20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τον ΦΠΑ

Κινητοποιήση ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά οργανώθηκε σήμερα Τρίτη το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Σάμου,με την συμμέτοχη σωματείων και φορέων του νησιού .

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου όπου οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης, διασχίζοντας τον εμπορικό πεζόδρομο Σάμου,την παραλιακή λεωφόρο για να καταλήξουν στην Πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Από τη ΠΑΣΕΒΕ ο κ. Τίμος Χατζηλαγός ξεκινώντας την ομιλία του,χαρακτήρισε την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ ως ένα απαράδεκτο και απροκάλυπτο αντιλαϊκό μέτρο που θα μεγεθύνει την οικονομική κρίση και την δυσπραγία τόσο στους εργαζόμενους και την λαϊκη οικογένεια,τους ελευθέρους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου η κ.Βάσω Βρυνιώτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση στο ΦΠΑ κατά 30%, και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης  που θα χτυπήσει εκ νέου βαριά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα που ήδη έχει λεηλατηθεί από τα μέχρι τώρα αντιλαϊκά μέτρα και τις μειώσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Ενώ παράλληλα άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας  λόγο για την πιο μεγάλη κοροϊδία.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα των ομιλιών στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Τα αιτήματα της κινητοποιήσης ήταν τα εξής: Διεύρυνση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου. Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Φορολόγηση με 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του έτους η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin