χαρακτήρα που θα απομείνουν στα νησιά;

Γνωρίζετε ότι ο Ερντογάν  επιφυλάσσει στον εαυτό τον ρόλο του ηγέτη του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων; (Ι. Μάζης  Διάλεξη στη Σάμο) Γνωρίζετε τις αναθεωρητικές πολιτικές του αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του ως προς την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και για τα νησιά και τις γκρίζες ζώνες, που ανάγκασαν και τον δικό μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανταπαντήσει; Γνωρίζετε ότι η Τουρκία αποκλείνει από την ΕΕ;  Γνωρίζετε ότι η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει  στρατιωτικά σε Ιράκ και Συρία για να προστατεύσει ζωτικά της συμφέροντα και μειονότητες (σουνίτες αντικαθεστωτικούς και αδελφούς  Μουσουλμάνους, και εις βάρος των Κούρδων πεσμεργκά) αλλά και των κεντρικών κυβερνήσεων των δύο χωρών, καταλαμβάνοντας έδαφός τους; .Αν  δεν σας λένε τίποτα όλα αυτά, λένε  πολλά για τους  σκεπτόμενους πολίτες.

Β. Κατηγορούμαστε ότι υποθάλπουμε την βία εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη και στοχοποιούμε τους πρόσφυγες .  Να το ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ διαφορετικά είναι κοινοί συκοφάντες ανάξιοι λόγου. Η παρουσία μας στα χωριά στις συγκεντρώσεις κατοίκων  που γίνονται από τους προέδρους τους είναι νόμιμες , όπως και η διακηρυγμένη πεποίθησή μας που είναι και η σημαία του αγώνα μας, ότι δεν πρέπει  να δημιουργηθεί και να ριζώσει μουσουλμανική μειονότητα σε κανένα νησί για εθνικούς λόγους. Ποιά η δική τους θέση στο θέμα αυτό; Αλλά και ποια η διαφορά  αυτών που ζητάνε στο κείμενό τους να  γίνουν , με αυτά που πάγια ζητάμε και εμείς; Προς τι λοιπόν οι ύβρεις,  και οι συκοφαντίες τους προς την ΣΑΜΟΣ ;

Γ. Τέλος σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς τους για πολιτικές μας ίντριγκες   στις προσεχείς εκλογές, είναι  πραγματικά γελοίες  και ανάξιες  οιουδήποτε σχολιασμού. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Το κολλημένο μυαλό τους δεν μπορεί να χωρέσει ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ακούν μόνο την καρδιά τους , ότι δεν υποτάσσονται ούτε στο κόμμα ούτε στο συμφέρον . Ότι υπάρχουν και ανώτερα , αγνά ιδανικά.

Άραγε θα έχουν τουλάχιστο την ελάχιστη αξιοπρέπεια να μας πουν πόσο άξιος είναι ο μισθός μας, και ποιος ο εργοδότης μας;

Αξιότιμοι “πρώην”.

Θα θέλαμε εσείς να είστε μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό, και εμείς οι υποστηρικτές.

Θα θέλαμε  εσείς να καθορίσετε το στίγμα  το πνεύμα αλλά και τον  στόχο του.

Θα θέλαμε εσείς να μιλάτε, και εμείς να ακούμε  να εμπνεόμαστε και να δυναμώνουμε.

Θα θέλαμε να ανταποδώσετε την τιμή που σας έκανε κάποτε ο κόσμος να σας εμπιστευτεί τις τύχες του, και την κρίσιμη ώρα να σηκωθείτε από τον καναπέ σας και να του σταθείτε όπως πρέπει να κάνουν οι ηγέτες ,μην υπολογίζοντας τις συνέπειες.

Αλλά εσείς προτιμήσατε να λιθοβολείτε  εκ του ασφαλούς  εναντίον απλών πολιτών που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΣΑΜΟΣ SOS αισθάνονται δικαιωμένοι στον αγώνα τους , που βέβαια θα συνεχίσουν.

Όσο για σας ,καλή τύχη.

Για την επιτροπή αγώνα της ΣΑΜΟΣ SOS

Βασίλης Βασιλείου,Νίκος Μάρκου, Λευτέρης Στυλιανίδης ,Νίκος Κοπανάς ,Παναγιώτης Αντωνίου,Γιώργος  Δανέζης, Γιακουμής Αμυρσώνης, Αγγελική Κανέλλου,Αρης Μεγαγιάννης

Σάμος 1/11/2017

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin