27.2 C
Σάμος
14/08/2022
Σαμιακά

«Αστακός» τα λιμάνια της Σάμου

Προσαρμοσμένα στους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, θα είναι σε λίγο διάστημα τα λιμάνια της Σάμου,καθώς δόθηκε το πράσινο φως με την υπογραφή προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ ∆ήµου Σάµου και ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Σάµου,για να κινηθούν οι διαδικασίες για την προµήθεια συστηµάτων ασφαλείας ,που θα τοποθετηθούν σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, με  την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» για έργα ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών,που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.   Για την περιοχή μας ,αφορά έργα για θαλάσσιους λιμένες, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με δυνητικούς δικαιούχους το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου και το Λιμενικό Ταμείο Σάμου. Στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις σε λιμένες εθνικής σημασίας και μείζονος ενδιαφέροντος όπως τονίζεται από την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης τέλος Σεπτεμβρίου 2017  δήλωνε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χρηματοδοτούμε δράσεις για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αναβάθμισης λιμένων της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη,θα παρουσιάσουν πρόταση ύψους 1,36 εκατ. ευρώ, με καταλυτική ημερομηνία η Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018. Για  το λόγο αυτό  έγινε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σάμου και Λιμενικού Ταμείου.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (Σ.Α.Λ.Ε.), που είναι σύμφωνο με τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS).

Σύντομα, σε πρώτη φάση το  λιμάνι Βαθέως Σάμου,θα υπάρχουν ολοκληρωμένα συστήµατα ασφαλείας -επιτήρησης,με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα ελέγχει και θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το τι γίνετε στο χώρο.

Τα συστήµατα ασφαλείας που θα προμηθευτεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου είναι : Σύστημα  ελέγχου και επικοινωνιών µε τεχνολογίες κλειστού κυκλώµατος τηλεόρασης, ελέγχου πρόσβασης οχηµάτων, συστηµάτων ακτινοσκοπικού ελέγχου πρόσβασης επιβατών- χειραποσκευών, κινητών οικίσκων ελέγχου ασφαλείας, κινητών φρακτών ασφαλείας, συστηµάτων ανακοινώσεων, συστηµάτων εναλλακτικής τροφοδοσίας, σύμφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.

Η υλοποίηση του έργου είναι  εξαιρετικά σημαντική ,καθώς,θα βοηθήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας,λόγω και της άσχημης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Πλέον με αυτό τον τρόπο,τα λιμάνια μας, θα παρέχουν πλήρη ασφάλεια σε επιβάτες, πλοία και επισκέπτες.

 

 

 

Related posts

Γυρίζει σε όλη τη Σάμο με την σημαία στο χέρι φωνάζοντας “Μετανοείτε”

admin

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Σάμο και στη Χίο

admin

Νέα άφιξη στα Σεϊτάνια

admin

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 85χρονος από παραλία του Μαραθοκάμπου

admin

Τα αστέρια υποκλίνονται στην απαράμιλλη ομορφιά της Σάμου

admin

Αφημένες στην τύχη τους οι ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη πόλη της Σάμου 

admin

Δωρεά απορριμματοφόρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Fraport Greece: Μειωμένη κατά 6,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Σάμου τον Ιούλιο

admin

Με αίθριο καιρό και κανονικές θερμοκρασίες ο εορτασμός του 15Αύγουστου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα