18.9 C
Σάμος
31/05/2023
Σαμιακά

Κατάληψη φοιτητών στο Καρλόβασι

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  η γενική συνέλευση των καθηγητών του ΜΠΕΣ αποφάσισε να στερήσει από τους επί πτυχίω συναδέλφους μας το δικαίωμα στην εμβόλιμη εξεταστική του Φεβρουαρίου (εξεταστική στην οποία μπορούν να εξεταστούν όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως του εξαμήνου στο οποίο διδάχτηκαν).
Μετά από πιέσεις των φοιτητών που συμμετείχαν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου τους σήμερα 7 Δεκεμβρίου έγινε νέα γενική συνέλευση των καθηγητών, παρουσία του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου όπου απορρίφθηκαν εκ νέου τα αιτήματα μας.

Την ώρα που για να σπουδάσουμε και να καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας τις σπουδές μας, οι γονείς μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για τουλάχιστον 5 χρόνια, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, η δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, την ίδια αυτή ώρα οι κύριοι και οι κυρίες καθηγητές και καθηγήτριες βάζουν ένα ακόμη, μεγάλο, εμπόδιο μπροστά στο στόχο της ολοκλήρωσης των σπουδών μας.

Με μία ακατανόητη απόφαση κόβουν την εμβόλιμη εξεταστική και καθυστερούν ακόμη περισσότερο δεκάδες από εμάς από την απόκτηση του πτυχίου τους.
Σε αυτό το ζήτημα οι καθηγητές θα έπρεπε να είναι μαζί μας κι όχι απέναντί μας, όπως και συνολικά στον αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για πτυχίο με αξία, δουλειά με δικαιώματα.
Είναι κατακτημένο δικαίωμα των επί πτυχιω φοιτητών να μπορούν να διευκολύνονται με την εξέταση μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο.
Να μην περάσει!
Απαιτούμε:
– Να ανακληθεί εδώ και τώρα αυτή η απαράδεκτη απόφαση και να δωθούν κανονικά οι εμβόλιμες και τον Φλεβάρη και τον Ιούνη.
– Να πάρει θέση ο πρύτανης για το ζήτημα και ως πρύτανης και ως καθηγητής του Τμήματος.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου και μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας το κτήριο της γραμματείας τελεί υπό κατάληψη. Καλούμε τους φοιτητές να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους επί πτυχίο φοιτητές απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στα μικρά έτη που θα βρεθούν κι αυτοί αντιμέτωποι με μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
Απευθυνόμαστε στους φορείς και τους συλλόγους της Σάμου για να μας στηρίξουν και αυτοί στο δίκαιο αγώνα μας.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. του ΜΠΕΣ

Related posts

Πρωτάθλημα Tang Soo Do: Χρυσό μετάλλιο για τον Θοδωρή Βακεντή, Χάλκινο ο Γιάννης Πατηνιώτης

admin

H Μητρόπολη Σάμου τέλεσε Ιερά παράκληση για τον φωτισμό των υποψηφίων των πανελλαδικών

admin

Σάμος: Απεγκλωβισμός μεταναστών από το εξαιρετικά δύσβατο φαράγγι του Μεγάλου Σεϊτανιού

admin

Πανελλήνιες 2023: Οι πιο πρακτικές συμβουλές για υποψηφίους πριν και κατά τη διάρκεια της εξέτασης

admin

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος απαντά στον Δήμο Αν. Σάμου: Εξαιρείται ο βασικός αγροτικός οδικός άξονας του Καρβούνη

admin

Το Apollo βράβευσε μετά απο 4 χρόνια τα καλύτερα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στη Σάμο

admin

Αναγκαία η κατασκευή e-shop και η προβολή στο διαδίκτυο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Αγώνες Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων “4ο Tour de Samo” 2023 στη Σάμο το τριήμερο 2-5 Ιουνίου

admin

Για 7η συνεχόμενη χρονιά στη Σάμο «The Distinguisted Gentleman’s Ride»

admin