Διαμαρτυρία κατοίκων νησιών του βορείου Αιγαίου

240

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής,για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

350 περίπου πολίτες από τα νησιά του βορείου Αιγαίου βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Οι δήμαρχοι μετέβησαν στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου,ενώ υπήρξε και  συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν :

– Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας,

– Η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων,

– και η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε σχετικά: “Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.
ΟΧΙ πια απελπισμένοι πολίτες, ΟΧΙ πια εγκλωβισμένοι πρόσφυγες!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη σημερινή διαμαρτυρία των νησιωτών δήλωσε:

“Πολίτες από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο διαμαρτύρονται αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πνίγουν τα νησιά. Και 450 εκατομμύρια ευρώ μας περιμένουν στα ταμεία της ΕΕ.”