18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

O Δήμαρχος Σάμου στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Χίο

Τα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος και πως τα βιώνει σήμερα η Σάμος ανέδειξε σήμερα στη Χίο ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, ενόψει του 11ο Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαδικασία είχε τίτλο “Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη” και διεξήχθη παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  της Ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου και Χίου, της Περιφερειάρχου Β.Αιγαίου καθώς και των Δημάρχων Λέσβου – Χίου – Οινουσών.

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών,  αποσύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ από το προσφυγικό –μεταναστευτικό, υιοθέτηση, πάραυτα, μόνιμα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (μέσω της διατήρησης της εξαίρεσης που έχει προβλεφθεί για τα νησιά) υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, τροποποίηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (τροποποίηση του Κανονισμού 2016/369, για τη στήριξη έκτακτης ανάγκης) και  αναθεώρηση του εγκεκριμένου Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 14 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 514/2014) ήταν τα κυριότερα αιτήματα των Δημάρχων.

«Η ενίσχυση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Βορείου Αιγαίου και η, έπειτα από μακρά αναμονή, ουσιαστική εφαρμογή του, είναι τα ελάχιστα που μπορεί να προσφέρει μια πολιτεία στο πολύπαθο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Σάμο», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

«Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία, αντίκειται στις Ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους νησιώτες συμπατριώτες μας, που ζουν και δημιουργούν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Για να προχωρήσει μπροστά μια κοινωνία πρέπει να της εξασφαλίζονται συνθήκες ευνομίας, ευταξίας, κοινωνικής προστασίας και μέριμνας και, βέβαια, αναπτυξιακές προοπτικές», ανέφερε, επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin