14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Ικαριακά

Παρουσίαση του Υβριδικού Έργου στην Ικαρία

Την Δευτέρα (6-11) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου στις Ράχες έγινε η παρουσίαση του Υβριδικού Έργου, παρουσία του Δντης ΜΥΗΕ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. κ. Σ. Ροντήρη και του Βουλευτή Σάμου και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Δημήτρη Σεβαστάκη.

Σημερινή κατάσταση υλοποίησης του Έργου.

Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου (ΑΠ) Στραβοκουντούρας από τον Νοέμβριο 2013, χωρίς ακόμα να έχει δυνατότητα διενέργειας δοκιμών και παραγωγής ηλ. ρεύματος.
Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση του πρώτου τμήματος του Αγωγού προσαγωγής (μήκους περί τα 3,8 χλμ).


Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες Πολιτικού Μηχανικού (ΠΜ) στην Προεσπέρα (ΜΥΗΣ και ΆνωΔεξαμενή) καιη σκυροδέτηση καθώς και λοιπές εργασίες ΠΜ του Αντλιοστασίου.


Έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση καθώς και λοιπές εργασίες ΠΜ του ΜΥΗΣ Κάτω Προεσπέρας & του Υ/Σ Ζεύξης κάτω Προεσπέρας 20 kV. Παράλληλα προχώρησε σημαντικά η τοποθέτηση των Αγωγών προσαγωγής και κατάθλιψης του κάτω τμήματος (μήκους περί τα 3,0 χλμ) μεταξύ των δύο Δεξαμενών, ενώ συνεχίζετε  και η κατασκευή της, από σκυρόδεμα, επένδυσης της κάτω δεξαμενής.


Έχει βιομηχανοποιηθεί και έχει ανεγερθεί το ουσιαστικό μέρος του Κύριου Ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού των ΜΥΗΕ.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το Έργο απαιτείται μικρή προσαύξηση του Προϋπολογισμού της βασικής Σύμβασης ΙΚΗ-1 συνολικά της τάξεως των 3,57 εκ. €


Με την έγκριση της διάθεσης του ανωτέρου επιπλέον ποσού των 3,57 εκ. € (σε συμβατικές τιμές) θα καταστεί δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωση υλοποίησης του Υβριδικού Ενεργειακού Έργου Ικαρίας, με την κατασκευή των κατωτέρω βασικών εργασιών:Ολοκλήρωση σκυροδέτησης των επενδύσεων της κάτω Δεξαμενής και του πώματος και λοιπών εργασιών στη Σήραγγα της Δεξαμενής αυτής.

Ολοκλήρωση των σκυροδετήσεων και λοιπών αρχιτεκτονικών εργασιών των κτιρίων του Συγκροτήματος κάτω Προεσπέρας .Θα γίνει κατασκευή τμήματος της οδού Προσπέλασης στην περιοχή της Κάτω Προεσπέρας με ενισχυμένα μέτρα προστασίας (διάταξη μονολίθου οπλισμένου σκυροδέματος, προεντεταμένες αγκυρώσειςκλπ), λόγω γεωλογικής αστάθειας

Τέλος, Θα κατασκευαστεί ο Υπερχειλιστής της κάτω Δεξαμενής Αρχιτεκτονικές κλπ εργασίες του ΚΕΕ εντός του ΤΣΠ Ικαρίας, για τη διάθεση χώρου στηΔΔΝ/ΔΕΔΔΗΕ, που θα λειτουργεί το Σύστημα του νησιού.

Related posts

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin