20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν Σάμου καταγγέλλει την επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει την τριμελή διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου αποτελούμενη απο Κουτσοδόντη Γ.Υφαντή Γ. και
Κοζώνη Α,για τις έγγραφες αναφορές που απέστειλαν προς την 2η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη νομιμότητα της πρόσληψης της μοναδικής γιατρού του Μαραθοκάμπου Καλλιόπης Αμυγδάλου, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο, επικαλούμενο μεταγενέστερο νόμο από εκείνον που είχε προσληφθεί η γιατρός, δίχως να της έχουν κοινοποιηθεί τα έγγραφα.

Οι λόγοι που η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου προέβη στις αναφορές ήταν:

Η γιατρός ζητούσε να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου, το Κέντρο Υγείας όμως δεν διαθέτει καθαρίστριες για τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και έτσι το Τοπικό συμβούλιο Μαραθοκάμπου, έχει διαθέσει μία καθαρίστρια για να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου μία φορά την εβδομάδα .

Όταν η Γιατρός ζήτησε να μη γίνεται η καθαριότητα σε ώρες αιχμής ,ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου έκανε αναφορά στην διοικητική επιτροπή του κέντρου υγείας Καρλοβάσου και εκείνη με τη σειρά της προς ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας .

Το δεύτερο αμάρτημα της Γιατρού συμφωνα με το Σύλλογο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου,ήταν ότι ζητούσε να λάβει την κανονική της άδεια για το διάστημα υπηρετούσε ως αγροτική Γιατρός στο ίδιο ιατρείο (πριν πάρει τη μόνιμη θέση της στον Μαραθόκαμπο)που η υπηρεσία της ποτέ δεν της χορήγησε ως όφειλε.

Για αυτά τα δύο “αμαρτήματα” της ιατρού, η Διοικούσα Επιτροπή έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο προς εξέταση το ερώτημα της νομιμότητας της διορισμού της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη νομοθεσία. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, εκφράζει τον αποτροπιασμό του στην Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου υγείας Καρλοβάσου και στον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου. Τέλος το ΔΣ του Συλλόγου,εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στην Γιατρό Καλλιόπη Αμυγδάλου.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin