16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Τίθεται θέμα με την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου;

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου,στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (13-12) , ζήτησε τη θετική γνωμοδότηση του Σώματος αναφορικά με την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ Καρλοβάσου.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Σαμιακής Πολιτείας κ Αναστάσιος Κοζώνης και μέλος της Διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβάσου. Ο κ. Κοζώνης ενημέρωσε το Σώμα ότι, με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Α 140 2/16-11 του 2017 για τα ζητήματα εφημεριών και το ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και ειδικότερα αναφορικά με το άρθρο 4 παράγραφος 5 του εν λόγου Νόμου όπου αναφέρεται με απόφαση του υπουργού υγείας μετά από εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ ορίζονται τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες υγείας των ΔΥ.ΠΕ που λειτουργούν και εφημερεύουν σε 24ωρη βάση με την ίδια ή όμοια απόφαση καθορίζονται και εξειδικεύεται ο χρόνος και ο τρόπος οργάνωσης των εφημεριών μονάδων.

Σε αναμονή των σχετικών αποφάσεων, ζήτησε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για την μελλοντική απόφαση που θα λάβει ο υπουργός για 24ωρη εφημέρευση των Κέντρων Υγείας.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου εξήγησε την γεωγραφική θέση του Κ.Υ (χιλιομετρικές αποστάσεις, οι οποίες καθιστούν χρονοβόρα την επικοινωνία μεταξύ της δυτικής Σάμου με το νοσοκομείο της Σάμου) και τους οικονομικούς λόγους(το λιμάνι Καρλοβάσου αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών από το εξωτερικό,ο Κάμπος Μαραθοκαμπου αποτελεί επί σειρά ετών τουριστική περιοχή ) που κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας και εφημερίες του φορέα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας .

Το θέμα συζητήθηκε για περίπου δυο ώρες στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου με τους συμβούλους να ζητούν από τον κ. Κοζώνη, περισσότερες εξηγήσεις επι του θέματος, αν υπάρχει κάποια πληροφορία για πιθανό κίνδυνο να σταματήσει να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως το Κ.Υ. Καρλοβάσου  Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Τελικά για το θέμα , το δημοτικό συμβούλιο Σάμου ψήφισε κατά πλειοψηφία θετικά επί της εισηγήσεως, η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου ζήτησε την πλήρη επάνδρωση του Κέντρου Υγείας, ενώ η δημοτική σύμβουλος Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή ζήτησε την αναβολή του θέματος και να επανέλθει ξανά προς συζήτηση, μαζί με τα υπαρκτά και όχι υποθετικά προβλήματα του Κ.Υ και του Νοσοκομείου γιατί η λειτουργία αυτών των δομών είναι αλληλένδετη λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, το δε Κ Υ αλληλοκαλύπτει και συνυπεικουρεί στην λειτουργία του Νοσοκομείου καλώς ή κακώς.

Γιατί ζητείται η άποψη του δημοτικού Συμβουλίου Σάμου,για την ανάγκη 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, από την στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου λειτουργεί σε 24ωρη βάση;

Μένει να δούμε,αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή η όχι.

 

 

 

 

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin