20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Έργα ασφαλτόστρωσης απο την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Γιώργο Κυριαζή, τον προϊστάμενο και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σάμου επισκέφτηκε την επαρχιακή οδό Σάμου-Πυθαγορείου, όπου εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά :

«Το έργο βελτίωσης βατότητας της επαρχιακής οδού Σάμου-Πυθαγορείου που σχεδιάσαμε και εκτελούμε είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και είναι ένα σημαντικό έργο, αφού με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που προβλέπονται, βελτιώνεται ουσιαστικά ένα τμήμα του οδικού δικτύου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Σάμο.

Σε μεγάλα τμήματα προβλέπεται πλήρη ανακατασκευή και νέα διπλή ασφαλτόστρωση. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι εργασίες και στο έργο Βελτίωσης βατότητας του τμήματος της Εθνικής οδού, που διέρχεται από το Καρλόβασι με εργασίες  στο τμήμα της οδού από το Κολυμβητήριο και προς την έξοδο της πόλης.  Έως το τέλος του έτους δημοπρατούμε νέα έργα συντήρησης του Επαρχιακού δικτύου στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ συνολικού ποσού 2.000.000 ευρώ για τη Σάμο και 1.850.00 ευρώ για την Ικαρία και τους Φούρνους, καθώς επίσης και το έργο «εργασίες βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού δικτύου Νομού Σάμου» συνολικού προϋπολογισμού 1.198.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Να σημειώσω τέλος, ότι ως Περιφέρεια έχουμε υποβάλει πρόταση και αναμένουμε έγκριση στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου  για το έργο « βελτίωση και αποκατάσταση Εθνικού και επαρχιακού δικτύου Σάμου»  συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Φιλοδοξούμε έτσι, με την έναρξη του νέου έτους να αρχίσουμε μια νέα εκτεταμένη συντήρηση που θα περιλάβει το σύνολο του δικτύου στα τρία νησιά μας»

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin