5 C
Σάμος
09/02/2023
Σαμιακά

6 Απλά βήματα για το Lifestyle που θα σε κάνει χαρούμενο

Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικές σκέψεις για πολλούς παράγοντες της καθημερινότητας; Θα ήθελες να το αλλάξεις αυτό και να γίνεις ένας πιο χαρούμενος και γεμάτος άνθρωπος; Η λύση που χρειάζεσαι βρίσκεται στο lifestyle το οποίο διατηρείς. Η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής δεν είναι απλή καθώς χρειάζεται θυσίες και καθημερινή επιμονή για την μετάβαση σε αυτόν. Παρόλα αυτά όταν αυτή η καθημερινότητα γίνει πια ρουτίνα θα απολαμβάνεις τα αποτελέσματα κάθε μέρα. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις μια αλλαγή του τρόπου ζωής σου συνέχισε να διαβάζεις.

 

Όμορφη και γεμάτη ρουτίνα

 

Το πιο βασικό πράγμα για την αλλαγή της ψυχολογίας σου και την επαναφορά της επιθυμίας να κυνηγήσεις τους στόχους σου είναι το χτίσιμο μιας καθημερινότητας που σε καλύπτει και σε κάνει χαρούμενο. Προσπάθησε να αφαιρέσεις από το πρόγραμμα σου πράγματα που σε «στρεσάρουν» χωρίς λόγο και αντικατέστησε τα με χόμπι και δραστηριότητες της αρεσκείας σου. Έτσι και εσύ θα νιώθεις πιο γεμάτος αλλά και θα αξιοποιείς το χρόνο σου εποικοδομητικά.

 

Εργασία

 

Το επάγγελμα σου παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην διάθεση σου μιας και εκεί περνάς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σου. Έτσι αν δεν σε ευχαριστεί αυτό αυτόματα θα σε κάνει να νιώθεις απαισιοδοξία και θα σου γεννηθεί το ερώτημα « Προς τα πού βαδίζω; ». Για την αποφυγή αυτών των συναισθημάτων θα μπορούσες να αναλογιστείς αντικειμενικά τις επιθυμίες και τις δυνατότητες σου και να αρχίσεις να κάνεις αιτήσεις σε αγγελίες που όντως σε ενδιαφέρουν και σε κάνουν να νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου.

 

Κοινωνικός κύκλος

 

Οι άνθρωποι τους οποίους επιλέγεις να έχεις στην ζωή σου και να σε συντροφεύουν αποτελούν καταλυτικό παράγοντα στην ψυχολογία σου και πολλές φορές και στην εξέλιξη σου σαν άνθρωπος. Για αυτό καλό θα ήταν η επιλογή τους να γίνεται με προσοχή και όχι με τύχη. Μην ξεχνάς ότι αν οι άνθρωποι αυτοί δεν σε καλύπτουν ή ακόμα χειρότερα σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σου.

 

Ταξίδια

 

Πολλοί είναι εκείνοι που κατακλύζονται από αγχογώνες ή στενάχωρες καταστάσεις και επιλέγουν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι για να ξεχαστούν και να χαλαρώσουν. Εκτός από αυτό είναι ένας καλός τρόπος διαφυγής από την καθημερινότητα που ναι μεν αγαπάς όμως θέλεις ένα μικρό διάλειμμα λίγων ημερών. Αν θέλεις να ξεφύγεις και να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες και να δεις νέους πολιτισμούς μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις εκδρομές στο εξωτερικό με το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Time που θα αναλάβει όλο το κομμάτι της οργάνωσης που εσύ δεν έχεις όρεξη να κάνεις.

 

Χρόνος εκτός σπιτιού

 

Εκτός από τον προσωπικό χρόνο και την ξεκούραση βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στον χρόνο που περνάς έξω από την κατοικία σου καθώς αυτό σου προσφέρει ευχαρίστηση και «καθαρίζει» το μυαλό σου από άσχημες σκέψεις. Μπορείς να κανονίζεις μια έξοδο με φίλους και να προσπαθείς να αλλάζεις τον τόπο κάθε φορά ώστε να μην σου γίνει συνήθεια που δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Εκτός από την βόλτα με παρέα μπορείς αν επιθυμείς να επιλέξεις να βγεις και μόνος για να σκεφτείς και να χαλαρώσεις. Ότι και αν επιλέξεις να είσαι σίγουρος πως μια σύντομη βόλτα σε καθημερινή βάση θα σε ανανεώσει.

 

Personal Coaching

 

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι μια βοήθεια για να εξελιχθείς μπορείς να δοκιμάσεις και το personal coaching με την Άννα Κονταράτου. Αυτό θα σε βοηθήσει με την διαχείριση χρόνου και χρημάτων, την ισορροπία σε προσωπική και επαγγελματική ζωή αλλά και με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σου. Πρόκειται για μια τεχνική βελτίωσης, σε συνεργασία με τον καταρτισμένο coach, που έχει να σου προσφέρει μόνο θετικά.

 

 

Related posts

Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Καρλόβασι απο τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Το Πυθαγόρειο Θεώρημα του Πολιτισμού

admin

Τα «Αρχέγονα Εδάφη» εσοδείας 2021

admin

Η χιονισμένη Ικαρία

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου -Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

admin

Εντυπωσιάζει ο χιονισμένος Καρβούνης από ψηλά

admin

Τροποποίηση δρομολογίων του “Blue Star Myconos” λόγω των καιρικών συνθηκών

admin

Απολογισμός έργου της πενταετίας από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Ντύθηκε στα λευκά ο Καρβούνης

admin