22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Σάμου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια  της Δημοτικής Πινακοθήκης Σάμου που θα φιλοξενήσει τα έργα τέχνης που έχει δημιουργήσει ο ζωγράφος Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης(γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος της δεκαετίας του΄30),στα πλαίσια των εορτασμών για την 105η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Σάμου θα στεγάζεται στο παραδοσιακό πρώην κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου,που διαμορφώθηκε κατάλληλα μετά απο την επισκευή του κτιρίου “Γερογιαννάκη” από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σάμου.

Tα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εὐσέβιος, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, αντιδήμαρχοι,δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία της ίδρυσης της Δημοτικής Πινακοθήκης Σάμου ενώ ευχαρίστησε τον χορηγό- δωρητή των έργων του μεγάλου ζωγράφου Φιλοποίμην Κωνσταντινίδη που κοσμούν τους τοίχους της Πινακοθήκης, κ. Οικονόμου.

Η  Πινακοθήκη θα λειτουργήσει αρχικά για ένα χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ενω ο χώρος  θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά για την εγκατάσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου.

Ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης δήλωσε οτι, “αφομοιώνεται από την πόλη μας ,ένα κτίριο κύτταρο πολιτισμού και κυρίως ένας κτίριο που θα έχει στόχευση την ενσωμάτωση στην πνευματική ζωή  των παιδιών μας” ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο έργο του ζωγράφου.

Ο κ Δώρης Οικονόμου εμφανώς συγκινημένος δήλωσε “ότι με αυτή την εκδήλωση ικανοποιούνται οι κληρονόμοι Κωνσταντινιδη και ο Δήμος Σάμου” ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σάμου για την φιλοξενία των έργων.

Ο κ. Οικονόμου βραβεύτηκε απο τον Δήμαρχο Σάμου. 

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin