20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σάμου

Με κυριότερα θέματα την γνωμοδότηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και για το  Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2018 καθώς και την εκκίνηση Διαδικασίας Εκπόνησης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου Δήμου Σάμου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης ενημερώθηκαν από την Διεύθυνση Προγραμματισμού και από το Τμήμα Προϋπολογισμού του Δήμου Σάμου για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του έτους 2018. Η εκκίνηση της διαδικασίας Εκπόνησης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου από το Δήμο Σάμου, προσδιορίστηκε από τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των μελών, το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Δήμου σε επίπεδο προετοιμασίας και στρατηγικής. Ο Δήμαρχος Σάμου ανακοίνωσε την διεύρυνση της υφιστάμενης επιτροπής και την συγκρότηση ομάδων εργασίας υπό την επίβλεψη και διεύθυνση των αρμοδίων υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση έτυχε της ομόφωνης έγκρισης της Επιτροπής Διαβούλευσης. Η εκκίνηση της Διαδικασίας Εκπόνησης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου Σάμου, είναι το πρώτο θέμα συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριελάμβαναν την υλοποίηση του έργου “Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου ΞΕΝΙΑ “,  τις προτάσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου,  όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ενημερώθηκαν για τα έργα που έχουν συμπεριληφθεί ήδη σε αυτό. Επίσης, σημαντικό θέμα αποτέλεσε η συζήτηση γύρω από τις ενέργειες του Δήμου Σάμου για την υλοποίηση του προγράμματος της Ανακύκλωσης καθώς και η ενημέρωση του κοινού για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά από τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη  Αγγελόπουλο για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και αναφέρθηκε στην σχετική Μελέτη της Κ.Ε.Δ.Ε. στον χάρτη Νησιωτικότητας και στην προσφυγή που έχουν ασκήσει και καταθέσει οι 43 νησιωτικοί Δήμοι με συντονιστή τον Δήμο Σάμου.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin