20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

«Αστακός» τα λιμάνια της Σάμου

Προσαρμοσμένα στους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, θα είναι σε λίγο διάστημα τα λιμάνια της Σάμου,καθώς δόθηκε το πράσινο φως με την υπογραφή προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ ∆ήµου Σάµου και ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Σάµου,για να κινηθούν οι διαδικασίες για την προµήθεια συστηµάτων ασφαλείας ,που θα τοποθετηθούν σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, με  την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» για έργα ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών,που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.   Για την περιοχή μας ,αφορά έργα για θαλάσσιους λιμένες, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με δυνητικούς δικαιούχους το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου και το Λιμενικό Ταμείο Σάμου. Στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις σε λιμένες εθνικής σημασίας και μείζονος ενδιαφέροντος όπως τονίζεται από την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης τέλος Σεπτεμβρίου 2017  δήλωνε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χρηματοδοτούμε δράσεις για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αναβάθμισης λιμένων της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη,θα παρουσιάσουν πρόταση ύψους 1,36 εκατ. ευρώ, με καταλυτική ημερομηνία η Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018. Για  το λόγο αυτό  έγινε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σάμου και Λιμενικού Ταμείου.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (Σ.Α.Λ.Ε.), που είναι σύμφωνο με τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS).

Σύντομα, σε πρώτη φάση το  λιμάνι Βαθέως Σάμου,θα υπάρχουν ολοκληρωμένα συστήµατα ασφαλείας -επιτήρησης,με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα ελέγχει και θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το τι γίνετε στο χώρο.

Τα συστήµατα ασφαλείας που θα προμηθευτεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου είναι : Σύστημα  ελέγχου και επικοινωνιών µε τεχνολογίες κλειστού κυκλώµατος τηλεόρασης, ελέγχου πρόσβασης οχηµάτων, συστηµάτων ακτινοσκοπικού ελέγχου πρόσβασης επιβατών- χειραποσκευών, κινητών οικίσκων ελέγχου ασφαλείας, κινητών φρακτών ασφαλείας, συστηµάτων ανακοινώσεων, συστηµάτων εναλλακτικής τροφοδοσίας, σύμφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.

Η υλοποίηση του έργου είναι  εξαιρετικά σημαντική ,καθώς,θα βοηθήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας,λόγω και της άσχημης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Πλέον με αυτό τον τρόπο,τα λιμάνια μας, θα παρέχουν πλήρη ασφάλεια σε επιβάτες, πλοία και επισκέπτες.

 

 

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin