Connect with us

Δήμος

O Δήμαρχος Σάμου στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Χίο

Published

on

Τα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος και πως τα βιώνει σήμερα η Σάμος ανέδειξε σήμερα στη Χίο ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, ενόψει του 11ο Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαδικασία είχε τίτλο “Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη” και διεξήχθη παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  της Ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου και Χίου, της Περιφερειάρχου Β.Αιγαίου καθώς και των Δημάρχων Λέσβου – Χίου – Οινουσών.

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών,  αποσύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ από το προσφυγικό –μεταναστευτικό, υιοθέτηση, πάραυτα, μόνιμα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (μέσω της διατήρησης της εξαίρεσης που έχει προβλεφθεί για τα νησιά) υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, τροποποίηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (τροποποίηση του Κανονισμού 2016/369, για τη στήριξη έκτακτης ανάγκης) και  αναθεώρηση του εγκεκριμένου Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 14 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 514/2014) ήταν τα κυριότερα αιτήματα των Δημάρχων.

«Η ενίσχυση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Βορείου Αιγαίου και η, έπειτα από μακρά αναμονή, ουσιαστική εφαρμογή του, είναι τα ελάχιστα που μπορεί να προσφέρει μια πολιτεία στο πολύπαθο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Σάμο», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

«Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία, αντίκειται στις Ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους νησιώτες συμπατριώτες μας, που ζουν και δημιουργούν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Για να προχωρήσει μπροστά μια κοινωνία πρέπει να της εξασφαλίζονται συνθήκες ευνομίας, ευταξίας, κοινωνικής προστασίας και μέριμνας και, βέβαια, αναπτυξιακές προοπτικές», ανέφερε, επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή