Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος: Ανοργανωσιά και Κοροϊδία

Published

on

Ενώ ένα ρητό λέει «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να επενδύει στον αθλητισμό, να επενδύει στις σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις και να βοηθάει τις ομάδες, που σε αυτές γυμνάζονται πολλοί αθλητές, απεναντίας κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να υποβαθμίζει τον αθλητισμό στο νησί μας.

Αθλητικές εγκαταστάσεις ελάχιστες, γήπεδα παρατημένα στο έλεος του Θεού, ύπαρξη κολυμβητηρίων χωρίς χρήση, και άλλα πολλά συνθέτουν το κεφάλαιο «Αθλητισμός στο νησί μας», που βιώνει δραματικές εξελίξεις. Ελάχιστες εργασίες στις υποδομές αυτές, αλλά και σίγουρα χωρίς προγραμματισμό και διεκπεραίωσή τους σε λάθος χρόνο. Το παράδειγμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Βαθέος, Νοέμβριος μήνας, που παραμένει ακόμα κλειστό είναι ολοφάνερο.

Ενώ η διοίκηση του Κλειστού είχε ενημερώσει τις ομάδες ότι το γήπεδο δεν θα λειτουργήσει όλο τον Αύγουστο, οι “προγραμματισμένες” εργασίες σε αυτό ξεκίνησαν αρχές Σεπτέμβρη. Τέλος Αυγούστου η ενημέρωση από τους “υπεύθυνους” ήταν ότι μέσα Σεπτέμβρη θα μπουν οι ομάδες για προπόνηση. Σήμερα, 6 Νοεμβρίου, ακόμα οι ομάδες δεν χρησιμοποιούν το γήπεδο…

Μάλλον ξέχασε η δημοτική αρχή ότι το γήπεδο πρέπει να δίνεται σε χρήση όταν πρέπει και όχι όταν είναι αργά. Μάλλον ξέχασε ότι αυτό το γήπεδο το χρησιμοποιούν 4 αθλητικοί σύλλογοι, προπονούνται σε αυτό ομάδες Βόλεϊ και Μπάσκετ, όλων των ηλικιών, γυναικείες και αντρικές, αλλά το χρησιμοποιούν και όσα άτομα το επιθυμούν στις ελεύθερες ώρες κοινού.

Μάλλον ξέχασε η δημοτική αρχή ότι τα πρωταθλήματα σε πολλές κατηγορίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα έπρεπε ήδη οι ομάδες να το χρησιμοποιούν. Μάλλον δεν ξέρει η δημοτική αρχή ότι σε θέσεις κλειδιά, θέσεις προγραμματισμού και σωστής οργάνωσης, πρέπει να μπαίνουν οι ικανοί άνθρωποι και όχι αυτοί που μαζεύουν ψήφους.

Τελικά… όλα βαίνουν καλώς; Δεν ευθύνεται κανένας σε ότι βιώνουμε σε αυτό το νησί; Ούτε ο δήμαρχος, ούτε η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ., ούτε ο υπεύθυνος γηπέδων έχουν ευθύνη;

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή