Connect with us

Ικαριακά

Παρουσίαση του Υβριδικού Έργου στην Ικαρία

Published

on

Την Δευτέρα (6-11) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου στις Ράχες έγινε η παρουσίαση του Υβριδικού Έργου, παρουσία του Δντης ΜΥΗΕ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. κ. Σ. Ροντήρη και του Βουλευτή Σάμου και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Δημήτρη Σεβαστάκη.

Σημερινή κατάσταση υλοποίησης του Έργου.

Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου (ΑΠ) Στραβοκουντούρας από τον Νοέμβριο 2013, χωρίς ακόμα να έχει δυνατότητα διενέργειας δοκιμών και παραγωγής ηλ. ρεύματος.
Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση του πρώτου τμήματος του Αγωγού προσαγωγής (μήκους περί τα 3,8 χλμ).


Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες Πολιτικού Μηχανικού (ΠΜ) στην Προεσπέρα (ΜΥΗΣ και ΆνωΔεξαμενή) καιη σκυροδέτηση καθώς και λοιπές εργασίες ΠΜ του Αντλιοστασίου.


Έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση καθώς και λοιπές εργασίες ΠΜ του ΜΥΗΣ Κάτω Προεσπέρας & του Υ/Σ Ζεύξης κάτω Προεσπέρας 20 kV. Παράλληλα προχώρησε σημαντικά η τοποθέτηση των Αγωγών προσαγωγής και κατάθλιψης του κάτω τμήματος (μήκους περί τα 3,0 χλμ) μεταξύ των δύο Δεξαμενών, ενώ συνεχίζετε  και η κατασκευή της, από σκυρόδεμα, επένδυσης της κάτω δεξαμενής.


Έχει βιομηχανοποιηθεί και έχει ανεγερθεί το ουσιαστικό μέρος του Κύριου Ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού των ΜΥΗΕ.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το Έργο απαιτείται μικρή προσαύξηση του Προϋπολογισμού της βασικής Σύμβασης ΙΚΗ-1 συνολικά της τάξεως των 3,57 εκ. €


Με την έγκριση της διάθεσης του ανωτέρου επιπλέον ποσού των 3,57 εκ. € (σε συμβατικές τιμές) θα καταστεί δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωση υλοποίησης του Υβριδικού Ενεργειακού Έργου Ικαρίας, με την κατασκευή των κατωτέρω βασικών εργασιών:Ολοκλήρωση σκυροδέτησης των επενδύσεων της κάτω Δεξαμενής και του πώματος και λοιπών εργασιών στη Σήραγγα της Δεξαμενής αυτής.

Ολοκλήρωση των σκυροδετήσεων και λοιπών αρχιτεκτονικών εργασιών των κτιρίων του Συγκροτήματος κάτω Προεσπέρας .Θα γίνει κατασκευή τμήματος της οδού Προσπέλασης στην περιοχή της Κάτω Προεσπέρας με ενισχυμένα μέτρα προστασίας (διάταξη μονολίθου οπλισμένου σκυροδέματος, προεντεταμένες αγκυρώσειςκλπ), λόγω γεωλογικής αστάθειας

Τέλος, Θα κατασκευαστεί ο Υπερχειλιστής της κάτω Δεξαμενής Αρχιτεκτονικές κλπ εργασίες του ΚΕΕ εντός του ΤΣΠ Ικαρίας, για τη διάθεση χώρου στηΔΔΝ/ΔΕΔΔΗΕ, που θα λειτουργεί το Σύστημα του νησιού.

Share this post:

Comments

comments

Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Published

on

By

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Published

on

By

Απο το Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε «Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας»για τις κάτωθι τρεις (03) ειδικότητες ως εξής:

Α/ΑΦΟΡΕΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΒΑΘΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1
2Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1
3Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια (πλην όσων προέρχονται από Κράτη Μέλη της Ε.Ε.)

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με την θέση ιατρικής ειδικότητας.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16-02-2021 ώρα 12.00 και λήγει στην 03-03-2021 ώρα 12.00.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr, εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων (παρούσα), συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή