21.1 C
Σάμος
02/12/2023
Σαμιακά

«Αστακός» τα λιμάνια της Σάμου

Προσαρμοσμένα στους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, θα είναι σε λίγο διάστημα τα λιμάνια της Σάμου,καθώς δόθηκε το πράσινο φως με την υπογραφή προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ ∆ήµου Σάµου και ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Σάµου,για να κινηθούν οι διαδικασίες για την προµήθεια συστηµάτων ασφαλείας ,που θα τοποθετηθούν σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, με  την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» για έργα ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών,που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.   Για την περιοχή μας ,αφορά έργα για θαλάσσιους λιμένες, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με δυνητικούς δικαιούχους το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου και το Λιμενικό Ταμείο Σάμου. Στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις σε λιμένες εθνικής σημασίας και μείζονος ενδιαφέροντος όπως τονίζεται από την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης τέλος Σεπτεμβρίου 2017  δήλωνε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χρηματοδοτούμε δράσεις για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αναβάθμισης λιμένων της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη,θα παρουσιάσουν πρόταση ύψους 1,36 εκατ. ευρώ, με καταλυτική ημερομηνία η Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018. Για  το λόγο αυτό  έγινε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σάμου και Λιμενικού Ταμείου.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (Σ.Α.Λ.Ε.), που είναι σύμφωνο με τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS).

Σύντομα, σε πρώτη φάση το  λιμάνι Βαθέως Σάμου,θα υπάρχουν ολοκληρωμένα συστήµατα ασφαλείας -επιτήρησης,με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα ελέγχει και θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το τι γίνετε στο χώρο.

Τα συστήµατα ασφαλείας που θα προμηθευτεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου είναι : Σύστημα  ελέγχου και επικοινωνιών µε τεχνολογίες κλειστού κυκλώµατος τηλεόρασης, ελέγχου πρόσβασης οχηµάτων, συστηµάτων ακτινοσκοπικού ελέγχου πρόσβασης επιβατών- χειραποσκευών, κινητών οικίσκων ελέγχου ασφαλείας, κινητών φρακτών ασφαλείας, συστηµάτων ανακοινώσεων, συστηµάτων εναλλακτικής τροφοδοσίας, σύμφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.

Η υλοποίηση του έργου είναι  εξαιρετικά σημαντική ,καθώς,θα βοηθήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας,λόγω και της άσχημης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Πλέον με αυτό τον τρόπο,τα λιμάνια μας, θα παρέχουν πλήρη ασφάλεια σε επιβάτες, πλοία και επισκέπτες.

 

 

 

Related posts

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

admin

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

admin

Επιμελητήριο Σάμου: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»,

admin

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

admin

Τα δρομολόγια του “Νήσος Κάλυμνος” για Σάμο

admin

Αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης για την υγεία στη Σάμο

admin

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Καρλοβάσου κατά της Covid-19

admin

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στη Θεσσαλονίκη για τον Εορτασμό της 111ης επετείου από της Ενσωματώσεως της Σάμου μετά της Μητρός Ελλάδος από τον Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης “Πυθαγόρας”

admin

Παραμένει Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου ο Μάνος Βαλής

admin