16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Τα προβλήματα των Λιμενικών Υπαλλήλων στη Σάμο


Από το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 και την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 στο Λ/Σ Καρλοβασίου, τη Λιμενική Αρχή Σάμου και το Α’ Λ/Τ Πυθαγορείου για  την ενημέρωση του προσωπικού και καταγραφή των προβλημάτων τους.

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν όλοι οι συνάδελφοι με την έλλειψη φαρμακείου που υπάρχει στο νησί της Σάμου και την μη αποδοχή από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Σάμου, μη λαμβάνοντας υπόψην τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι προσπαθώντας να καλύψουμε τα εμβόλια των παιδιών μας,τα φάρμακα μας κτλ.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι συναδέλφοι για την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει και τις επιβεβλημένες αποσπάσεις στελεχών καταλλήλων προσόντων, ιδιαίτερα με την ανησυχητική αύξηση που υπάρχει τελευταία των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την παραμονή τους σε αυτά και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου όπου καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των εκάστοτε Υπηρεσιών.

Ενημέρωση έγινε στους συναδέλφους για την επιτυχία της Ομοσπονδίας μας κατόπιν παρέμβασης 4 τοπικών ενώσεων: Ε.Π.Λ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΘΡΑΚΗΣ για την καταβολή του επιδόματος του παραμεθωρίου το οποίο θεσμοθετήθηκε με το Ν.4472/17 (ΦΕΚ 74 Α΄), σύμφωνα με το οποίο χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ στα στελέχη που υπηρετούν στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Έβρου (Σαμοθράκη).

Ενημέρωση των συναδέλφων έγινε για το «ξεπάγωμα» του λογαριασμού αλληλοβοήθειας (Λ.Α.Π.), που υποστηρίζεται από την προαιρετική καταβολή των στελεχών με την καταβολή της εισφοράς των τριών ευρώ ανά μήνα, τους σκοπούς που εξυπηρετεί που είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται επαρκώς από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό φορέα σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Τέλος πολλά παράπονα ακούστηκαν από  συναδέλφους που υπητετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου ο τόπος συμφερόντων τους είναι η Βόρεια Ελλάδα γα την πολύ μεγάλη παραμονή τους σε αυτά όπου σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει και τα 10 χρόνια.

Η Ένωση μας δεσμεύεται να είναι στο πλευρό όλων των συναδέλφων προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για εκείνους  και τις οικογένειες τους, μεταφέροντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον καθ ύλην αρμόδιο. Υπολογίζουμε στην καλή συνεργασία και την διαρκή επικοινωνία με όλα τα μέλη μας,  όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους για τη στήριξη του καθενός όπου και αν υπηρετεί για τη συνέχιση και την πραγματοποίηση του έργου μας.

Related posts

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin

Εξιχνιάστηκε απάτη από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin