13.9 C
Σάμος
16/04/2024
Πολιτιστικά

Η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου ταξιδεύει στην Καλαμάτα

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ) και η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ) διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των μελών τους  με θέμα: ‘‘ΝΕΡΟ’’.

Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών που η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει κι επιδιώκει να συνεχίσει με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και προβολή της φωτογραφικής τέχνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία κι έκφραση των μελών των φωτογραφικών ομάδων Καλαμάτας και Σάμου, να καταδείξει την καθοριστική συμβολή του νερού στη ζωή και την ανάπτυξη κάθε φυτικού και ζωικού οργανισμού, συνεπώς και του ανθρώπου. Σε αυτό, άλλωστε, ο άνθρωπος οφείλει όχι μόνο την ύπαρξή του ως βιολογικού όντος αλλά και την προσωπική, κοινωνική και πνευματική πρόοδό του, καθώς το υγρό στοιχείο ανέκαθεν αποτελούσε πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και δρόμο επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλους πολιτισμούς, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή στο κοινό έως τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

‘‘…Τα ποτάμια του σύμπαντος,

δεν έχουνε κοίτες. Βυθίζονται. Τρέχουνε

μέσα από σένα…’’

Νικηφόρος Βρεττάκος

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin