24.4 C
Σάμος
30/09/2023
Σαμιακά

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Σάμο για τη θαλάσσια ρύπανση

Ακαδημαϊκοί και κινηματογραφικό συνεργείο από το Open University της Βρετανίας, ολοκλήρωσαν σήμερα στη Σάμο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, τα γυρίσματα για ένα Virtual Field Course (διαδικτυακό μάθημα έρευνας πεδίου) το οποίο θα ενταχθεί στο πλαίσιο του διδακτέου μαθήματος «Περιβάλλον και Κοινωνία».
Το Open University, το μεγαλύτερο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, λειτουργεί ως ανοιχτό πανεπιστήμιο και σε αυτό φοιτούν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές/ έτος. 

Το Virtual Field Course επικεντρώθηκε στη ρύπανση της Μεσογείου από τα πλαστικό, τις μεθόδους εντοπισμού και ανάλυσης των πλαστικών και μικροπλαστικών ρύπων, αλλά και τις μεθόδους στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων. Παράλληλα έμφαση δόθηκε στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και την ευθύνη των πολιτών όσον αφορά στο σύνθετο πρόβλημα της ανεπαρκούς διαχείρισης των πλαστικών ρύπων.

Related posts

Εόρτια εκδήλωση του καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος πόλεως Σάμου

admin

Ζήτησαν απο τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο την αποσυμφόρηση της Σάμου

admin

Πρώτο ταξίδι του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο

admin

Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια» – Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin

Ευ και chef προτείνουν «Samos Nectar» και «Ερημίτη»

admin

Η 79 ΑΔΤΕ για την άσκηση “Παρμενίων 2023”

admin

Η Ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου κοντά στους Πλημμυροπαθείς

admin

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Βαθέoς

admin

Ο Πύργος Λογοθέτη Λυκούργου θα παραμείνει κλειστός λόγω απουσίας φυλακτικού προσωπικού

admin