28.3 C
Σάμος
19/08/2022
Σαμιακά

Τίθεται θέμα με την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου;

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου,στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (13-12) , ζήτησε τη θετική γνωμοδότηση του Σώματος αναφορικά με την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ Καρλοβάσου.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Σαμιακής Πολιτείας κ Αναστάσιος Κοζώνης και μέλος της Διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβάσου. Ο κ. Κοζώνης ενημέρωσε το Σώμα ότι, με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Α 140 2/16-11 του 2017 για τα ζητήματα εφημεριών και το ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και ειδικότερα αναφορικά με το άρθρο 4 παράγραφος 5 του εν λόγου Νόμου όπου αναφέρεται με απόφαση του υπουργού υγείας μετά από εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ ορίζονται τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες υγείας των ΔΥ.ΠΕ που λειτουργούν και εφημερεύουν σε 24ωρη βάση με την ίδια ή όμοια απόφαση καθορίζονται και εξειδικεύεται ο χρόνος και ο τρόπος οργάνωσης των εφημεριών μονάδων.

Σε αναμονή των σχετικών αποφάσεων, ζήτησε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για την μελλοντική απόφαση που θα λάβει ο υπουργός για 24ωρη εφημέρευση των Κέντρων Υγείας.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου εξήγησε την γεωγραφική θέση του Κ.Υ (χιλιομετρικές αποστάσεις, οι οποίες καθιστούν χρονοβόρα την επικοινωνία μεταξύ της δυτικής Σάμου με το νοσοκομείο της Σάμου) και τους οικονομικούς λόγους(το λιμάνι Καρλοβάσου αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών από το εξωτερικό,ο Κάμπος Μαραθοκαμπου αποτελεί επί σειρά ετών τουριστική περιοχή ) που κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας και εφημερίες του φορέα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας .

Το θέμα συζητήθηκε για περίπου δυο ώρες στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου με τους συμβούλους να ζητούν από τον κ. Κοζώνη, περισσότερες εξηγήσεις επι του θέματος, αν υπάρχει κάποια πληροφορία για πιθανό κίνδυνο να σταματήσει να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως το Κ.Υ. Καρλοβάσου  Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Τελικά για το θέμα , το δημοτικό συμβούλιο Σάμου ψήφισε κατά πλειοψηφία θετικά επί της εισηγήσεως, η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου ζήτησε την πλήρη επάνδρωση του Κέντρου Υγείας, ενώ η δημοτική σύμβουλος Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή ζήτησε την αναβολή του θέματος και να επανέλθει ξανά προς συζήτηση, μαζί με τα υπαρκτά και όχι υποθετικά προβλήματα του Κ.Υ και του Νοσοκομείου γιατί η λειτουργία αυτών των δομών είναι αλληλένδετη λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, το δε Κ Υ αλληλοκαλύπτει και συνυπεικουρεί στην λειτουργία του Νοσοκομείου καλώς ή κακώς.

Γιατί ζητείται η άποψη του δημοτικού Συμβουλίου Σάμου,για την ανάγκη 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, από την στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου λειτουργεί σε 24ωρη βάση;

Μένει να δούμε,αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή η όχι.

 

 

 

 

Related posts

Ο τρύγος, κάποτε στη Σάμο

admin

Η «Aegean Regatta 2022» ανοίγει πανιά με ρεκόρ 62 συμμετοχών στο Αιγαίο

admin

Κήρυξη της Κοινότητας Μαραθοκάμπου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

admin

50 χρόνια εκκλησιαστικό γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

ΕΛ.ΑΣ: 586 νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών έχουν συλληφθεί στη Σάμο (από 01-01-2022 έως 18-08-2022)

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Στο Ποτοκάκι για διακοπές η Έλλη Κοκκίνου

admin

Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών από 22.8.22 έως και 27.8.22

admin

Παρίσι: Παρουσίαση της Πυθαγόρειας Σύνδεσης ενόψει του Φεστιβάλ μουσικής και μαθηματικών στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα