Connect with us

Σαμιακά

Καταγγελία στον Υπουργό Υγείας για το Ιατρείο Μαραθοκάμπου

Published

on

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας προέβησαν η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος ΟΓΕ) για τις  ενέργειες εις βάρος της μόνιμης ιατρού της Δημοτικής Ενότητας.

Στην καταγγελία τους,κάνουν λόγο για  μια σειρά συντονισμένων ενεργειών κατά της μόνιμης ιατρού,απο την τριμελή Διοικούσα  Επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση – καταγγελία:

Συμπολίτισσες-Συμπολίτες
Η λειτουργία του Π.Ι Μαραθοκάμπου, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2017, ως Κέντρο Εφημεριών, αποτελεί κατάκτηση για το χωριό μας. Μιας κατάκτησης που κανένας δεν μας χάρισε, αντίθετα την έφεραν οι μακροχρόνιοι αγώνες της Λαϊκής Επιτροπής, της Ομάδας Γυναικών Μαραθοκάμπου, του Σωματείου Οικοδόμων, του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, αλλά κυρίως η συμμετοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού μας.
Θυμίζουμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις με το Διοικητή του Νοσοκομείου, τις κινητοποιήσεις στη 2η ΥΠΕ Πειραιά, τη συλλογή υπογραφών και μια σειρά ποικίλλων δράσεων, που οδήγησαν τελικά στην κατάκτηση της μονίμου Γιατρού και την μετατροπή του Π.Ι σε Κέντρο Εφημεριών.

Θυμίζουμε επίσης, ότι επί χρόνια πριν στις περισσότερες από αυτές τις διεκδικήσεις η απάντηση των διοικούντων ήταν στερεότυπη και έλεγε:
” αυτά που ζητάτε ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν”. Όσο όμως και αν προσπάθησαν να μας πείσουν πως τίποτε δεν γίνεται και πως δεν μπορούμε να πετύχουμε λύση για εμάς και τα παιδιά μας, εμείς αποδείξαμε ότι οι λαϊκοί αγώνες έχουν αργά ή γρήγορα αποτέλεσμα.

Ύστερα από όλα αυτά, συμπολίτισσες-συμπολίτες, και με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβασίων (δυο μέλη της οποίας είναι συμπολίτες μας) και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου. Αυτοί μας απέκρυψαν στην παράσταση που κάναμε στις 3/5/17 για την επίλυση προβλημάτων του Π.Ι ότι είχαν ήδη στείλει από τις 19/4/17 αναφορά-καταγγελία στο Υπουργείο για την γιατρό και όλα αυτά χωρίς καμία κοινοποίηση στην ίδια. Και όλο το χωριό αναρωτιέται το γιατί. Γιατί κυνηγάνε τη γιατρό αντί να προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που έχουμε στο Π.Ι του χωριού, ώστε να λειτουργεί σωστά σε 24ωρη βάση. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την άδικη επίθεση; Έδωσαν μάλιστα πρόσφατα στην ηλεκτρονική δημοσιότητα πολυσέλιδο κείμενο στο οποίο από τη μια κατακεραυνώνουν το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί την εργαζόμενη, μέλος του, από την άλλη όμως αποκρύπτουν από αυτό το δημοσίευμά τους ότι το ερώτημα που απέστειλαν στην προϊστάμενη αρχή για την γιατρό δεν αφορούσε μόνο το ζήτημα της αδείας της, αλλά είχε και δεύτερο σκέλος: την νομιμότητα της πρόσληψης της.
Συμπολίτισσες-Συμπολίτες

Καταγγέλλουμε την κάθε είδους ενέργεια εις βάρος της μόνιμης ιατρού του Μαραθοκάμπου, απ’ όπου και αν προέρχεται, και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό της όπως και σε κάθε εργαζόμενο που άδικα και αναίτια διώκεται αφού προηγουμένως έχουν καταπατηθεί τα εργασιακά του δικαιώματα. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδια αρχή να πάρει θέση για την δίωξη της εργαζομένης αλλιώς η ευθύνη για ότι συμβεί θα είναι ολόκληρη δική τους.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε για το χωριό μας και το νησί μας:

• Πλήρη στελέχωση του Π.Ι Μαραθοκάμπου με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
• Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
• Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
• Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
• Η υγεία και η πρόνοια να έχουν ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από το κράτος.
Μαραθόκαμπος
27/11/2017

Comments

comments

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Published

on

By

Την Τετάρτη 21/04/2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών με ωράριο 15:00μμ-18:00μμ. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ!

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το Αίμα.

Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε  ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Δώσε αίμα χάρισε ζώη!!

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το Covid-19.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

Published

on

By

Το Μουσικό σχολείο Σάμου συμμετείχε στο διαγωνισμό της δράσης ¨Μαθαίνω Επιστήμη μέσα από το θέατρο»  και για 3η συνεχόμενη χρονιά διακρίθηκε. Φέτος, η βιντεοσκοπημένη παράσταση, μαθητών της Α΄Γυμνασίου, με θέμα την αξία της αιμοδοσίας και τίτλο «Ζωή απ’ τη ζωή μου» απέσπασε το Βραβείο Μουσικής Επένδυσης.

Δείτε την παράσταση:

Στο τέλος του βίντεο ακούγεται το τραγούδι «Δώσε αίμα» βασισμένο στη μουσική του Despacito, σε στίχους των μαθητριών Λήδας Σκάλκου και Αγγελικής Χριστοδουλάκη και ενορχήστρωση, εκτέλεση και ηχοληψία του καθηγητή θεωρητικών μαθημάτων Γιώργου Κουμαραδιού. Στο βίντεο τραγουδούν μαζί με τις προαναφερόμενες και οι μαθήτριες Μαργαρίτα Μενγκ και Κατερίνα Χαϊνη. Φιλική συμμετοχή ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Σάμου Δημήτρης Τσιαγκλής (ηλεκτρική κιθάρα).

 

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης:

 

Παίζουν:

Καραδημητρίου Σοφία – Νέα αιμοδότρια

Μενγκ Μαργαρίτα – Αδελφή αιμοδότριας

Κωνσταντάτου Ευαγγελία – Νοσηλεύτρια

Σκάλκου Λήδα-Ματρώνα – Έμπειρη νοσηλεύτρια

Χαϊνη Κατερίνα – Γιατρός 1

Χριστοδουλάκη Αγγελική – Γιατρός 2

Αποστολοπούλου Χριστίνα – Ασθενής

Λιάχνη Ελευθερία-Αμαλία – Δημοσιογράφος

Δημητρέλιας Χρυσοβαλάντης-Ανδρεάς – Δημοσιογράφος

Καπλαντζής Κωνσταντίνος – φωνή διαφήμισης

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ꞉ Περρή Ελένη (Μουσικός- Μ.Σ. Σάμου), Μαυρίκη Κωνσταντίνα (μαθήτρια)

ΣΕΝΑΡΙΟ꞉ Λιάχνη Ελευθερία-Αμαλία (Μαθήτρια), Δουτσίνη Λαμπρινή (Φιλόλογος- Μ.Σ. Σάμου), Παπαδοπούλου Βασιλική (Αγγλικών –ΔΙΔΕ ΣΑΜΟΥ)

ΣΚΗΝΙΚΑ꞉ Μαθητές

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Αποστολοπούλου Χριστίνα,  Λιάχνη Ελευθερία-Αμαλία, Μενγκ Μαργαρίτα, Μπούζι Αλεξάνδρα, Φιλιάκου Γραμματική, Χριστοδουλάκη Αγγελική

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Μενγκ Μαργαρίτα, Σκάλκου Λήδα-Ματρώνα, Χαϊνη Κατερίνα, Χριστοδουλάκη Αγγελική

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: Γιώργος Κουμαραδιός (Μουσικός – Μ.Σ. Σάμου)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ꞉ Κουμούτση Σοφία (Μαθηματικός- Μ.Σ. Σάμου), Δουτσίνη Λαμπρινή (Φιλόλογος – Μ.Σ. Σάμου)

Θερμές ευχαριστίες στο κανάλι ΣΑΤ για την πραγματοποίηση του μοντάζ!

Πηγή: blogs.sch.gr

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

Published

on

By

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ευχαριστεί τη φιλανθρωπική οργάνωση GoFundMe για τη δωρεά 13.000 ευρώ τα οποία αξιοποιήθηκαν για την αγορά 181 tablet και διανεμήθηκαν σε μαθητές του νησιού μας σε δύο δόσεις (Δεκέμβριο και Απρίλιο ), με σκοπό την υποστήριξη της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί μας, αλλά και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας λόγω της πανδημίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αξιέπαινες τέτοιες έμπρακτες κινήσεις στήριξης και αλληλοβοήθειας.

Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Σάμου  ευχαριστεί για την προσφορά τόσο τους δωρητές , όσο και τις ενέργειες των κυριών Ελένης Καλτάκη, Dora Papoutsakis και Doris DonlouRichmond για την ολοκλήρωση όλης αυτής της προσπάθειας  και σας εύχεται καλή συνέχεια στο έργο σας!» αναφέρει ο  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά7 ημέρες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή