16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Σώσε μια ζωή …

Με τίτλο «Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, μαζί με το τμήμα Αιμοδοσίας  του Γενικού Νοσοκομείου και τον Σύλλογο «΄Οραμα Ελπίδας» στην πόλη της Σάμου, με στόχο την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας κα Βάσω Ευστρατίου, που παρουσίασε τους ομιλητές μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου. Μίλησαν κατά σειρά, επίσης ο κος Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος-Ογκολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας» και η κα Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος, υπεύθυνη για το αρχείο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συνεργάτις του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή   όταν δύο γυναίκες, συμπατριώτισές μας, που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση, περιέγραψαν στιγμές από την εμπειρία τους με την νόσο και την θεραπεία της, η κα Νίκη Μακρή, φιλόλογος, 22 χρόνια μετά την μεταμόσχευση και η κα Μαρία Ρήγα 3 χρόνια μετά.

Μετά το τέλος και την επίδοση αναμνηστικών στους δύο προσκεκλημένους από τον αντιπεριφερειάρχη, ο κ.Γραφάκος, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. ΄Ακρως συγκινητικό και το οπτικό υλικό που προβλήθηκε από διάφορες περιπτώσεις κυρίως παιδιών που θεραπεύτηκαν, όπως και ένα βίντεο, με την πρώτη εθελόντρια μυελού των οστών στην Ελλάδα.

 

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

ΕΡΑ ΑΙΓΑΊΟΥ

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin