Connect with us

Δήμος

H ΑΚΙΣ επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Κοντακαιίκων

Published

on

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017  η Δημοτική παράταξη ΑΚΙΣ επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Κοντακαιίκων,όπου κατέγραψε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιδρούν αρνητικά στη διαβίωσή τους:

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Το χωριό υδροδοτείται από δύο πηγές του όρους Καρβούνη, την πηγή Χατζημανώλη και την πηγή Χασάν Αγά και από μία γεώτρηση πλησίον του χωριού. Το δίκτυο ύδρευσης εξυπηρετείται από μία δεξαμενή περίπου 200 κυβικών μέτρων και από άλλες δύο μικρότερες, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται για τον παραλιακό οικισμό Λιμανάκι. Τμήμα της κεντρικής σωλήνας μεταφοράς του νερού από τις πηγές, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, χρήζει αντικατάστασης γιατί είναι από αμίαντο. Επίσης, αντικατάσταση χρήζουν και τμήματα του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αγίου Δημητρίου, καθώς και εντός του χωριού, διότι αποτελούνται από σιδηροσωλήνες παλαιού τύπου. Για την παρακολούθηση της καταλληλότητας του πόσιμου ύδατος γίνονται εξετάσεις δειγμάτων ύδατος κατά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά οι κάτοικοι δεν μαθαίνουν ποτέ τα αποτελέσματα αυτών.

Το χωριό διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης που καταλήγει στο βιολογικό καθαρισμό επεξεργασίας λυμάτων του Καρλοβάσου. Τμήμα περίπου 100 μέτρων του δικτύου αποχέτευσης, εντός του χωριού, χρήζει αντικατάστασης λόγω παλαιότητας και συχνών βλαβών. Το τμήμα αυτό του δικτύου αποχέτευσης, όπως και το τμήμα του παλαιού δικτύου ύδρευσης, από την κοινότητα μέχρι την οικία Φιλιππή, δεν είχε αντικατασταθεί κατά το χρόνο που έγινε η γενική αντικατάσταση όλων των δικτύων του χωριού.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται ποτέ και κάποιοι εξ αυτών χρήζουν αντικατάστασης λόγω φθορών. Υπήρξαν παράπονα ότι το χωριό είναι παραμελημένο από πλευράς καθαριότητας και ευπρεπισμού και ότι δεν διατίθεται προσωπικό για εργασίες καθαριότητας, ασπρισμάτων και αποψίλωσης των χόρτων εντός του χωριού. Οι κάτοικοι επίσης απορούσαν γιατί τους έχουν διαθέσει μπλε κάδους ανακύκλωσης για να τους χρησιμοποιούν ως κοινούς κάδους, χωρίς να τους έχουν δώσει οδηγίες και χωρίς να γίνεται ανακύκλωση.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Αναφέρθηκαν πολλές βλάβες φωτιστικών σωμάτων (ντουί) του δημοτικού φωτισμού, όπως επίσης και πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων. Το 80% των φωτιστικών σωμάτων του χωριού είναι παλαιού τύπου και χαλασμένα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι απαιτείται η επέκταση του δημοτικού φωτισμού, με μία έως δύο το πολύ κολώνες της ΔΕΗ, στην περιοχή της παιδικής χαράς και στις οικίες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από αυτή. Η περιοχή αυτή είναι τελείως σκοτεινή και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν εν έτει 2017 φακό για να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Βλάβες στα φωτιστικά του δημοτικού φωτισμού αναφέρθηκαν και στους οικισμούς Αγίου Δημητρίου, κάτω Καλύβια και στον παραλιακό οικισμό Λιμανάκι.

 

ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την φετινή χρονιά καθυστέρησε πάρα πολύ η συντήρηση του αγροτικού δικτύου, που ανήκει στην περιοχή ευθύνης της κοινότητας. Η συντήρηση των δρόμων δόθηκε σε εργολάβο και από ότι αναφέρθηκε έγινε πρόχειρη εργασία, χωρίς καμία επίβλεψη από τους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή της Αγίας Άννας τα υλικά που έβγαζαν τα χωματουργικά μηχανήματα οδοποιίας, συσσωρεύονταν κατά μεγάλους σωρούς στην άκρη του δρόμου και με τις πρώτες βροχές γέμισε ο τόπος χώματα και πέτρες.

Ένα επικίνδυνο σημείο του δασικού δικτύου, το οποίο έχει αναφερθεί στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας και χρήζει άμεσης διευθέτησης, είναι η συντήρηση και η διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή Χασάν Αγά, προς τις Γούρνες της κοινότητας Αμπέλου. Στο σημείο αυτό ο δρόμος χρήζει άμεσης διαπλάτυνσης, γιατί εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο ατυχήματος και ιδιαιτέρως στην περίπτωση πυρκαγιάς, επειδή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει εγκλωβισμός μεγάλων οχημάτων πυρόσβεσης, λόγω του ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ελιγμούς και να διέλθουν από αυτό το σημείο.

Οι κάτοικοι ζήτησαν επιμόνως να διευθετηθεί, διαπλατυνθεί και να στρωθεί με σκυρόδεμα ή άσφαλτο ο πολυσύχναστος δρόμος που συνδέει το χωριό με τον κεντρικό δρόμο της Υδρούσσας, από την περιοχή της Αγίας Άννας μέχρι λίγο πριν τη διασταύρωση της Σαμοξύλ.  Επίσης ζητήθηκε να πέσει νέα άσφαλτος στον κεντρικό δρόμο του χωριού από τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου μέχρι επάνω στο χωριό, διότι ο υπάρχων ασφαλτοτάπητας είναι παλαιός, φθαρμένος με πολλές ρηγματώσεις, ολισθηρός και επικίνδυνος για τα τροχοφόρα.

Νέα σκυροδέτηση επίσης χρειάζεται και ο δρόμος της γειτονιάς που βρίσκεται πάνω από την παιδική χαρά. Ο δρόμος είναι σπασμένος σε πολλά σημεία και στην μία άκρη του υπάρχει επικίνδυνο χαντάκι, το οποίο δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση σωλήνας του δικτύου ύδρευσης, η οποία δεν σκεπάστηκε με μπετό.

Το χωριό κατά το χρόνο που είναι κλειστά τα σχολεία δεν διαθέτει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ένα πρόβλημα κοινό για τα περισσότερα χωριά της Σάμου, για το οποίο οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί λύση.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Ζητήθηκε από τους κατοίκους η συντήρηση και επαναλειτουργία της παιδικής χαράς, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα παιδιά του χωριού.

Ζητήθηκε να γίνει άμεσα η διαπλάτυνση του δασικού δρόμου που οδηγεί προς Μανωλάτες στη θέση Χασάν Αγά, πριν θρηνήσουν θύματα, όπως επίσης και οι υπόλοιπες εργασίες οδοποιίας που αναφέρθηκαν στην παραπάνω ενότητα.

Απαιτείται η αντικατάσταση του παλαιού, από αμιαντοσωλήνα, κεντρικού αγωγού ύδρευσης που τροφοδοτεί τη δεξαμενή του χωριό με νερό. Επίσης απαιτείται να αντικατασταθούν και οι παλαιού τύπου σιδηροσωλήνες ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Δημητρίου και στο κέντρο του χωριού.

Κάτοικοι ζήτησαν να ηλεκτροφωτιστεί η γειτονιά πάνω από την παιδικοί χαρά, όπως επίσης και να πέσει άσφαλτος ή καλής ποιότητας σκυρόδεμα, στο δρόμο που οδηγεί στα σπίτια τους.

Ζητήθηκε η διευθέτηση της παραλίας στον οικισμό Λιμανάκι, με την άμεση απομάκρυνση των υλικών γκρεμισμένου πέτρινου τοίχου παρακείμενου κτήματος, τα οποία έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της μοναδικής παραλίας που υπάρχει στη ζώνη ευθύνης της κοινότητας.

Ζητήθηκε να γίνει εκ νέου ο καθαρισμός του ρέματος Κοντόρεμα, διότι έγινε πολύ πρόχειρη εργασία, χωρίς επίβλεψη από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, που έκανε το έργο, εγκαταλείποντας τα κομμένα καλάμια και τα υπόλοιπα φερτά υλικά εντός της κοίτης, με κίνδυνο να φράξει το ρέμα και να υποστούν οι κάτοικοι της περιοχής καταστροφές.

 

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το χωριό διαθέτει ένα πολύ καλά επανδρωμένο ιατρείο το οποίο επισκέπτεται γιατρός μία φορά την εβδομάδα. Οι κάτοικοι ζήτησαν, λόγω γειτνίασης της κοινότητάς τους με το Καρλόβασι, να τους επισκέπτεται ιατρός, από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, περισσότερες φορές.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και η προσφορά του συλλόγου ΑΨΕΣ Πυθαγόρας στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του χωριού, όπως επίσης και του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών στην αντιμετώπιση των παρουσιαζομένων προβλημάτων της κοινότητας.

Τα δύο πάρκινγκ που υπάρχουν στο χωριό κρίνονται ανεπαρκή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ζητήθηκε η εξεύρεση χώρου δημιουργίας νέου πάρκινγκ.

Επίσης, ζητήθηκε να γίνουν ενέργειες για τη διευθέτηση νέου χώρου στάθμευσης των τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, που διαθέτει το χωριό, καθώς  και για την κατασκευή υπόστεγου στάθμευσης. Ο υπάρχων χώρος στάθμευσης κρίνεται ακατάλληλος, καθόσον δημιουργήθηκε πρόχειρα, μέσα σε αυλή ιδιόκτητης οικίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ενέργειες για τη δημιουργία νέου χώρου σε οικόπεδο που παραχωρεί προς τούτο δωρεάν ένας ιδιώτης.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να μεσολαβήσει ο Δήμος και εφόσον είναι δυνατόν, να παραχωρηθούν στην κοινότητα το κτίριο του πρώην συνεταιρισμού και το πέτρινο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, που παραμένουν κλειστά επί χρόνια, προκειμένου οι κάτοικοι να τα ανακαινίσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως πολιτιστικά – πνευματικά κέντρα.

Comments

comments

Δήμος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Published

on

By

Δήμος Ανατολικής  Σάμου

Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου

 

Το ΤΕΕ Σάμου την Παρασκευή 16  Απριλίου εξέδωσε  ανακοίνωση  στην οποία με περισσή ευκολία, εντελώς επιφανειακά και αποσπασματικά απομονώνεται  και επί της ουσίας  κατακρίνεται η απάντηση μου σε τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης  του  θέματος  του βιολογικού της πόλης της Σάμου.

Πρώτιστα κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης είναι  πασιφανές και ευκολονόητο ότι αναφερόμενος στους Πολιτικούς Μηχανικούς  αναφερόμουν στους  συναδέλφους σας εργολήπτες δημοσίων έργων που αποτελούν από τα 200 μέλη σας ένα ενεργό τμήμα του συλλόγου σας και οι οποίοι ως αναδοχοι ή υπεργολάβοι των αναδόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του βιολογικού,  μελέτησαν και εκτέλεσαν  για λογαριασμό τους  έργα  κατασκευής και συντήρησης  κατά τα περελθόντα έτη γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε.

Σέβομαι και  εκτιμώ απεριόριστα του Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και όλους γενικά τους Τεχνικούς της Σάμου  με τους περισσότερους από τους οποίους λόγω επαγγέλματος έχω οικοδομήσει σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης άλλωστε είχα και έχω μέχρι σήμερα  άριστη και αγαστή συνεργασία.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω και να καταθέτω ελεύθερα τη γνώμη μου σε ένα δημοκρατικό όργανο όπως είναι το ΔΣ του Δήμου όταν μάλιστα αποδεδειγμένα  η μηδενική  λειτουργία του βιολογικού οφείλεται σε κακή, άστοχη και πλημμελή κατασκευή με ευθύνη  (   όπως άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποφανθεί)   των ανάδοχων εταιρειών και των υπεργολάβων σε συνδυασμό με την έλλειψη επίβλεψης και ελέγχου του έργου.

Εσκεμμένα απομονώνετε από το διάλογο την αναφορά μου στους Μηχανικούς γνωρίζοντας ότι στον βιολογικό μόνο μερικοί συνάδελφοι σας ενεπλάκησαν και όχι το σύνολο αυτών κατά συνέπεια οι αναφορές σας για το σεισμό και για τα κτίρια που άντεξαν στο σεισμό είναι άστοχη και  καμιά σχέση δεν έχει με τον βιολογικό. Επίσης κρίνω σκόπιμο να σας υπενθυμίσω , διότι γράφτε στο κείμενο το αντίθετο, ότι το ΤΕΕ Σάμου όπως άλλωστε οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενημερωθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τον βιολογικό, μάλιστα εκφέρατε και καταθέσατε   και την επιστημονική σας γνώμη για την επίλυση του προβλήματος γεγονός που καταγράφεται στην ανακοίνωση σας. Γιατί λοιπόν στην αρχή της ανακοίνωσης σας λέτε ότι δεν κληθήκατε στη συνεδρίαση του ΔΣ  και ότι δεν σας ζητήθηκε η τεχνική σας άποψη;

Τέλος αναφέρετε ότι “όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ είναι ψευδή, ανυπόστατα και στοχοποιούν  αδίκως έναν ολόκληρο κλάδο και ότι οφείλω να ανασκευάσω την τοποθέτηση μου”.

Ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω  πρόθεση στοχοποίησης , ούτε πρόθεση να αποδώσω ευθύνες άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος, άλλοι αποφασίζουν γιαυτό ( εσείς ως ΤΕΕ ασφαλώς και γνωρίζετε ποιοί ευθύνονται λόγω ειδικών τεχνικών γνώσεων)  κι αν εσείς καταλάβατε ότι σας στοχοποιώ, λάθος καταλάβατε άλλωστε ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει η αντίληψη του.

Επαναλαμβάνω ότι στο διάλογο που είχα με συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο, του οποίου απομονώσατε απόσπασμα , φυσικά  δεν εννοούσα συλλήβδην όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς   αλλά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο και  ιδιότητα εκτέλεσαν έργο σχετικό με τον βιολογικό της πόλης.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας επισημάνω ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο Δήμος , έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην Τεχνική του Υπηρεσία , στους μελετητές και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώμη των Σαμίων Πολιτικών Μηχανικών πράττει πάντοτε αυτό που επιτάσσει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Published

on

By

Ανακοίνωση για την απόφαση αντικατάστασης του αγωγού του βιολογικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στην…. «εύκολη λύση»!!! του (ξανά)σκαψίματος 3,3 χιλιομέτρων στη παραλιακή μέχρι το Καλάμι , προκειμένου να αντικατασταθεί ο άχρηστος  καταθλιπτικός αγωγός του βιολογικού καθαρισμού, οδεύει ο δήμος μετά την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις που συνασπίζονται στη δημοτική αρχή .

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 14-4-2021) παρουσιάστηκε η μελέτη,  για τη  λεγόμενη  βέλτιστη λύση, η οποία εστίασε  μόνο στη λύση της αντικατάστασης, χωρίς να ασχοληθεί ουσιαστικά παρά μόνο αφοριστικά στη λύση του αυτοφερόμενου αγωγού που είχε εγκρίνει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το 2018.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτησή της επισήμανε μια σειρά ζητήματα τα οποία η μελέτη δεν μπήκε στο κόπο να …μελετήσει . Συγκεκριμένα: Απαξίωσε υποτιμητικά την μελέτη που ενέκρινε το 2018 το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν έγινε ουσιαστική έρευνα για το υλικό του αυτοφερόμενου αγωγού. Αμφισβήτησε την τεχνική επάρκεια του υλικού, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Διαπίστωσε αυθαίρετα ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά σε περίπτωση βλάβης. Δεν αναζητήθηκε η διεθνής εμπειρία εφαρμογής του σε άλλες χώρες. Αναφέρθηκε με σιγουριά σε βλάβες που έχει υποστεί ο υπάρχων αγωγός λόγω του σεισμού χωρίς να βιντεοσκοπήσει εσωτερικά τον αγωγό.  Αποφάνθηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί και αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού, αποκρύπτοντας ότι υπάρχει ρομποτική τεχνολογία αποκατάστασης εσωτερικά ενός αγωγού που έχει παραμορφωθεί .

Η παράταξή μας επισήμανε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των μελετητών να ασχοληθούν διεξοδικά και αναλυτικά με την λύση που ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πριν την απορρίψει επαρκώς τεκμηριωμένα.

Κατόπιν τούτων η Λαϊκή Συσπείρωση –  με κριτήρια,  αφενός την βιώσιμη αποκατάσταση του αγωγού για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού  και αφετέρου την αποφυγή του τεράστιου επιπλέον κόστους για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης (κόστος που επίσης δεν υπολογίστηκε, γιατί η εν λόγω μελέτη αποφαίνεται ότι το έργο θα τελειώσει σε 3,5 μήνες) – διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις και ψήφισε «παρών», στη πρόταση του δημάρχου να ολοκληρωθεί και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου με βάση τη λύση της αντικατάστασης.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή