15.9 C
Σάμος
01/03/2024
Σαμιακά

Καταγγελία στον Υπουργό Υγείας για το Ιατρείο Μαραθοκάμπου

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας προέβησαν η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος ΟΓΕ) για τις  ενέργειες εις βάρος της μόνιμης ιατρού της Δημοτικής Ενότητας.

Στην καταγγελία τους,κάνουν λόγο για  μια σειρά συντονισμένων ενεργειών κατά της μόνιμης ιατρού,απο την τριμελή Διοικούσα  Επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση – καταγγελία:

Συμπολίτισσες-Συμπολίτες
Η λειτουργία του Π.Ι Μαραθοκάμπου, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2017, ως Κέντρο Εφημεριών, αποτελεί κατάκτηση για το χωριό μας. Μιας κατάκτησης που κανένας δεν μας χάρισε, αντίθετα την έφεραν οι μακροχρόνιοι αγώνες της Λαϊκής Επιτροπής, της Ομάδας Γυναικών Μαραθοκάμπου, του Σωματείου Οικοδόμων, του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, αλλά κυρίως η συμμετοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού μας.
Θυμίζουμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις με το Διοικητή του Νοσοκομείου, τις κινητοποιήσεις στη 2η ΥΠΕ Πειραιά, τη συλλογή υπογραφών και μια σειρά ποικίλλων δράσεων, που οδήγησαν τελικά στην κατάκτηση της μονίμου Γιατρού και την μετατροπή του Π.Ι σε Κέντρο Εφημεριών.

Θυμίζουμε επίσης, ότι επί χρόνια πριν στις περισσότερες από αυτές τις διεκδικήσεις η απάντηση των διοικούντων ήταν στερεότυπη και έλεγε:
” αυτά που ζητάτε ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν”. Όσο όμως και αν προσπάθησαν να μας πείσουν πως τίποτε δεν γίνεται και πως δεν μπορούμε να πετύχουμε λύση για εμάς και τα παιδιά μας, εμείς αποδείξαμε ότι οι λαϊκοί αγώνες έχουν αργά ή γρήγορα αποτέλεσμα.

Ύστερα από όλα αυτά, συμπολίτισσες-συμπολίτες, και με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβασίων (δυο μέλη της οποίας είναι συμπολίτες μας) και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου. Αυτοί μας απέκρυψαν στην παράσταση που κάναμε στις 3/5/17 για την επίλυση προβλημάτων του Π.Ι ότι είχαν ήδη στείλει από τις 19/4/17 αναφορά-καταγγελία στο Υπουργείο για την γιατρό και όλα αυτά χωρίς καμία κοινοποίηση στην ίδια. Και όλο το χωριό αναρωτιέται το γιατί. Γιατί κυνηγάνε τη γιατρό αντί να προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που έχουμε στο Π.Ι του χωριού, ώστε να λειτουργεί σωστά σε 24ωρη βάση. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την άδικη επίθεση; Έδωσαν μάλιστα πρόσφατα στην ηλεκτρονική δημοσιότητα πολυσέλιδο κείμενο στο οποίο από τη μια κατακεραυνώνουν το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί την εργαζόμενη, μέλος του, από την άλλη όμως αποκρύπτουν από αυτό το δημοσίευμά τους ότι το ερώτημα που απέστειλαν στην προϊστάμενη αρχή για την γιατρό δεν αφορούσε μόνο το ζήτημα της αδείας της, αλλά είχε και δεύτερο σκέλος: την νομιμότητα της πρόσληψης της.
Συμπολίτισσες-Συμπολίτες

Καταγγέλλουμε την κάθε είδους ενέργεια εις βάρος της μόνιμης ιατρού του Μαραθοκάμπου, απ’ όπου και αν προέρχεται, και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό της όπως και σε κάθε εργαζόμενο που άδικα και αναίτια διώκεται αφού προηγουμένως έχουν καταπατηθεί τα εργασιακά του δικαιώματα. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδια αρχή να πάρει θέση για την δίωξη της εργαζομένης αλλιώς η ευθύνη για ότι συμβεί θα είναι ολόκληρη δική τους.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε για το χωριό μας και το νησί μας:

• Πλήρη στελέχωση του Π.Ι Μαραθοκάμπου με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
• Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
• Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
• Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
• Η υγεία και η πρόνοια να έχουν ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από το κράτος.
Μαραθόκαμπος
27/11/2017

Related posts

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

ΚΕΔ Σάμου: Σύλληψη ατόμου για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin

ΔΕΔΔΗΕ : Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

admin

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Παράταση στη διασύνδεση του POS με τις ταμειακές μηχανές ζητά το Επιμελητήριο Σάμου

admin